Úvod > Co chcete dělat? > Kultura

Kultura Plzeňský kraj

S portálem Kudy z nudy budete mít vždy dokonalý přehled, co se kde a kdy děje. Nabízíme vám tipy na filmová a divadelní představení, koncerty a festivaly, doporučíme i skvělé galerie, zajímavá muzea a expozice tradičních řemesel. Inspirujte se a vydejte se na výlet za kulturou!

Techmania Science Center v Plzni

Techmania v Plzni nabízí stále nové interaktivní expozice a vědeckotechnické show. Kromě toho můžete v protější budově navštívit i 3D planetárium.
Plzeň, Plzeňský kraj

Plzenecká železnice – úzkorozchodná trať ve Starém Plzenci

Úzkorozchodná trať je vybudována v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci. Plzenecká železnice má ve svých sbírkách sedm úzkorozchodných lokomotiv a padesát šest vagónů různých typů. Muzejní dráha je vybudována v areálu dětského tábora ve Starém Plzenci.
Starý Plzenec, Plzeňský kraj

Dětské interiérové hřiště Tyjátr v Plzni

V Plzni v Doudlevcích je pro děti i rodiče otevřeno 5patrové interiérové hřiště Tyjátr, ve kterém si užijete spoustu zábavy a zdravého sportovního vyžití za každého počasí. Děti zde mohou využít množství překážek, skluzavek, lezeckých stěn a dalších atrakcí.
Plzeň 3, Plzeňský kraj

Hrad a zámek Klenová – galerie pod širým nebem

Originální galerii pod širým nebem a galerii výtvarného umění 20. století můžete zhlédnout v prostorách hradu a zámku Klenová. Najdete tu historickou expozici z dějin hradu a zámku a několik výstav českého i zahraničního umění. Z hradu se nabízí jedinečné výhledy na centrální Šumavu.
Janovice nad Úhlavou, Plzeňský kraj

Depo Moto Art – galerie motorismu a umění v Plzni

Depo Moto Art v Plzni – galerii motorismu a umění najdete v bývalé trolejbusové hale bývalých dopravních podniků. Naleznete zde nejen historické automobily a motocykly, ale i sochy, fotografie nebo květiny.
Plzeň, Plzeňský kraj

Městská památková zóna Rabštejn nad Střelou – poznejte nejmenší historické město Česka

Nejmenší město v České republice, ale i v Evropě – Rabštejn nad Střelou se nachází uprostřed lesů, stranou současných hlavních cest na hranici Plzeňského, Karlovarského, Středočeského a Ústeckého kraje. Najdete zde řadu památek – zříceninu hradu, barokní zámek, soubor lidových domů a kamenný most.
Rabštejn nad Střelou, Plzeňský kraj

Air park Zruč u Plzně

Toužili jste někdy zasednout do kabiny MIGu-21, ovládat klapky Čmeláku Z-37, nebo si zevrubně prolézt tank T-34? Vaše přání je snadno splnitelné v Air parku nedaleko Plzně.
Druztová, Plzeňský kraj

Zámek Manětín – historie rodu Lažanských

Při prohlídce zámku Manětín si návštěvníci prohlédnou bohatou sochařskou výzdobu a místnosti spojené především s historií Karla Maxmiliána Lažanského a jeho ženy Marie Gabriely, jako např. hraběnčinu pracovnu, velký a malý hraběnčin salon, ale i pánskou pracovnu či lovecký pokoj.
Manětín, Plzeňský kraj

Kostel sv. Mořice v Mouřenci u Annína

Kostel s kostnicí se nachází na vršku v ohybu řeky Otavy u obce Annín, která je proslavena svou dodnes fungující sklárnou. Romantická osada pod vrchem Mouřenec leží asi 12 kilometrů jižním směrem od Sušice. Z vršku Mouřence se nabízejí pěkné výhledy do okolí a na hrad Kašperk.
Dlouhá Ves, Plzeňský kraj

Březník v Luzenském údolí – místo z románu Ze světa lesních samot

Březník je šumavská samota a bývalá hájovna nedaleko státní hranice. Toto vyhlídkové místo poskytuje úchvatný pohled do Luzenského údolí a na horu Luzný, jehož vrchol se nachází ve výšce 1373 m n.m.
Modrava, Plzeňský kraj

Národní technické muzeum – Centrum stavitelského dědictví v Plasích

V nově opraveném hospodářském zázemí cisterciáckého kláštera v Plasích vytvořilo Národní technické muzeum Centrum stavitelského dědictví – unikátní středisko dokumentace, prezentace a celoživotního vzdělávání v oblastech souvisejících se stavební historií a tradičním stavitelstvím.
Plasy, Plzeňský kraj

Pivovarské muzeum v Plzni

V Pivovarském muzeu vás pohltí atmosféra středověku, sídlí totiž ve starobylém právovárečném domě pocházejícím z 15. století, který se jako zázrakem zachoval ve své původní podobě.
Plzeň, Plzeňský kraj

Plzeňské historické podzemí za svitu baterek

Máte pro strach uděláno? Pak si nenechte ujít speciální prohlídku Plzeňského historického podzemí pouze za svitu baterek!
Plzeň, Plzeňský kraj

Umění léčit

Výstava je zaměřena na dějiny lékařství a léčitelství v Rokycanech.
Rokycany, Plzeňský kraj

Prohlídka bytu rodiny Huga Semlera 2024

Nahlédněte naposledy do interiéru Adolfa Loose bytu rodiny Huga Semlera, který čeká rekonstrukce.
Plzeň, Plzeňský kraj

Putování za hvězdou aneb konvoj za poznáním Santiniho architektury

Centrum baroka Muzea a galerie severního Plzeňska zve na čtyři exkurze formou konvoje. První Putování za hvězdou aneb konvoj za poznáním Santiniho architektury se koná v sobotu 20. 4. 2024. V rámci programu představíme klášter v Plasích, kapli Jména Panny Marie v Mladoticích a Mariánskou Týnici.
Kralovice, Plzeňský kraj

Otvíráme Nepomuk

Letošní turistickou sezónu zahájíme tradiční akcí Otvíráme Nepomuk.
Nepomuk, Plzeňský kraj

Dubnové prohlídky hradu Kašperk

Dubnové prohlídky hradu Kašperku se konají každý víkend. Projděte si hrad bez průvodce a časového omezení!
Kašperské Hory, Plzeňský kraj

Dětské divadlo na Krašovské – O dvou sestrách

Dorazte si na Krašovskou užít dětské divadlo O dvou sestrách, akci plnou zábavy pro celou rodinu! 
Plzeň, Plzeňský kraj

Legiovlak 2024

Legiovlak je projekt Československé obce legionářské, který si předsevzal vytvořit věrnou repliku legionářského vlaku z období let 1918–1920, kdy na Transsibiřské magistrále v Rusku probíhaly válečné operace čs. legií.
Rokycany, Plzeňský kraj