Úvod > Co chcete dělat? > Kultura > Divadlo a hudba
Zámek Telč – klenot moravské renesance

Divadlo a hudba Kraj Vysočina

Máte rádi hudbu a divadlo? Chodíte rádi na festivaly a koncerty? Tak pojďte s námi! Máme pro vás nespočet tipů na představení na scénách pod širým nebem i ve starých kamenných divadlech, divadla černá, loutková, tradiční i ryze moderní, a také spousty akcí a letních divadelních festivalů.

Zámek Žďár nad Sázavou

Nechte se provést příběhem areálu bývalého cisterciáckého kláštera ze 13. století a dnešního zámku rodiny Kinských. Hledáte místo, které propojuje živou historii s živou přírodou a moderními prvky? Chcete podniknout výlet na jeden nebo více dní, který si užije úplně celá rodina?
Žďár nad Sázavou, Kraj Vysočina

Zámek Telč – klenot moravské renesance

Navštivte renesanční zámek v Telči, kde se natáčela celá řada pohádek. Nejznámější je bezesporu Pyšná princezna. Telčský zámek patří mezi klenoty moravské renesanční architektury. V létě 2023 skončila jeho rozsáhlá rekonstrukce a je otevřený celoročně.
Telč, Kraj Vysočina

Renesanční zámek Žirovnice

Návštěva Žirovnice nabízí zajímavý zámecký areál s objekty zámku, špýcharu a pivovaru. Nejzajímavější je ukázka dochovaných fresek z konce 15. století v hradní části dnes barokně upraveného zámku. Je to unikátní a svým rozsahem jedna z největších freskových výzdob v Čechách.
Žirovnice, Kraj Vysočina

Dům Gustava Mahlera v Jihlavě – expozice světového skladatele

V Domě Gustava Mahlera je umístěna expozice světově proslulého dirigenta a hudebního skladatele s názvem Gustav Mahler a Jihlava. Expozice dokumentuje prostředí, v němž Mahler prožil své mládí, zdroje jeho tvorby i pozdější vzájemné vztahy s Jihlavou.
Jihlava, Kraj Vysočina

Diod Jihlava

Díky variabilitě sálu je tu možné realizovat divadelní představení, koncerty, semináře, konference, workshopy, svatby nebo sportovní akce. Místo pro řadu aktivit Sokola Jihlava jako jsou workshopy akrobacie na šálách, výroční ples Šibřinky nebo Památný den Sokolstva.
Jihlava, Kraj Vysočina

Sokolovna v Náměšti nad Oslavou

Budova Sokolovny v Náměšti nad Oslavou pochází z rocku 1925. Mezi lety 2021-2023 proběhla pečlivá rekonstrukce a bývalá sokolovna dnes slouží jako kulturní prostory.
Náměšť nad Oslavou, Kraj Vysočina

Stará tkalcovna v Náměšti nad Oslavou

Hala staré tkalcovny slouží jako výstavní prostory. Interiér je velký, hodně prosvětlený díky stropní konstrukci a velkým oknům podél jedné z delších stěn. Jedná se o prostor halového typu.
Náměšť nad Oslavou, Kraj Vysočina

Venkovní divadelní scéna u Kulturního domu Máj v Pelhřimově

Venkovní divadelní scéna se nachází před kulturním domem Máj v Pelhřimově. Je propojená s Malou scénou a jejím zázemím. Doplňuje vnitřní scénu – při pořádání letních koncertů známých interpretů i místních umělců, divadelních představení pro děti, recitálů, gastronomických akcí i tradičních tančíren.
Pelhřimov, Kraj Vysočina

Jupiter Club Velké Meziříčí

Kulturní středisko Jupiter club se nachází v centru města na spodní straně náměstí. V budově je velký sál, koncertní a výstavní sál, dále loutková scéna, kino, prodejní minigalerie.
Velké Meziříčí, Kraj Vysočina

Muzeum lidových kapel v Lesonicích

Místním obyvatelům se podařilo nashromáždit více než 30 starých hudebních nástrojů od potomků slavné lesonické dechovky Kosmáci, která byla známá i v širokém okolí. Muzeum je umístěno v jedné z místností místního zámku.
Lesonice, Kraj Vysočina

Rodný dům Gustava Mahlera – Mahler Penzion

V domě, kde se původně nacházel zájezdní hostinec, je dnes šestipokojový penzion s hospůdkou a komorním sálem pro různé soukromé a firemní akce. Jde o rodný dům Gustava Mahlera, světoznámého dirigenta a hudebního skladatele.
Kaliště, Kraj Vysočina

Literární památník Vysočiny

Památník soustřeďuje svou pozornost především na díla Jakuba Demla a ostatních spisovatelů pocházející z Vysočiny. Deml je rodákem z Tasova a ve svých dílech mimo jiné kritizoval T.G. Masaryka, za což byl také stíhán. Až samotný Masaryk musel stíhání zastavit.
Tasov, Kraj Vysočina