Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Zaniklá osada Königsmühle ožije landartovým festivalem

Divadlo a hudba Ústecký kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Krušnohorské divadlo Teplice

Krušnohorské divadlo je součástí Domu kultury Teplice. Je využíváno jako stagiona, která zprostředkovává představení divadelních souborů a umělců z celé republiky. Budova divadla je jednou z mnoha významných dominant města, která umocňuje krásu lázeňského prostředí.
Teplice, Ústecký kraj

Kulturní dům Teplice

Dům kultury v Teplicích projektoval Karel Hubáček mezi lety 1977 až 1980, stavba pak probíhala od roku 1981 do roku 1986. Stavba se nachází v historickém jádru města a je spojena s kolonádou.
Teplice, Ústecký kraj

Severočeské divadlo v Ústí nad Labem

Divadlo bylo postaveno v letech 1908-1909 podle projektu vídeňského architekta Alexandra Grafa v novobarokním stylu s kapacitou 878 návštěvníků. Slavnostního otevření se dočkalo 21. září 1909.
Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Dům kultury – Kulturní středisko města Ústí nad Labem

Kulturní středisko města Ústí nad Labem stojí v popředí místního kulturního dění a je reprezentativní institucí nejen pro město Ústí nad Labem, ale pro celý Ústecký kraj.
Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Tvrz Divice – letní scéna Studia Dva

V historických kulisách nádvoří romantické tvrze Divice provozuje pražské Studio Dva svoji letní scénu. Zažijete tady tu pravou atmosféru divadla pod širým nebem.
Vinařice, Ústecký kraj

Galerie loutek v Litoměřicích

Galerie loutek se nachází v tzv. Jezuitské hvězdárně. V galerii je vystaveno kolem stovky loutek. Návštěvníky obklopují desítky pohádkových bytostí, králů, princezen, rytířů i čertů.
Litoměřice, Ústecký kraj

Městské divadlo Chomutov

Jedna z architektonických dominant Chomutova stojí v areálu městského parku. Byla postavena v roce 1905 v neorenesančním slohu s prvky secese.
Chomutov, Ústecký kraj

Severočeská filharmonie Teplice

Severočeská filharmonie Teplice je jediným profesionálním symfonickým orchestrem v Ústeckém kraji. Historie orchestru sahá na počátek 19. století a zakládací listina a úřední schválení orchestru nese letopočet 1838.
Teplice, Ústecký kraj

Kino Cinema City v Ústí nad Labem

V OC Forum v Ústí nad Labem se nachází kino Cinema City s několika kinosály s klimatizací. Filmy se promítají ve 2 a 3D i IMAX 4 DX. Nechybí možnost zakoupení občerstvení u baru. V OC lze pohodlně zaparkovat.
Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Docela velké divadlo

Volné sdružení umělců ve svobodném povolání, kteří spolu pracují jen proto, že se jim chce, vzniklo v srpnu roku 1996 a dnes sdružuje řadu umělců, kteří se podílejí na cca 30 inscenacích.
Litvínov, Ústecký kraj

Městské divadlo Děčín

Městské divadlo dnes nabízí profesionální divadelní představení a koncerty vážné hudby.
Děčín, Ústecký kraj

Kulturní centrum Lovoš v Lovosicích

Nově zrekonstruované centrum nabízí moderní sál a elegantní kinokavárnu Lovo Café, divadlo, dětský kousek, ale také galerii. Původní socialistická budova sloužila k natáčení filmu Probudím se včera. Zásadní rekonstrukce proměnila prostor do moderního stylu.
Lovosice, Ústecký kraj