Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzea a galerie
Hrad Seeberg – Ostroh u Františkových Lázní

Muzea a galerie Karlovarský kraj

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Hrad Seeberg – Ostroh u Františkových Lázní

Přijďte navštívit hrad Seeberg, často nazývaný Ostroh. Najdete jej několik kilometrů západně od Františkových Lázní. Dnešní podobu hradu tvoří románský a gotický palác, které doplňuje renesanční křídlo s krásnou arkádovou chodbou. Zajímavý zážitek nabízí i vstup do sklepních prostor hradu.
Poustka, Karlovarský kraj

Muzeum Karlovy Vary

Ve zcela nové podobě se představuje od dubna 2017, kdy muzeum oslavilo 150 let své existence. Součástí nové expozice je i příroda, kde návštěvníci spatří čtyři biotopy. Krušné hory, Doupovské hory, Sokolovskou pánev, Slavkovský les, ale i řeku Ohři.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech

Sklo patří k nejoblíbenějším suvenýrům. Navštivte Museum Moser v Karlových Varech, kde jsou k vidění současné kolekce i historické sklářské kousky z rytecké dílny, kterou v Karlových Varech založil roku 1857 Ludwig Moser.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Hrad Loket – impozantní prostory ukrývají zábavu i poučení

Středověký hrad na výrazném skalním ostrohu, za tří stran obklopený řekou Ohří, je srdcem malebného městečka. Díky 26 m vysoké hradní věži si můžete všechno pěkně prohlédnout z ptačí perspektivy, včetně náměstí s barokním sloupem Nejsvětější Trojice, historických měšťanských domů a zbytků hradeb.
Loket, Karlovarský kraj

Pekelné sklepy Žlutice

Pekelné sklepy jsou nezapomenutelný zážitek pro děti i dospělé. Pod historickým jádrem města Žlutice se nalézají podzemní chodby a sklepy, které byly raženy již v dávném středověku a které si oblíbili čerti. Jejich světem vás provedou zábavnou formou místní průvodci.
Žlutice, Karlovarský kraj

Muzeum iluzí ve Františkových Lázních

Co se takhle třeba proletět nad ulicemi Prahy? Nebo se utkat v boji s Jackie Chanem? Zažijte svět plný neuvěřitelných optických iluzí!
Cheb, Karlovarský kraj

Klášter Teplá

Na řece Teplé, v Tepelské vrchovině na západě Čech, leží nedaleko Mariánských Lázní město a klášter Teplá. Prohlédnete si zde historické interiéry s rozsáhlou knihovnu, součástí expozice je kompletní sbírka portrétů všech opatů, kteří vedli klášter od 12. až do 20. století.
Teplá, Karlovarský kraj

Návštěvnické centrum Becherovka

Poznejte dědictví Becherovky a jedinečný proces její výroby. Návštěvnické centrum se nachází v prostorách bývalé továrny v srdci Karlových Varů, které se dnes říká Becher Platz. Čeká vás zábavná prohlídka historickou a interaktivní expozicí s možností degustace a obchod s upomínkovými předměty.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Muzeum Jáchymov

Jáchymovské muzeum se nachází v historické budově mincovny z 1. poloviny 16. století, která je situované nad místní radnicí, nedaleko kostela sv. Jáchyma.
Jáchymov, Karlovarský kraj

Chebský hrad – jedinečná ukázka falce na našem území s unikátní dvojitou kaplí

Hrad typu císařské falce je jednou z nejvýznamnějších románských památek České republiky, k nejlépe dochovaným částem patří hradní kaple sv. Erharda a Uršuly a Černá věž, součást románského opevnění.
Cheb, Karlovarský kraj

Statek Bernard

Statek Bernard v Královském Poříčí leží uprostřed světoznámého lázeňského trojúhelníku, pouhých 10 minut autem od Karlových Varů. Najdete zde mini zookoutek, herničku kostičku pro děti, muzeum řemesel, masážní studio a samozřejmě restauraci a penzion.
Královské Poříčí, Karlovarský kraj

Hrad Vildštejn ve Skalné u Chebu

Hrad, jehož historie sahá do roku 1166. Moderní historie se píše od roku 2001, kdy byl hrad zrekontruován, znovu otevřen a zpřístupněn veřejnosti.
Skalná, Karlovarský kraj