Přiučte se kuchařskému umění od zkušených mistrů kuchařů, pekařů či cukrářů! V uplynulém období byly největším hitem kurzy thajské, italské a francouzské kuchyně i speciální témata – úprava různých druhů masa, příprava omáček nebo pečení valašských frgálů.
Pro velký zájem lektoři nyní vypsali další termíny a připravili i nová témata. Nově zařadí třeba přípravu francouzských dezertů, mořské plody a ryby nebo grilování, zajímavostí bude jistě i workshop zaměřený na bylinky a produkty z nich. Přihlásit se můžete na příklad na
červencové kurzy thajské kuchyně,
mořské plody a ryby anebo
francouzské dezerty z odpalovaného těsta.
Od května začala
Bistrotéka spolupracovat s finalistkou letošního Masterchefa Katkou Kolbovou, která vede
kurzy přípravy
makronek a dezertů z čokolády. Připravují se ale i další „sladké“ kurzy, a to pod vedením naší šéfcukrářky Tamary Adamčíkové. Zájemci tak mají jedinečnou příležitost naučit se
některé z vyhlášených dezertů Bistrotéky Valachy od osoby nejpovolanější. Ve znamení čkolády budou srpnové kurzy, mimo nich bude mít hlavní slovo grilování.
Kuchařské kurzy se odehrávají v prostorách
Bistrotéky Valachy v nedávno zrekonstruovaném
Obchodním domě Zlín. Součástí podniku, jenž byl otevřen na podzim 2018, je vedle celodenní restaurace také
obchod s pekárnou kvasového chleba,
kavárna s cukrárnou,
kornuterie a
Bar 1931. Menší kuchyňské studio pro kurzy vaření s kapacitou 14 lidí vzniklo jako součást restaurace v druhém podlaží.
Kurzy využívají i firmy pro teambuildingy, přibývá také kurzů pro uzavřenou společnost typu dámská jízda nebo oslava narozenin.