Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Muzea a galerie
Muzeum amerických veteránů Nová Bystřice

Muzea a galerie Jihočeský kraj

Snažíte se marně rozhodnout, co s volným časem a vybíráte si mezi několika muzei a galeriemi? Inspiraci můžete načerpat v žebříčku Národní soutěže muzeí Gloria musaealis, českých muzejních oskarů. Když návštěvy nejlepších institucí zahrnete do svých výletních plánů, rozhodně neuděláte chybu!

Hrad a zámek Český Krumlov – prohlídka perly UNESCO

Státní hrad a zámek Český Krumlov je významným a velmi vyhledávaným turistickým místem. Veřejnosti je otevřen od dubna do října. Celý areál hradu a zámku je průchozí, veřejnosti přístupný a v sezóně, zvláště v podvečer, je nevšedním zážitkem procházka jednotlivými nádvořími.
Český Krumlov, Jihočeský kraj

Muzeum historických vozidel a staré zemědělské techniky

Muzeum se nachází v soukromých prostorách obce Pořežany u Týna nad Vltavou. V muzeu jsou ke zhlédnutí nákladní a osobní automobily, koňské kočáry, bryčky, sáně, motocykly, jízdní kola, stará zemědělská technika, nářadí, selská jizba, modely vláčků, automobilů a letadel.
Žimutice, Jihočeský kraj

Muzeum Lega Tábor – zábava pro celou rodinu

Mezi exponáty můžete shlédnout i Sochu Svobody, Tower Bridge, Eiffelovu věž či indický Taj Mahal. Můžete si prohlédnou i kopii Benešovy vily, postavené z více než 20 000 lego kostiček. Stavba je postavena v měřítku 1:42 a je věrnou kopií originálu.
Tábor, Jihočeský kraj

Stálá zážitková expozice Mraveniště ve Sladovně

Největší dětská galerie musí mít to největší Mraveniště. A Sladovna ho má. Chcete ho vidět? Přijeďte do Písku a objevte mravenčí svět!
Písek, Jihočeský kraj

Sladovna Písek – galerie hrou

Zážitkové výstavy pro celou rodinu, čtyři patra zážitků a kreativity. Výstavy a jejich témata prostřednictvím hry nabízí spoustu inspirace a poznání. Přijďte a poznejte svět Jana Amose Komenského, zažijte Mraveniště, zahnízděte ve světě ilustrovaných knížek, nebo si něco vytvořte v Animáriu.
Písek, Jihočeský kraj

Muzeum amerických veteránů Nová Bystřice

Muzeum v Nové Bystřici je prvním a největším muzeem amerických předválečných automobilů v Čechách. Málokteré prostory se hodí k procházce historií tak, jako stará industriální textilka.
Nová Bystřice, Jihočeský kraj

3D muzeum Český Krumlov

Vadí vám v muzeích zákaz fotografování? U nás je fotografování vyžadováno! 3D muzeum Český Krumlov je výletem za dobrodružstvím pro všechny věkové kategorie přímo v srdci historického centra.
Český Krumlov, Jihočeský kraj

Klášter Zlatá Koruna – historie na vás dýchne ze všech stran

Několik kilometrů od Českého Krumlova stojí na ostrohu, obtékaném ze tří stran řekou Vltavou, půvabný cisterciácký klášter, jeden z nejcennějších komplexů gotické architektury ve střední Evropě. Místo vyzařuje zvláštní poklidnou atmosféru, tolik odlišnou od hektického tempa dnešního světa.
Zlatá Koruna, Jihočeský kraj

Strakonický hrad

Celá staletí stojí na kamenném ostrohu nad soutokem Otavy s Volyňkou ve Strakonicích středověký hrad. Mohutný komplex s gotickou věží Rumpál je dnes národní kulturní památkou a tvoří nezaměnitelnou dominantu Strakonic.
Strakonice, Jihočeský kraj

Zámek Ohrada – Muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství v Hluboké nad Vltavou

Na loveckém zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou najdete muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství Národního zemědělského muzea. Muzeum na Ohradě je jedním z nejstarších lesnicko-loveckých muzeí v Evropě.
Hluboká nad Vltavou, Jihočeský kraj

Památník Jana Žižky z Trocnova – muzeum s expozicí věnovanou Janu Žižkovi – dočasně uzavřeno

Tento rozlehlý areál, který se rozkládá poblíž osady Trocnov na Českobudějovicku, slouží k připomínce nejslavnějšího husitského vojevůdce Jana Žižky. V roce 2024 je památník uzavřen.
Borovany, Jihočeský kraj

Voskové muzeum v Českém Krumlově

Petra Voka, Karla IV., Rudolfa II., Marii Terezii, Jana Žižku a další osobnosti české historie můžete potkat v museu voskových figurín v Českém Krumlově. Museum najdete v rekonstruovaném renesančním domě v samotném srdci města.
Český Krumlov, Jihočeský kraj