Úvod > Aktuality > Souboj na talíři: zajímavá místa a restaurace, kde vaří šéfkuchaři
Gurmánská turistika

Souboj na talíři: zajímavá místa a restaurace, kde vaří šéfkuchaři

Také jste si oblíbili kulinářskou show Souboj na talíři, kde se mezi sebou utkávají šéfkuchaři z nejpovolanějších – michelinský kuchař Radek Kašpárek a vítězové ankety Zlatý kuchař, pánové Jan Punčochář a Přemek Forejt? Populární gastroshow cestuje už třetím rokem do různých podniků v České republice. Kudy z nudy vám přináší přehled restaurací, které jste měli možnost vidět v pořadu Souboj na talíři 2021, 2022 a 2023. Nově se do oblíbeného pořadu zapojují i hvězdní hosté, kteří vezmou Přemka Forejta s Honzou Punčochářem do svých oblíbených podniků. Těšit se můžete na hosty: Ewu Farnou, Roberta Mikluše, Matěje Rupperta nebo Aleše Hámu a řadu nových míst. V sobotu a v neděli 20. a 21. ledna 2024 se v pražské hale O2 universum uskuteční unikátní festival hvězdných chutí Souboj na talíři Live. Tento gastronomický svátek svojí přítomností obohatí i třemi „Michelin“ hvězdami oceněný kuchař Jacob Jan Boerma. Vařit pro návštěvníky bude například restaurace Aromi, Valoria Restaurant, Červený Jelen, Dejvická 34, Eska, Grandrestaurant Pupp, Kampa Park, Mace Restaurant, MG Restaurace, Molo Restaurant, Mlýnec, SaSaZu, Sia Restaurant, SILQ, U Sapíků či V Zátiší Restaurant.
Známá jména: mistři šéfkuchaři a místa, kde vaří

Známá jména: mistři šéfkuchaři a místa, kde vaří

Mistři svého umění, šéfkuchaři par excellence. Kuchaři, kteří se umí postavit k plotně a z pár ingrediencí vykouzlit gastronomický zázrak. Vaří v restauracích i doma, procestovali svět, znáte je jako porotce z televizních soutěží, ankety Zlatý kuchař i z legendárního Michelinova průvodce. Možná jste o některých nikdy neslyšeli, ale věřte, že brzy o nich budete vědět. Jejich práce je nejčastěji spojená s podniky, kde pracují. Někteří restaurace střídají, jiní už roky působí na jednom místě a pořád je to baví. Takže, kde můžete ochutnat jídlo od proslulých kuchařů? Podívejte se na tipy portálu Kudy z nudy.

Restaurant Červená Lhota

Restaurant Červená Lhota

Restaurace se nachází v objektu, který leží přímo naproti zámku Červená Lhota. Je umístěna v budově, která je památkově chráněna a to nabízí klientům možnost vychutnat si jídlo v neopakovatelné atmosféře s přímým výhledem na zámek.

Restaurace Pension Kladská

Restaurace Pension Kladská

Foie gras, jaké jste ještě nejedli? To musíte mezi Mariánkami a Vary zahnout hluboko do Slavkovského lesa do osady Kladská, kde není signál, ale jen několik nádherných chaloupek v alpském stylu z konce 19. století.

Hotel Horní Dvůr – kvalitní ubytování na statku Pernštejnů

Hotel Horní Dvůr – kvalitní ubytování na statku Pernštejnů

Původní objekt hotelu Horní Dvůr sloužil po řadu století jako statek, jehož historie spadá až do 16. století. Nabízí příjemné, nadstandardní ubytování na Vysočině v citlivě zrekonstruovaných prostorách, se zachovanými fragmenty původní výzdoby.

Mlýn vodníka Slámy

Mlýn vodníka Slámy

Nechte se překvapit krásou zdejší krajiny a objevte místo příhodné pro relaxaci s nádechem historie.

Būcheck Brno

Būcheck Brno

Co najdete na Zelném trhu? Přece Būcheck, který zde parkuje od úterý do soboty. Otevírá v 11:30 a zůstává otevřen až do vyprodání zásob.

Bistro U Sumečka – království rybích dobrot

Bistro U Sumečka – království rybích dobrot

Ochutnejte speciality z nepřeberného množství druhů ryb ve Staňkově v oblasti České Kanady. Více něz 20 let se věnujeme přípravě jídel z ryb sladkovodních i mořských. Oblíbeným tipem jsou i kynuté borůvkové knedlíky, tzv. blbouny.

Restaurace Mahler Penzion

Restaurace Mahler Penzion

Podnik se nachází v srdci Vysočiny, v malebné vísce Kaliště, pouhých 8 km od města Humpolec. Penzion Mahler je nově zrekonstruovaný rodný dům světoznámého skladatele a dirigenta Gustava Mahlera.

Nádražní výletní restaurace Zastávka Nižbor

Nádražní výletní restaurace Zastávka Nižbor

Před pár lety chátrající dřevěný železniční sklad – "magacín" – z roku 1876 se rozhodl zachránit a změnit herec Tomáš Hanák. V současné době tady provozuje vyhlášenou restauraci.

Trampská osada Ztracenka – jedna z nejstarších v republice

Trampská osada Ztracenka – jedna z nejstarších v republice

Trampská osada Ztracená naděje (též Ztracenka) nedaleko Štěchovic je jednou z nejstarších trampských osad v České republice.

Hostinec Rekovice s ubytováním v Trojanovicích

Hostinec Rekovice s ubytováním v Trojanovicích

V restauraci na vás čeká jednoduchý a elegantní styl, hořící krb a průhled do kuchyně pod pokličku šéfkuchaře. Hlavním motivem rekonstrukce budovy bylo propojení vnitřku s vnějškem.

Wake Park Náklo

Wake Park Náklo

V areálu Wake Park Náklo jsme vybudovali vodní vlek Wakemaster 2.0 určený pro nadšence wakeboardingu a vodního lyžování. Na nově vzniklých písčitých plážích se budete cítit jako u moře.

Restaurace Field na Starém Městě pražském

Restaurace Field na Starém Městě pražském

V samém srdci Starého Města pražského, uprostřed Foglarových "Stínadel" najdete na rohu ulic Kozí a U Milosrdných restauraci Field. Zakládá si na původních farmářských sezónních surovinách, přírodních postupech a tradičních receptech v netradičním pojetí.

Park a skanzen Rochus v Uherském Hradišti

Park a skanzen Rochus v Uherském Hradišti

Přírodní a kulturně-historický areál Park Rochus spolu s územím přilehlých vinohradů nabízí občanům i návštěvníkům města značený vyhlídkový turistický okruh, možnosti procházek přírodou, rodinných výletů i prohlídku skanzenu s našimi průvodci.

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Jsme rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus vám můžeme nabídnout steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaříme sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Hraniční zámeček a Restaurant Essens

Hraniční zámeček a Restaurant Essens

Château de Frontiere (Hraniční zámeček) byl vystavěn na západním kraji Hlohoveckého rybníka v letech 1816 až 1819 šlechtickým rodem Lichtenštejnů a sloužil jako jejich letní sídlo. Přímo v objektu Hraničního zámečku se nachází luxusní restaurant.

Skanzen Rožnov pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě

Skanzen Rožnov pod Radhoštěm – Valašské muzeum v přírodě

Když se v Česku řekne skanzen, mnozí si představí právě ten v Rožnově pod Radhoštěm. Největší a nejstarší skanzen ve střední Evropě byl založen v roce 1925 a v jeho třech expozicích, Dřevěném městečku, Valašské dědině a Mlýnské dolině, je rozmístěno téměř 100 památkových objektů.

Občerstvení Průjezd 32 ve Veverských Knínicích

Občerstvení Průjezd 32 ve Veverských Knínicích

Venkovské rodinné bistro naleznete ve dvoře obce Veverské Knínice, která leží zhruba 20 kilometrů západně od Brna. Nabízí pivo, kávu, zmrzlinu, slané honzovy buchty a knínické krajíce.

Long Story Short Eatery & Bakery

Long Story Short Eatery & Bakery

V původním opevnění v Olomouci naleznete restauraci Long Story Short Eatery & Bakery. Ve stejné budově je i hostel.

Restaurace Jana Punčocháře U Matěje

Restaurace Jana Punčocháře U Matěje

Šéfkuchař Jan Punčochář, který působil mimo jiné i ve vyhlášených restauracích Le Terroir nebo Grand Cru, otevřel novou restauraci U Matěje v Praze 6, na Hanspaulce. V příjemném prostředí si vychutnáte vynikající speciality moderní i tradiční české kuchyně.

Vinařství Thaya v Havraníkách

Vinařství Thaya v Havraníkách

Vinařství Thaya vzniklo transformací vinařství Trávníček a Kořínek, která měla svá místa na vinařské scéně světové i domácí. Jméno se mění, avšak filozofie a přístup zůstává. Nové vinařství navazuje na tradici zpracování vína a nepolevuje ze svých nároků na kvalitu vína.

Farma Bláto

Farma Bláto

Farma Bláto je vyhlášená výrobou tvrdých a polotvrdých zrající sýrů s Alpskou kulturou, z kvalitního mléka z pastvy podle několik set let starých receptur. Sýraři se o ně po několik měsíců starají ve zracích místnostech v útrobách kamenného statku.

Dvůr Perlová voda

Dvůr Perlová voda

Statek, kde najdete vyhlášenou restauraci, minipivovar Lanýž, ubytování a wellness.

Bistro na dvou kolech

Bistro na dvou kolech

Kristýna a Tomáš opustili práci v jednom z nejlepších pražských hotelů, aby si splnil svůj sen. Zálibu v cestovaní a dobrém jídle spojili ve svém Bistru na dvou kolech.

Bistro Topinka v Českém Krumlově

Bistro Topinka v Českém Krumlově

Originální a kreativně připravené topinky, to jej hlavní devíza bistra Topinka v Českém Krumlově. Jsou připravené z kvalitního řemeslného chleba a nasucho opečené do křupava. Tím hlavním je ale také to, co na topince najdete – například lososa, pečenou dýni nebo vajíčka s lanýži.

Divoký Bistro

Divoký Bistro

Francouzský kuchař Cyril Sauvage se v Nebespánu zamiloval hned ve dveřích do cukrářky Jitky. Tu do Prahy pak přetáhl Roman Paulus, Cyril šel vařit do SoHo. Po dvou letech se už jako manželé Sauvage, tedy divocí, vrátili na Šumavu.

Restaurace Gao Den – moderní vietnamská gastronomie

Restaurace Gao Den – moderní vietnamská gastronomie

V Gao Denu se vaří moderní vietnamská kuchyně. Zdejší kuchaři dbají na autentickou chuť, používají čerstvé suroviny a nebojí se inovovat.

Vinný bar Thir v Táboře

Vinný bar Thir v Táboře

Thir je ojedinělým konceptem kombinující rukodělná vína a pokrmy připravené z lokálních surovin. Skleničku vína vám nalije Vojta Morava a o kapra se postará šéfkuchařka Anna Vejvodová.

Marināda – viniční dům v Pavlově

Marināda – viniční dům v Pavlově

Místo plné vůní a chutí, místo setkávání, místo nekončících snídaní a dlouhých teplých večerů, kde vodní hladina odráží měsíční svit a ranní východy rozzáří vápencová pohoří.

U Kluků

U Kluků

U Kluků je restaurace v Ostravě zaměřující se na přípravu obědů pouze z čerstvých surovin.

Restaurace Čertovo Břemeno

Restaurace Čertovo Břemeno

Restaurace, kterou byste snadno přehlédli a pokud ne, možná byste se báli vejít. Což by ovšem byla chyba, protože zde najdete klid, domácí a poctivou kuchyni, krásný výhled a to vše v budově, která se pyšní titulem Stavba roku 2011.

Restaurace Entrée Olomouc

Restaurace Entrée Olomouc

Pro jedinečného hosta jedinečnou nabídku, to je poselství restaurantu Entrée. Nechejte se unést unikátním konceptem inspirovaným přírodou. Ve spojení s neotřelým interiérem a profesionálním servisem si každý host naplno vychutná nezapomenutelné gastronomické zážitky.

Zas a znova

Zas a znova

Kamarádi Karel Šimůnek a Petr Hajný vystřídali tolik špičkových restaurací, až si na „stará kolena“ otevřeli svůj podnik, kde chtějí lidi rozmazlovat tak, aby se k nim zas a znova vraceli.

Restaurace Le Marché Karlovy Vary

Restaurace Le Marché Karlovy Vary

Zážitková restaurace Le Marché Karlovy Vary nabízí zážitek v podobě vybraného jídla šest dnů v týdnu. Přijďte si vychutnat tříchodový oběd, tříchodovou večeři, nebo některé z degustačních menu od vyhlášeného šéfkuchaře Jana Krajče.

Farma Košík – ostrůvek Slovenska ve Středních Čechách

Farma Košík – ostrůvek Slovenska ve Středních Čechách

Na biofarmě Košík můžete strávit pohodovou dovolenou s dětmi a společně sledovat život na farmě. O ovce se starají tři bačové ze Slovenska. Hlavní bača do středních Čech přivezl rodinné stříbro – generacemi nabyté zkušenosti z chovu ovcí a přípravy několika druhů ovčích sýrů.

Další aktuality

Tradice: řeznictví a uzenářství, řeznická muzea a slavnosti masa

Salámy, párky, bůčkový závin, cibulový nebo šunkový aspik, debrecínská a cikánská pečeně, játrový sýr, paštiky, klobásy, uzené maso... sbíhají se vám sliny? Aby ne, maso a uzenářské výrobky máme rádi ve všech podobách a chutích. Vypravte se s námi na portálu Kudy z nudy za tradicemi řeznického a uzenářského řemesla!
Gurmánská turistika

Gastro tipy plné skvělého jídla – maso od českých farmářů, tradiční řeznictví a uzenářství

Znáte to, někdy na vás přijde neodolatelná chuť na pořádný kus masa… v takovou chvíli by se hodil kvalitní steak, dozlatova usmažený řízek nebo šťavnatá kotleta! Naše dnešní tipy nebudou nic pro zastánce vegetariánství, naopak. Zavedeme vás do vyhlášených řeznictví a restaurací, kde buď seženete poctivé suroviny z českých chovů anebo si pochutnáte na výborně připraveném masitém pokrmu.
Gurmánská turistika

Jaro na talíři: bylinky, tvarůžky, chřest a další dobroty

S jarem nepřichází jen čas chřestu a čerstvých bylinek. Olomouc se těší na další voňavý ročník tvarůžkového festivalu, milovníci streefoodu se sjedou do Neratovic a do Litomyšle zvou všechny mlsné jazýčky Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové. Zkrátka jarní tabule je opět bohatě prostřená a vy můžete cestovat a ochutnávat, co hrdlo ráčí.
Gurmánská turistika

Příběhy starých hospod: zajímavá místa, hostince a další místa natáčení

Televizní seriál Příběhy starých hospod vás zavede na zajímavá místa napříč Českem. Herec Josef Polášek ve dvou sériích osmidílného seriálu vyzpovídá štamgasty, pamětníky i historiky a představí nejzajímavější hostince na vesnicích, horských hřebenech i ve městech. Zazní také zajímavosti o pivu, které k tuzemské gastronomii neodmyslitelně patří. Vždyť vaření tohoto nápoje má u nás tisíciletou tradici. S pivem je spojená často unikátní architektura pivovarů, pivní stezky nebo specifická kultura českých hospod s jedinečnou atmosférou, kterou stojí za to zažít. Podívejte se s portálem Kudy z nudy na místa, kde se natáčela první a druhá řada v roce 2022 a 2023.
Gurmánská turistika

Užijte si kavárenské lenošení ve stylových kavárnách

Nechte čas poklidně plynout kolem sebe nad šálkem dobré kávy. Vychutnejte si lenošení v kavárně, které vám v každodenním stresu a spěchu nabízí možnost na hodinu či dvě se zastavit a užít si lahodnou chuť dobře připravené kávy.
Gurmánská turistika

Kde najdete tématické restaurace a krčmy, kde na vás dýchne středověk?

Restaurace a krčmy, které dýchají středověkou atmosféru – to je to, co vám dnes nabízíme! Hospůdky a restaurace se stravováním ve stylu středověku i renesance, nábytek z dubového dřeva, atmosféru dávno uplynulých časů, dobové kostýmy a osvětlení svícemi. Nabídka kuchyně je však skvělá! Na své si přijdou jak vyznavači tradiční české kuchyně, tak ti, kteří chtějí zkusit něco nového. Připravte se taky na dnešní dobu trošku drsnější mluvu a způsoby! Ale jídlo a zážitky, ty budou stát za to!
Gurmánská turistika

Velikonoce 2024: velikonoční půst a další tradice postního období

Nejvýznamnější křesťanské svátky se v České republice pojí s množstvím lidových zvyků a tradic. Po masopustních rejích a zábavách přichází na řadu velikonoční půst a množství zvyků připomínajících blížící se konec zimy a příchod toužebně očekávaného jara.
Gurmánská turistika

100 tipů, kam jít na víno do vinařství nebo přímo k vinařům

Naše vinice nabízí vína neobyčejně rozmanitá, která vynikají originálními ovocnými tóny a kořenitostí, bohatým spektrem aromatických látek a harmonickou plnou chutí. Právě proto jsou moravská a česká vína vyhledávána milovníky kvalitních a optimálně vyzrálých vín. Poznejte a ochutnejte jedinečná vína z malých a středních vinařství!
Gurmánská turistika