
Tradiční vánoční pokrm –
rybí polévku – si letos Pražané i návštěvníci metropole vychutnají na
Staroměstském náměstí v
Praze už v pátek 23. prosince. Kuchaři připravili
3000 porcí podle originálního receptu organizátora trhů, společnosti Taiko. K
ochutnání bude
od 11:00 do 13:00 hodin.
Kuchaři uvaří tradiční rybí polévku polévku z více než
1500 kilogramů surovin. Kromě 260 kg kaprů, kteří letos opět pochází z
českých chovů, do ní zpracují 130 kilogramů zeleniny, především
mrkve, celeru a petržele, 40 kilogramů cibule, 90 kilogramů hladké mouky, 65 kilogramů másla a 60 litrů
smetany. Samozřejmostí jsou
jikry a mlíčí, poctivá máslová jíška,
koňak a v neposlední řadě místní specialita –
karamel. K podtržení celkového dojmu a chutě je polévka zjemněna
smetanou. Pomyslnou třešinkou jsou pak
křupavé krutonky.
Štědrý den v duchu tradic s Českou mší vánoční Jakuba Jana Ryby

Program na
Staroměstském náměstí pokračuje
23. prosince odpoledne vánočním vystoupením Karoliny Čížkové a spirituály pěveckého uskupení Let's Go!
Na Štědrý den
24. prosince vystoupí na pódiu pěvecký sbor Vox Pragae, orchestr Praga Sinfonietta a sólisté, kteří zahrají
Českou mši vánoční „Hej, mistře“ Jakuba Jana Ryby. V neděli 25. prosince od 16:00 hodin čeká na děti sváteční pohádka.
Stánky s produktovým zbožím budou otevřené
na Štědrý den maximálně do 15:00 hodin, stánek s občerstvením pak do 22:00 hodin. Na
první a druhý svátek vánoční budou prodejní domky otevřené od 12:00 do 22:00 hodin. Na
Štěpána se příchozí mohou těšit na staropražskou kapelu
Třehusk.