Farmářské trhy na Kubáni jsou otevřeny v úterý, ve čtvrtek a v sobotu. Ve všední dny 8-16, v sobotu 8-14. Bující jaro pomalu přináší rozmanité barvy sazenic zeleniny, uskladněné kořenovky, brambor, pečiva slaného i sladkého, cukrovinek, květin, ale i sýrů a ostatních mléčných výrobků, uzenin a masa.
Sezona českého chřestu, krále jarní zeleniny, je v plném proudu! Tato delikatesní zelenina, která svou jemnou a okouzlující chutí dokáže vaše gastronomické výtvory pozdvihnout do nebeských výšin, je velice zdravá. Je bohatým zdrojem vitamínu C, E, skupiny vitamínů B, kyseliny listové, z minerálů hlavně draslíku a zinku a má i vysoký obsah vlákniny. Již od antiky se užívá jako přírodní afrodiziakum. Pěstování chřestu má v Česku dlouholetou tradici a málokdo ví, že český chřest je ve světě vyhlášený pro svou vysokou kvalitu.
O víkendu 20. – 22. května proběhne již 28. ročník Slavností chřestu a vína. Kromě snoubení vína a chřestových specialit se můžete těšit na hudební program, program pro děti, potravinový a řemeslný trh a prodej čerstvého chřestu.
Pro ten nejlepší gurmánský zážitek platí, že ideální je nakoupit rovnou „z pole“ – to umožňuje prodej přímo v areálu farmy v Hostíně u Vojkovic, 20 minut od Prahy. Během chřestové sezóny zde mají otevřeno každý den od 7 do 17 hodin.
Na Plzeňských farmářských trzích můžete ochutnat a zakoupit velmi kvalitní, autentické, místní (tuzemské) potraviny pěstované a zpracovávané s láskou a respektem k zákazníkům, kterým jsou určeny. Plzeňské farmářské trhy se konají vždy v sobotu od 8 do 12 hodin.
Opět se sejdou gourmeti, milovníci dobrého jídla a pití s kuchaři, odborníky na moderní gastronomii a výrobci kvalitních potravin na litomyšlském Smetanově náměstí, aby vzdali hold Magdaleně Dobromile Rettigové, průkopnici české kuchyně.
Má příspěvek časově omezenou dobu trvání?