Ve čtyřech kurzech vám v Moravském kulinářském institutu na
zámku Napajedla ukáží možnosti a
variace vaření pokrmů z regionálních surovin, kde zelenina a ovoce hraje prim. V kurzech vás odborníci seznámí s jednoduchými recepty a postupy, jejichž výsledkem je nádherný pokrm, který uspokojí chuť, ale také zrak i čich. Kurzy jsou určené především pro laickou veřejnost, pro lidi, kteří se začínají učit vařit nebo pro ty, kteří už vaří a chtějí se naučit něco nového.
První z kurzů proběhne na zámku Napajedla již ve čtvrtek 18. října od osmnácti hodin a zájemci se dozví, jak si poradit například s vodnicí, šalotkou nebo černým kořenem. Každý následující čtvrtek se pak můžete naučit
správně pracovat s kořenovou zeleninou,
dýněmi,
bramborami a čeká vás i
řecká a italská kuchyně.
Pro milovníky historie je
zámek Napajedla otevřen, prohlídky se konají každou sobotu a neděli vždy od deseti do šestnácti hodin. Nahlédnout můžete pod pokličku skvostu barokní architektury, který se pro veřejnost plně otevírá teprve od roku 2009. Absolvujete prohlídku historických sálů zámku s výkladem a potom si můžete posedět v zámecké kavárně například u domácího bylinkového čaje.