Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Unikátní světecká jízdárna se po 23 letech rekonstrukcí otevřela turistům

Divadlo a hudba Plzeňský kraj

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Muzeum loutek v Plzni – Příběh na niti

Na plzeňském náměstí se nachází původní měšťanský dům, ve kterém od roku 2009 sídlí Muzeum loutek (pobočka Západočeského muzea v Plzni). Expozice muzea se věnuje plzeňskému loutkářství od počátku až do současnosti. Nechybí interaktivní expozice, divadelní ukázky ani multifunkční sál.
Plzeň, Plzeňský kraj

Nové Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni

Divadlo J.K.Tyla v Plzni má od září 2014 k dispozici další scénu. Moderní budovu navrhlo portugalské architektonické studio Contemporânea a vyprojektoval ateliér Helika.
Plzeň, Plzeňský kraj

Divadlo Josefa Kajetána Tyla v Plzni

Takzvané Velké divadlo je živoucím kulturním centrem Plzně i celého Plzeňského kraje. Každoročně uvádí okolo osmnácti činoherních, operních, baletních, operetních i muzikálových premiér.
Plzeň, Plzeňský kraj

Divadlo Alfa v Plzni

Plzeň je městem s dlouhou a slavnou loutkářskou tradicí a jmény lidového loutkáře Karla Nováka, „otce“ dnes světoznámých loutek Spejbla a Hurvínka prof. Josefa Skupy a jeho žáka – později autora rovněž světově proslulých loutkových filmů – Jiřího Trnky.
Plzeň, Plzeňský kraj

Říční ostrov Santos

Ostrov Santos je součástí Lesoparku Luh a leží mezi řekou Otavou a Mlýnským potokem. Najdete zde velké moderní dětské hřiště i příjemné posezení s občerstvením. Ostrov je během letních měsíců dějištěm mnoha kulturních a sportovních akcí.
Sušice, Plzeňský kraj

Měšťanská beseda – srdce plzeňské kultury

Překrásná secesní budova v centru Plzně je po celý rok dějištěm koncertů, plesů, divadelních představení, festivalů, filmů i akcí pro děti. V létě se kulturní akce odehrávají na scéně pod otevřeným nebem v zahradě.
Plzeň 1, Plzeňský kraj

Kino Sušice

Zrekonstruované kino s multifuknčním sálem, který kromě vybavení pro promítání filmů disponuje i technikou pro širší využití – divadelní představení, koncerty, besedy, přednášky konference. Digitální technologie promítání, 3D filmy.
Sušice, Plzeňský kraj

Centrum baroka v Mariánské Týnici

Centrum baroka je zřízeno v budově bývalého cisterciáckého proboštství, jehož projektantem byl jeden z nejvýznamnějších barokních architektů – Jan Blažej Santini-Aichel. V areálu sídlí též příspěvková organizace Plzeňského kraje – Muzeum a galerie severního Plzeňska.
Kralovice, Plzeňský kraj

Lesní divadlo v Nýrsku

Stavba lesního divadla byla dokončena roku 1935. Divadlo mělo zajímavá technická řešení.
Nýrsko, Plzeňský kraj

Sušické kulturní centrum

Sušické kulturní centrum sídlí v budově kina, kde najdete také předprodej vstupenek na kulturní akce pořádané Městskou knihovnou a dalšími organizátory, můžete si zde objednat pronájem prostor kulturního domu nebo kina, uspořádání společenských i kulturních akcí.
Sušice, Plzeňský kraj

Jazz Rock Café

Jazz Rock Café v centru Plzně je díky svému pojetí a stylu hudebního klubu vyhledávaným a kultovním místem setkávání nejen mladých lidí. Tradicí jsou středeční živé koncerty skvělých kapel i víkendová DJ hudba.
Plzeň, Plzeňský kraj

Kinonekino v Plané

Nový kulturní prostor v Plané nedaleko od Mariánských Lázní.
Planá, Plzeňský kraj