Úvod > Co chcete dělat? > Kultura

Kultura Karlovarský kraj

S portálem Kudy z nudy budete mít vždy dokonalý přehled, co se kde a kdy děje. Nabízíme vám tipy na filmová a divadelní představení, koncerty a festivaly, doporučíme i skvělé galerie, zajímavá muzea a expozice tradičních řemesel. Inspirujte se a vydejte se na výlet za kulturou!

Boheminium – miniatury z celého Česka v Mariánských Lázních

Park Boheminium nabízí expozici více než 70 modelů významných pamětihodností z celé republiky. Nechybí model hradu Karlštejn, Ještěd nebo Bezděz. Řadí se mezi 5 největších parků miniatur v Evropě.
Mariánské Lázně, Karlovarský kraj

Hrad Seeberg – Ostroh u Františkových Lázní

Přijďte navštívit hrad Seeberg, často nazývaný Ostroh. Najdete jej několik kilometrů západně od Františkových Lázní. Dnešní podobu hradu tvoří románský a gotický palác, které doplňuje renesanční křídlo s krásnou arkádovou chodbou. Zajímavý zážitek nabízí i vstup do sklepních prostor hradu.
Poustka, Karlovarský kraj

Muzeum Karlovy Vary

Ve zcela nové podobě se představuje od dubna 2017, kdy muzeum oslavilo 150 let své existence. Součástí nové expozice je i příroda, kde návštěvníci spatří čtyři biotopy. Krušné hory, Doupovské hory, Sokolovskou pánev, Slavkovský les, ale i řeku Ohři.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Návštěvnické centrum Moser v Karlových Varech

Sklo patří k nejoblíbenějším suvenýrům. Navštivte Museum Moser v Karlových Varech, kde jsou k vidění současné kolekce i historické sklářské kousky z rytecké dílny, kterou v Karlových Varech založil roku 1857 Ludwig Moser.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Klášter Teplá

Na řece Teplé, v Tepelské vrchovině na západě Čech, leží nedaleko Mariánských Lázní město a klášter Teplá. Prohlédnete si zde historické interiéry s rozsáhlou knihovnu, součástí expozice je kompletní sbírka portrétů všech opatů, kteří vedli klášter od 12. až do 20. století.
Teplá, Karlovarský kraj

Pekelné sklepy Žlutice

Pekelné sklepy jsou nezapomenutelný zážitek pro děti i dospělé. Pod historickým jádrem města Žlutice se nalézají podzemní chodby a sklepy, které byly raženy již v dávném středověku a které si oblíbili čerti. Jejich světem vás provedou zábavnou formou místní průvodci.
Žlutice, Karlovarský kraj

Muzeum iluzí ve Františkových Lázních

Co se takhle třeba proletět nad ulicemi Prahy? Nebo se utkat v boji s Jackie Chanem? Zažijte svět plný neuvěřitelných optických iluzí!
Cheb, Karlovarský kraj

Statek Bernard

Statek Bernard v Královském Poříčí leží uprostřed světoznámého lázeňského trojúhelníku, pouhých 10 minut autem od Karlových Varů. Najdete zde mini zookoutek, herničku kostičku pro děti, muzeum řemesel, masážní studio a samozřejmě restauraci a penzion.
Královské Poříčí, Karlovarský kraj

Zpívající fontána v Mariánských lázních

Zpívající fontána byla vybudována v letech 1982 – 1986 při rekonstrukci promenády akademickým architektem Pavlem Mikšíkem. Působivé vodní obrazce jsou tvořeny z deseti střikových systémů, jejichž kombinace řídí počítač.
Mariánské Lázně, Karlovarský kraj

Skoky u Žlutic – Poutní kostel Navštívení Panny Marie ve Skocích

Ve Skocích nedaleko Žlutic bývalo jedno z nejslavnějších mariánských poutních míst v Čechách, proslavené stejně jako dodnes známé Lurdy zázračnými uzdraveními, a zdejší "panenkou skákavou", Pannou Marií Skokovskou.
Žlutice, Karlovarský kraj

Návštěvnické centrum Becherovka

Poznejte dědictví Becherovky a jedinečný proces její výroby. Návštěvnické centrum se nachází v prostorách bývalé továrny v srdci Karlových Varů, které se dnes říká Becher Platz. Čeká vás zábavná prohlídka historickou a interaktivní expozicí s možností degustace a obchod s upomínkovými předměty.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Chebský hrad – jedinečná ukázka falce na našem území s unikátní dvojitou kaplí

Hrad typu císařské falce je jednou z nejvýznamnějších románských památek České republiky, k nejlépe dochovaným částem patří hradní kaple sv. Erharda a Uršuly a Černá věž, součást románského opevnění.
Cheb, Karlovarský kraj

Sabine Bungert a Stefan Dolfen – Černí kovbojové

Galerie 4 zve na výstavu portrétních fotografií a sociálního dokumentu německého týmu fotografů.
Cheb, Karlovarský kraj

Dorota Barová – Dotyk

Violoncellistka a zpěvačka známá především z dua Tara Fuki a kapely Vertigo přináší autorské písně o setkáních a momentech, zdánlivě nepatrných, které umí vyvolat bouři. Zazní písně křehké, snivé, hudebně hravé a emocemi nabité.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Dáša Zázvůrková – Čím dál tím víc...

Kostelem sv. Jáchyma se rozezní hity naší nejznámější šansoniérky Hany Hegerové, které zazpívá Dáša Zázvůrková.
Jáchymov, Karlovarský kraj

Toulky krajem – karlovarská Zámecká věž

Pořad kytarových balad a veselých i napínavých pověstí.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Petr Horálek a René Uxa: Z divoké Země až do vesmíru

Výstava unikátních fotografií vesmíru.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Kdyby fotografie mohly vyprávět…

Vernisáž a doprovodná přednáška k výstavě Petra Horálka a Reného Uxy „Z divoké Země až do vesmíru“.
Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Sedmdesátky

Muzeum Ašska – Poštovní náměstí 1.
Aš, Karlovarský kraj

Ondřej Michalák: Kámen a čas

Výstava fotografií
Karlovy Vary, Karlovarský kraj