Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Tradiční řemesla
Hornické muzeum Příbram – fárání do podzemí a cesta důlním vláčkem

Tradiční řemesla Středočeský kraj

Láká vás návštěva míst, kde odhalíte tajemství a půvab starých řemesel? Zavzpomínat na staré časy nemusíte jen v muzeích řemesel, v technických expozicích a ve starých mlýnech či hamrech, řemeslníky pravidelně potkáte také na jarmarcích, historických slavnostech a ve skanzenech.

Hornické muzeum Příbram – fárání do podzemí a cesta důlním vláčkem

Národní kulturní památka Hornické muzeum Příbram patří k největším hornickým muzeím v tuzemsku i v Evropě. Ke zhlédnutí nabízí více než 70 stálých expozic a několik kilometrů historického podzemí.
Příbram, Středočeský kraj

Pivovar Velké Popovice – prohlídky s ochutnávkou

Seznamte se na vlastní oči s Pivovarem Velké Popovice. Nahlédněte pod pokličku velkopopovických sládků při výrobě piva Velkopopovický Kozel. Zúčastněte se exkurze do pivovaru spojené s ochutnávkou piva na původní varně z roku 1928.
Velké Popovice, Středočeský kraj

Vlašský dvůr v Kutné Hoře – nahlédněte do královské mincovny

Jestlipak víte, co to byla "gysárna", uhádnete, co se asi dělalo v "prenárně", kdo to byl "pregéř"? Odpovědi na všechny tyto otázky se dozvíte v nové expozici "Královská mincovna" v kutnohorském Vlašském dvoře.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Hrabalův Postřižinský pivovárek

Pivovar Nymburk, Bohumil Hrabal a Postřižiny patří neodmyslitelně k sobě. Známý spisovatel Bohumil Hrabal žil v Pivovaru Nymburk v letech 1919-1947. Život v pivovaru popsal ve své knize Postřižiny. Název Postřižinské pivo dal nymburskému pivu sám mistr.
Nymburk, Středočeský kraj

Hrad Červený Újezd

Najdete zde muzeum českého venkova, skanzen v krásných zahradách, restauraci Krčma, která připravuje nejrůznější krajové speciality a hernu ArcadeHry.
Unhošť, Středočeský kraj

Muzeum lidových staveb Kouřim

Muzeum lidových staveb shromažďuje stavitelské památky z území středních, východních a severních Čech. Nabízí tak přímé srovnání různých regionálních typů lidové architektury z období od 17. do 19. století. V průběhu roku se ve skanzenu konají rozmanité národopisné pořady.
Kouřim, Středočeský kraj

Sklárna Rückl v Nižboru – výroba skla na vlastní oči

Nahlédněte do světa unikátní výroby tradičního ručně broušeného českého křišťálu a tvořte spolu s mistry ve sklárně Rückl, která je tu s vámi již více než 120 let. Během prohlídek sklárny máte možnost spatřit jednotlivé fáze a tradiční techniky výroby skla a také vyzkoušet foukání a broušení skla.
Nižbor, Středočeský kraj

Knihtiskárna – Muzeum Kutná Hora

Rádi vás přivítáme v zážitkové expozici historie knihtisku. V naší expozici nenajdete nápisy nesahat! Nikde žádné ohrádky, ani šňůry. Nabízíme zážitkové prohlídky, skupinové workshopy a tvůrčí semináře pro děti i dospělé! Řadu exponátů si můžete vyzkoušet na vlastní kůži.
Kutná Hora, Středočeský kraj

Výstaviště Lysá nad Labem

Výstaviště Lysá nad Labem, spol. s r. o., je jediným soukromým subjektem toho druhu v České republice. V současné době má výstaviště v průběhu roku ve své dramaturgii 31 výstav v 19 termínech.
Lysá nad Labem, Středočeský kraj

Zámek Kácov – barokní klenot Posázaví

Z důvodu rozsáhlé rekonstrukce je zámek pro veřejnost uzavřen.
Kácov, Středočeský kraj

Muzeum Říčany

Hledáte muzeum, ve kterém budete mít možnost si leccos vyzkoušet?
Říčany, Středočeský kraj

Hamousův statek ve Zbečně – za vůní čerstvě upečeného chleba

Přijměte pozvánku na selskou usedlost s roubeným obytným domem, zděnými chlévy, stájemi se sýpkou, stodolou, černou kuchyní a výměnkem. Její dějiny spolehlivě známe od přelomu 16. a 17. století. Poznejte, jak se kdysi bydlelo, hospodařilo, jaká lidé uměli řemesla a jaké měli zvyky.
Zbečno, Středočeský kraj