ÚvodAktualityUžijte si Mezinárodní den pizzy!
Gurmánská turistika

Užijte si Mezinárodní den pizzy!

Každoročně 9. února si můžete připomenout Mezinárodní den pizzy. Jedno z nejpopulárnějších italských jídel se těší velké oblibě i u nás, dle průzkumů Češi snědí za rok víc než 31 milionů pizz. Muži mají prý nejraději Capricciosu, ženy si nejčastěji objednávají Hawai. Další nejoblíbenější pizzou je v Česku Quattro Formaggi. Oslavte tedy Den pizzy stylově a dopřejte si voňavou pochoutku s vláčným sýrem. Odkud si pizzu objednat, vám napovíme v dnešních tipech. Určitě si vyberete tu svoji, vždyť pizz údajně existuje asi 22 tisíc druhů.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.
Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku Gurmánská turistika

Pizzerie a vinárna Čertovna v Úštěku

Pizzerie Čertovna Úštěk nabízí romantické posezení v historickém barokním objektu při Pikartské věži v samotném centru městečka Úštěk.

Restaurace Pizza Point Gurmánská turistika

Restaurace Pizza Point

Pizza z originálních italských surovin s recepturou našeho italského šéfkuchaře Angela.

Pizzeria Dal Birbante Gurmánská turistika

Pizzeria Dal Birbante

Neapolská pizza, původem z italské Neapole, vyniká svým tenkým a měkkým těstem.

Pizzeria da Pietro Gurmánská turistika

Pizzeria da Pietro

Petra Soukala vždycky bavila Itálie. Když se pak rozhodl dělat pizzu, šel do toho po hlavě. Odjel do Neapole a učil se a učil. Po návratu si doma v Plzni otevřel modrý podnik s Maradonou na zdi, kterého neapolští dodnes milují.

Pizza Gatto Nero Vinohrady Gurmánská turistika

Pizza Gatto Nero Vinohrady

Italské bistro na Vinohradech nabízí poctivou pizzu z těch nejkvalitnějších surovin.

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy Gurmánská turistika

Pizza Nuova – neapolská pizza v srdci Prahy

Restaurace sítě Ambiente podává pravou neapolskou pizzu – La Verace Pizza Napoletana, z čerstvých surovin, těstovinové speciality vybraných italských regionů ři vynikající saláty. Zvolit můžete menu "a la carte" anebo volnou konzumaci.

Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8 Gurmánská turistika

Pizza Modena – rodinná tradice a prvotřídní suroviny na Praze 8

Pizza Modena, rodinná pizzerie na Praze 8, funguje přes 10 let. Specializuje se na pizzy s prvotřídními surovinami, jako jsou šunka od kosti a kvalitní italské salámy. Nabízí pizzu ve dvou velikostech (33 cm a 40 cm) a rozvoz zdarma do konkrétních částí Prahy, od Bohnic po Prosek.

Restaurace a pizzerie U Kristýna Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie U Kristýna

Italská restaurace a pizzerie U Kristýna se nachází ve Wurmově ulici v Olomouci. Nese jméno jednoho z předních a nejstarších patronů Olomoucké arcidiecéze sv. Kristýna.

Pizzeria Ristorante Vyžlovka Gurmánská turistika

Pizzeria Ristorante Vyžlovka

Restaurace a pizzerie se zaměřuje na italskou kuchyni, připraví vám pizzu na dřevě i výborný hovězí steak.

Le Pizze di Frankie Gurmánská turistika

Le Pizze di Frankie

Pokud jste ještě neochutnali pravou neapolskou pizzu, je nejvyšší čas. Zavítejte do Nuslí za šéfkuchařem Frankie Gallucci do Le Pizza de Frankie.

La Cucina Nera v Brně Gurmánská turistika

La Cucina Nera v Brně

Pizzerie La Cucina Nera má na Mapách Google v Brně nejlepší hodnocení na základě uživatelských recenzí. Nabízí vynikající pizzu, kvalitní vína a výbornou kávu, jako v Itálii.

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově Gurmánská turistika

Pizzerie Nonna Gina v Českém Krumlově

Pizzerie Nonna Gina, to je tradiční italská kuchyně! Nechybí ani velký výběr nejlepších italských vín. Podnik vede rodilý Ital, který vám nabídne skvělou pizzu i domácí těstoviny.

Pizza Hned v Nuslích Gurmánská turistika

Pizza Hned v Nuslích

Oblíbená Pizza Hned v pražských Nuslích nabízí kvalitní a širokou nabídku pizz všech druhů, včetně rozvozu do vzdálenějších míst. Provozovna se nachází hned u zastávky tramvaje Horky a uspokojí každého milovníka dobré pizzy kvalitním kouskem anebo celou pizzou.

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně Gurmánská turistika

Restaurace a pizzerie La Strada v Brně

La Strada je nevšední restaurace a pizzerie směřující k italské kuchyni a s tím pochopitelně spojenou pizzou, na své si však přijdou i milovníci steaků, ryb, pokrmů z vepřového, hovězího a kuřecího masa, čerstvých salátů a dezertů.

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích Gurmánská turistika

Pizzerie Fresh Point Pizza v Dejvicích

Příjemný personál, kvalitní suroviny přímo z Itálie a pizza, která vás zasytí. To jsou výhody Fresh Point Pizzy na rohu Náměstí Svobody a ulice Národní Obrany v Praze 6.

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou Gurmánská turistika

Pizzerie Peperone Náměšť nad Oslavou

Pizzerie Peperone v Náměšti nad Oslavou byla postavena a otevřena v roce 2005. Je to rodinný podnik pracovitých manželů a jejich sehraného pracovního týmu.

Pizza Na Zastávce Štěchovice Gurmánská turistika

Pizza Na Zastávce Štěchovice

Oběd, večeře nebo jen svačina s výhledem na krásnou přírodu ve Štěchovicích. Spojte příjemný výlet po okolí štěchovického pokladu s návštěvou zdejší restaurace, kde je možné i ubytování ve dvou, tří a čtyřlůžkových pokojích.

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích Gurmánská turistika

Pizzerie Marco – italská restaurace ve Vimperku a Prachaticích

Italská restaurace Pizzerie Marco se nachází na jihu Čech v historických částech měst Vimperk a Prachatice. V osobitě zařízeném interiéru je možno zhlédnout unikátní fotografie a obrazy Prachatic a Vimperka, zachycující historii těchto měst.

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze Gurmánská turistika

Restaurace Amunì – první slow food pizzerie v Praze

Italská kuchyně je synonymem pro pohostinnost, plné chutě a čerstvé suroviny. Když se k tomu přidají principy slow food kuchyně je zážitek dvojnásobný!

Další aktuality

Letní výletní ovocný mix: tipy, kde ochutnat jahody, borůvky, maliny, meruňky a další plody léta

Také máte rádi letní sezónu už kvůli tomu, že přináší každoročně vytoužené sladké plody zahrad a lesů? Pokud tomu tak je, pak vás určitě potěší naše tipy na samosběry jahod a dalších plodů, akce, kde hlavní roli hrají borůvky anebo kam se vypravit pro třešně a meruňky. Kam pro ovoce a kde všude na ovocné zážitky natrefíte vám prozradí Kudy z nudy.
17. červen 2025 20:56
Gurmánská turistika

Lesní a luční bary: načerpejte energii uprostřed přírody

Doslova vychutnat si hezké chvíle v přírodě nabízí samoobslužné lesní a luční bary, kterých u nás překvapivě není málo. Narazíte na ně nejen na horách, ale třeba i v hlubokých lesích či na slunných loukách. Ti, kdo se o takové bary starají spoléhají na poctivost kolemjdoucích, kteří za občerstvení zaplatí do kasičky. Udělejte si výlet do některého z nich, na kouzelná místa, kde vám bude příjemně na těle i na duši.
17. červen 2025 12:00
Gurmánská turistika

50 tipů, kde si užít piknik

Vlídné počasí se sluníčkem nad hlavou přímo láká k výletům do přírody. S sebou můžete vzít skvělé jídlo a pití, deku a někde na trávě s dětmi bude hned plno zábavy. Pikniky v přírodě jsou oblíbené už od první poloviny 18. století a mají i svůj mezinárodní den! Využijte i naše tipy a piknikové menu, které nabízí stále více zámků i restaurací. Jste-li romantická povaha a pokud chcete partnera či partnerku mile překvapit, staňte se na chvilku šlechtici na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady a užijte si opravdu romantické stolování!
17. červen 2025 8:28
Gurmánská turistika

Tradice: česká národní kuchyně a gastronomické toulky po Čechách, Moravě a Slezsku

Cestování s Kudy z nudy je často spojené s ochutnáváním českých, moravských a slezských gastronomických specialit. Jaká ale vlastně je naše národní kuchyně? Která jídla řadíme k nejoblíbenějším a po kterých se v restauracích jen zapráší? A co u nás chutná cizincům? Pojďte s námi ochutnat Českou republiku a ověřit si, že láska skutečně prochází žaludkem. Víte, že 18. červen byl ustanoven jako mezinárodní Den udržitelné gastronomie? Je příležitostí nejen k zamyšlení nad tím, jakou cestou se dostane jídlo na naše talíře, ale i příležitostí pro změnu stravovacích návyků, abychom neplýtvali tam, kde tomu můžeme zabránit.
16. červen 2025 14:03
Gurmánská turistika

Kalendář 2025: cesta za chlebovou vůní: do Lenory, do Slupi i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
16. červen 2025 13:41
Gurmánská turistika

10 tipů, kam jít v Česku na sushi

Sushi jako nejznámější tradiční japonský pokrm se stal hitem posledních let na celém světě. Není to pouze zdravé jídlo, ale i životní styl. Ochutnat tuto delikatesu Země vycházejícího slunce můžete v sushi restauraci anebo zvolit jinou variantu: naučit se vyrábět sushi vlastnoručně v některém z kulinářských kurzů. A není vhodnější datum než 18. června – v tento den slaví od roku 2009 milovníci tohoto pokrmu Mezinárodní den sushi!
1. červen 2025 14:15
Gurmánská turistika

20 tipů na gastro výlety: lokální chutě a speciality regionální kuchyně

Pečené husy, sladkovodní ryby, moravská vína, zabijačkové pochoutky… Česká tradiční kuchyně možná nepatří právě k dietním, kombinací chutí a vůní ale vše vynahrazuje. Poznejte speciality v originálním podání. Vydejte se na toulky za českou kuchyní s dvaceti tipy z Kudy z nudy. Užijte si chuťe a pokrmy,, za kterými se budete chtít pravidelně vracet.
31. květen 2025 8:00
Gurmánská turistika

5 tipů na restaurace CzechSpecials, kde můžete ochutnat výborný chřest

Chřestová sezóna je tady a s ní i menu plná svěžích chutí. Zelený, bílý, pečený i na másle – chřest vládne jarnímu jídelníčku! Přinášíme 5 tipů, kam vyrazit za specialitami, které ho promění ve skutečný gurmánský zážitek.
31. květen 2025 4:33
Gurmánská turistika