Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzea a galerie
Svatý Hostýn – Poutní bazilika minor a muzeum na Svatém Hostýnu

Muzea a galerie Zlínský kraj

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Svatý Hostýn – Poutní bazilika minor a muzeum na Svatém Hostýnu

Hostýn je se svou mariánskou svatyní (Basilica minor) nejnavštěvovanějším poutním místem na Moravě a po Velehradě také nejpamátnějším. V expozicích Svatohostýnského muzea se představuje historický vývoj Hostýna od prehistorie až po současnost.
Bystřice pod Hostýnem, Zlínský kraj

Film Legends Museum Kroměříž

Film Legends Muzeum Kroměříž je novou atrakcí pro celou rodinu, která potěší každou věkovou skupinu.
Kroměříž, Zlínský kraj

Filmový uzel Zlín

Pojďte s námi do světa filmu a fantazie! Čtyři patra plná animace, zábavy, filmové historie a kreativity v místě, kde tvořila Hermína Týrlová a Karel Zeman. Nově zrekonstruovaná budova v areálu zlínských filmových ateliérů.
Zlín, Zlínský kraj

Sluneční lázně v Luhačovicích

Sluneční a říční lázně v Luhačovicích, postavené Dušanem Jurkovičem, patřily na začátku 20. století k dominantám města. Zatím zde probíhá rekonstrukce díky které zde vznikne muzeum architekta Dušana Jurkoviče a skladatele Leoše Janáčka.
Luhačovice, Zlínský kraj

Památník Ploština v blízkosti Valašských Klobouk

Památník Ploština prošel mezi lety 2020-2023 generální rekonstrukcí a nyní nabízí moderní expozice ve zcela nových prostorách. Připomíná osudy míst v regionu, která na samém konci války vypálili nacisté.
Drnovice, Zlínský kraj

Skanzen Rožnov pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě

Když se v Česku řekne skanzen, mnozí si představí právě ten v Rožnově pod Radhoštěm. Největší a nejstarší skanzen ve střední Evropě byl založen v roce 1925 a v jeho třech expozicích, Dřevěném městečku, Valašské dědině a Mlýnské dolině, je rozmístěno téměř 100 památkových objektů.
Rožnov pod Radhoštěm, Zlínský kraj

Kovozoo Staré Město – originální zoo na Slovácku

Ojedinělou zoo v celé Evropě najdete na Slovácku ve Starém Městě u Uherského Hradiště. V současné době ji obývá již více než 400 zvířátek vytvořených z kovového šrotu. Hledáte nevšední místo, kde je možné se zabavit, inspirovat a něco se naučit?
Staré Město, Zlínský kraj

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

Muzeum ve stálé zlínské expozici "Princip Baťa: dnes fantazie, zítra skutečnost" představuje tři velká témata svázaná se zLínem, a zároveň se světovým přesahem: firmu Baťa, zlínský film a cestovatele Hanzelku a Zikmunda.
Zlín, Zlínský kraj

Hrad Malenovice – přepychové sídlo rodu Šternberků

Jedna z nejvýznamnějších historických památek zlínského regionu, hrad Malenovice, leží jen 6 km od centra moderního Zlína. Hrad má krásně upravené okolí a doslova vybízí k návštěvě.
Zlín, Zlínský kraj

Letecké muzeum v Kunovicích

Víte, že se u nás můžete letadel dotknout a do některých se i podívat? V muzeu nejsou mezi návštěvníky a vystavenými exponáty žádné bariéry. V rámci jednoho vstupného se můžete podívat do nitra letounů, poslouchat radiokomunikaci posádek s letištní věží Kunovice a nasát leteckou atmosféru.
Kunovice, Zlínský kraj

Arcibiskupský zámek Kroměříž – rezidence olomouckých biskupů

V minulosti letní sídlo olomouckých arcibiskupů s obrazárnou a rozsáhlou knihovnou, památka UNESCO. Sněmovní sál bývá označován za jeden z nejkrásnějších rokokových interiérů v České republice, natáčel se tu například film Amadeus režiséra Miloše Formana.
Kroměříž, Zlínský kraj

Muzeum v přírodě Rymice

Jedinečnou atmosféru dávno zašlých časů zažijete v Muzeu v přírodě Rymice. Unikátní je v tom, že všech sedm objektů lidové architektury stojí na svém původním místě. Převezen byl pouze větrný mlýn z nedalekých Bořenovic.
Rymice, Zlínský kraj