Úvod > Aktuality > Výjimečné podniky z Pohleirchova souboje restaurací
Gurmánská turistika

Výjimečné podniky z Pohleirchova souboje restaurací

  • Vydáno8. března 2023
Na začátku března vstoupí na obrazovky televizí nový kulinářský pořad, tentokrát si do parády vzal nejlepší restaurace a bistra Zdeněk Pohlreich. Portál Kudy z nudy vám přináší seznam účastníků této show. Už víte, kam vyrazíte za dobrým jídlem?
Mezi českými diváky a divačky jsou kuchařské televizní pořady oblíbené, nyní přichází na řadu česká mutace britské populární show Ramsey’s Best Restaurant. V Česku se natáčení na Nově zúčastnily nejen české restaurace, ale například i vietnamská bistra. 

Souboje se odehrají v těchto kategorií: tradiční česká kuchyně, italská kuchyně, moderní česká kuchyně, americká kuchyně, asijská kuchyně, zážitková kuchyně. 
Vietnamská restaurace Dian v Michli

Vietnamská restaurace Dian v Michli

Restaurace v pražském areálu Brumlovka nabízí dobroty vietnamské kuchyně s moderním twistem, originální drinky a skvělými víny.

Restaurace Salabka v Troji – skrytý klenot Prahy

Restaurace Salabka v Troji – skrytý klenot Prahy

Usedlost Salabka je místem, v němž se budete cítit jako na jihofrancouzském venkově, nikoli na okraji vibrující metropole. Koncept zdejší kuchyně nejlépe definuje výraz současná gastronomie. I když zde tradiční česká jídla nenajdete, o to víc si vychutnáte produkty od českých dodavatelů.

Vietnamské bistro Nhà hai hành

Vietnamské bistro Nhà hai hành

Nhà hai hành naleznete na pražském Smíchově. Jídlo ve vietnamské kultuře spojuje rodinu a přátelé a právě to chtěli provozovatelé přenést do české metropole.

Sůl a řepa ve Strakonicích

Sůl a řepa ve Strakonicích

Restaurace Sůl a řepa propojuje gastronomii a přírodu. Provozovatelé ctí zásadu, že základ kuchyně nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli.

Táborská restaurace MACE

Táborská restaurace MACE

MACE se nachází v hotelu Palcát v blízkosti historického centra Tábora. Restaurace se zaměřuje na českou kuchyni se zaměřením na lokální a čerstvé suroviny.

Restaurace Obora v Poděbradech

Restaurace Obora v Poděbradech

V klidné části Poděbrad naleznete penzion a restauraci Obora, vzdálená je zhruba patnáct minut chůze z centra.

Restaurace Dock House v Praze-Michli

Restaurace Dock House v Praze-Michli

Dock House je stylová steaková restaurace, která se od roku 2006 nachází v pražské Michli. Srdcem celé restaurace je otevřený lávový gril.

Long Story Short Eatery & Bakery

Long Story Short Eatery & Bakery

V původním opevnění v Olomouci naleznete restauraci Long Story Short Eatery & Bakery. Ve stejné budově je i hostel.

Restaurace Dejvická 34 by Tomáš Černý

Restaurace Dejvická 34 by Tomáš Černý

Jak název napovídá, restauraci Tomáše Černého naleznete v pražských Dejvicích. Spolumajitel a šéfkuchař inklinuje k italské kuchyni, nicméně v restauraci nejsou omezeni jen na ni. Zakládají si hlavně na kvalitních surovinách.

Restaurace Na Pašince

Restaurace Na Pašince

Na okraji Kutné Hory se nachází restaurace Na Pašince, kterou rodina Kopeckých provozuje zhruba třicet let. Budova, kde se restaurace nachází, má však staletou tradici v pohostinství.

Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku

Zájezdní hostinec U Jiskrů v Kbelnici u Písku

Tradice zájezdního hostince v Kbelnici, který poskytoval stravu a zázemí lidem i koním na císařské cestě ze Strakonic do Prahy, sahá až do 19. století. V roce 2019 tato historie znovu ožila v moderním pojetí, pod rukama zkušeného šéfkuchaře Martina Jiskry a jeho rodiny.

Restaurace Di Nuovo v Horních Jirčanech

Restaurace Di Nuovo v Horních Jirčanech

Nedaleko Prahy v obci Horní Jirčany se nachází italská restaurace Di Nuovo. Zakládá si na původních recepturách a kvalitních a čerstvých surovinách.

Další aktuality

Velikonoce: Jak nabarvit velikonoční vajíčka přírodní barvou?

Také rádi barvíte na Velikonoce vajíčka? Zkuste to letos jinak – pomocí přírodních zdrojů, které znávaly i naše prababičky. Nemusíte se bát, že vaše vajíčka budou mít nevýrazné barvy, s přírodními zdroji lze dosáhnout široké palety pestrých odstínů! A když nakonec vajíčka vyleštíte kouskem slaniny, budou se navíc krásně lesknout. A co budete potřebovat? Stačí si připravit běžně dostupné suroviny, například červené zelí, cibuli, kurkumu nebo víno.
Gurmánská turistika

10 tipů na speciální automaty, ve kterých koupíte farmářské produkty

Kvalitní potraviny jsou to nejlepší, co si můžeme dopřát. Ne vždy je však jednoduché je najít. V našich tipech objevíte možná trochu netradiční zdroje výborných surovin – nachází se totiž v důmyslných automatech. Čerstvé mléko, jogurty, sýry, maso nebo vejce si můžete díky nim dopřát sedm dní v týdnu, dvacet čtyři hodin denně.
Gurmánská turistika

20 tipů, kam na čerstvou praženou kávu: objevte chutě a vůně nejlepších pražíren kávy

Hledáte pražírny s kvalitní kávou? Máme pro vás přehled zajímavých tipů! Víte, že kávovník arabský (Coffea arabica) pochází z Etiopie a Mozambiku: Už v 15. století se kávovník dostal do Arábie, koncem 17. století na Jávu a začátkem 18. do Brazílie. Máme pro vás pestrou škálou lahodných chutí. Ochutnejte kávu podle země původu a různé kávové speciality.
Gurmánská turistika

Ochutnat nestačí, musíte pobejt aneb 10 tipů na návštěvnická centra

Pivo se vaří od nepaměti a to skutečně první bylo uvařeno v Mezopotámii. Staročeské slovo pivo pak označovalo nápoj nejobyčejnější a nejrozšířenější. Vydejte se za poznáním pivovarů, které jsou na zvídavé turisty připraveny v podobě návštěvnických center! Zde se dozvíte nejen něco o historii, ale také ochutnáte nejrůznější ingredience a samozřejmě i hotový mok. Aby naše tipy nebyly jen o pivu, najdete v našem přehledu také pozvánky do palíren a dokonce i za zázrakem z medu. Nechejte auto doma a vyrazte do světa tekutých vůní.
Gurmánská turistika

Bylinky a Velikonoce? Ochutnejte netradiční zelenou polévku

Velikonoce jsou nejvýznamnější křesťanské svátky a jejich oslava se v České republice nese především v tomto duchu. Zároveň se ale prolíná množství lidových zvyků a tradic. Dobové recepty na velikonoční pokrmy dokládají, že jarní očista organismu bývala součástí životů našich předků a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí.
Gurmánská turistika

Kam zajít na pivo: pivní bary, pivotéky a pivovarské hospody

Máte chuť na dobré pivo? Ať už preferujete svojí značku anebo hledáte zajímavé pivní speciály máme pro vás tipy, kam si na ně zajít! Vyzkoušejte originální pivní bary, pivotéky s nabídkou speciálních piv anebo vyhlášené pivovarské hospody, kde dostanete skvěle ošetřené pivo přímo z pivovaru.
Gurmánská turistika

Jaro na talíři: bylinky, tvarůžky, chřest a další dobroty

S jarem nepřichází jen čas chřestu a čerstvých bylinek. Olomouc se těší na pátý ročník tvarůžkového festivalu, milovníci streefoodu se sjedou do Neratovic a devátý ročník Gastronomických slavností Magdaleny Dobromily Rettigové zve gurmány do Litomyšle. Zkrátka jarní tabule je opět bohatě prostřená a vy můžete cestovat a ochutnávat, co hrdlo ráčí.
Gurmánská turistika

15 tipů, kam na maso aneb antivegetariánské tipy pro masožravce

Znáte to, někdy na vás přijde neodolatelná chuť na pořádný kus masa… v takovou chvíli by se hodil kvalitní bifteček, dozlatova usmažený řízek nebo šťavnatá kotleta! Naše dnešní tipy nebudou nic pro zastánce vegetariánství, naopak. Zavedeme vás do vyhlášených řeznictví a restaurací, kde buď seženete poctivé suroviny z českých chovů anebo si pochutnáte na výborně připraveném masitém pokrmu.
Gurmánská turistika