Úvod > Co chcete dělat? > Kultura

Kultura Ústecký kraj

S portálem Kudy z nudy budete mít vždy dokonalý přehled, co se kde a kdy děje. Nabízíme vám tipy na filmová a divadelní představení, koncerty a festivaly, doporučíme i skvělé galerie, zajímavá muzea a expozice tradičních řemesel. Inspirujte se a vydejte se na výlet za kulturou!

Památník Terezín – nahlédněte do temné minulosti pevnostního města

Město Terezín, založené na konci 18. století jako vojenská pevnost, je dnes známé především jako tragický symbol utrpení desetitisíců nevinných lidí. Za 2. světové války sloužilo jako internační tábor židovského obyvatelstva a stalo se přestupní stanicí na cestě do vyhlazovacích táborů.
Terezín, Ústecký kraj

Muzeum koncentračního tábora podzemní letecké továrny Rabštejn

Poté, co byl 3. 12. 1941 vydán Hitlerův výnos "O zefektivnění zbrojní výroby", stalo se Rabštejnské údolí předmětem zájmu fašistické válečné mašinerie.
Česká Kamenice, Ústecký kraj

Muzeum Jirků v Jirkově

Muzeum Jirků můžete navštívit nově v jirkovské městské věži. Řady slavných, kteří v minulém roce věnovali nebo zapůjčili výstavní artefakty, se rozšířily a jednorázová výstava se tak změnila ve stálou expozici.
Jirkov, Ústecký kraj

Zámek Děčín – zámek s monumentální barokní konírnou

Zámek Děčín, ležící nad soutokem Labe a Ploučnice, patří mezi nejvýznamnější historické památky severních Čech. Zámek okouzlí návštěvníky především tehdejší nejznámější rosarií v habsburské monarchii Růžovou zahradou a monumentální barokní konírnou. Otevřené je také revitalizované jižní křídlo.
Děčín, Ústecký kraj

Zámek Klášterec nad Ohří – Pohádkový okruh

Expozice ve sklepních prostorách kláštereckého zámku láká k návštěvám rodiny s dětmi a milovníky pohádek, zvláště pak postaviček Vítězslavy Klimtové, loutek rodiny Matěje Kopeckého, expozici českých pohádek a středověku.
Klášterec nad Ohří, Ústecký kraj

Katakomby a historické podzemí královského města Litoměřice

Poznejte historické podzemí královského města Litoměřice. Zveme vás k prohlídce podzemí, které patří k nejrozsáhlejším v Čechách a jen ve středověku měřilo několik desítek kilometrů. Zpřístupněna je 366 metrů dlouhá část a je zároveň lapidáriem Oblastního vlastivědného muzea.
Litoměřice, Ústecký kraj

Chmelový maják v Žatci

Chmelový maják je dominantou Chrámu chmele a Piva. Nachází se v srdci celého areálu chmelařských technických památek. Pokud navštívíte Žatec pouze na skok a nestihli byste celou prohlídku Chrámu chmele a piva, pak zvolte pouze Chmelový maják a na vrchol jeďte výtahem.
Žatec, Ústecký kraj

Krušnohorské divadlo Teplice

Krušnohorské divadlo je součástí Domu kultury Teplice. Je využíváno jako stagiona, která zprostředkovává představení divadelních souborů a umělců z celé republiky. Budova divadla je jednou z mnoha významných dominant města, která umocňuje krásu lázeňského prostředí.
Teplice, Ústecký kraj

Archeoskanzen Březno

Součástí Oblastního muzea v Lounech s historickou a přírodovědnou expozicí je také skanzen v Březně, který leží asi čtyři kilometry od Loun u řeky Ohře.
Louny, Ústecký kraj

Pohádkové muzeum Duchcov

Procházka pohádkovým příběhem vodníků, lidí, čertů i princezen do kterého jsou také aktivně vtaženi malí i velcí návštěvníci. Jak to v pohádce vypadá, když se v jeden den narodí malá hastrmanka, vodníček i ve mlýně malá Anička?
Duchcov, Ústecký kraj

Žatecký pivovar a Muzeum pivovarnictví Žatecka

Žatecký pivovar má za sebou více než 200 let historie. Stavět se začal v roce 1798. V roce 1801 uvařil první várku piva. Po ukončení velkovýroby v roce 2022 v jeho prostorách vznikl minipivovar.
Žatec, Ústecký kraj

Letecké muzeum Korea – Merkur v Bezděkově u Žatce

V Bezděkově u Žatce, zhruba kilometr východně od 41. mechanizovaného praporu, bylo v roce 2020 slavnostně otevřeno netradiční letecké muzeum s názvem “Korea – Merkur”. K vidění je zde i stíhací letoun MiG-21.
Žatec, Ústecký kraj

Zábavný pořad s Alanem Novotným a Jiřím Resslerem

Město Šluknov vás srdečně zve v pátek 26. dubna 2024 od 20 hodin do Šluknovského zámku na zábavný pořad projektu LiStOVáNí "STOP" s Alanem Novotným a Jiřím Resslerem. Spoluúčinkuje Tomáš Poláček.
Šluknov, Ústecký kraj

Petr Špaček & band

Vezměte své blízké a přijďte zažít originální violoncellový koncert Petra Špačka a jeho kapely!
Varnsdorf, Ústecký kraj

Dukla & Národní dům Ústí nad Labem

Dukla je pražská kapela hrající kytarový pop nesoucí odkaz nové vlny, post punku, devadesátkových kytarovek ale i současné klubové hudby. Mají na kontě řadu singlů, několik EP a album Honza, za které sklidili pozitivní ohlasy a nominaci na hudební ceny Apollo za desku roku 2020.
Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Den současného tance v Děčíně

Den plný tance, hudby a divadla.
Děčín, Ústecký kraj

Ztracená zákoutí Terezína

Pojďte spolu s námi poznat ztracená zákoutí Terezína a dostat se do míst, která jsou normálně veřejnosti nepřístupná.
Terezín, Ústecký kraj

Záplaty, sváry a jiné opravy

Neobvyklá výstava poškozených a podomácku opravovaných předmětů se koná v Muzeu v přírodě Zubrnice.
Zubrnice, Ústecký kraj

Madona na vandru v Muzeu v přírodě Zubrnice

Putovní výstava o osudu jedné madony a oltáře z Fürstenau a Předního Cínovce. Neobvyklý, ale příznačný příběh z česko-saského pomezí dal vzniknout neobvyklé česko-německé výstavě.
Zubrnice, Ústecký kraj

Pálení čarodějnic v Lovosicích 2024

Tradiční akce proběhne jako každý rok v lesoparku Osmička v Lovosicích.
Lovosice, Ústecký kraj