
První
kurzy pečení frgálů v
Resortu Valachy se konají již tuto
sobotu 16. dubna od 10 a od 13 hodin. Vedou je pekařky Resortu Valachy, jejichž koláče patří k nejvyhledávanějším na
Valašsku. Účastníci si
během tříhodinového kurzu pod vedením pekařky zkusí celý postup a zhotoví si vlastní
frgál, který si odvezou domů i s receptářem a zástěrou na památku. Dozví se také různé tipy a zajímavosti o historii a současnosti frgálu. Ten se na
Valašsku dělá podle ustáleného výrobního postupu zřejmě již několik století,
první písemné zmínky o něm pochází
z roku 1826.
Kurzy v hotelu Galik probíhají v dubnu, červenci a srpnu.
Kurzy pečení pizzy pro malé i velké

Zpříjemněte si rodinné odpoledne v Bistru Razula a naučte se
péct výbornou domácí pizzu! Kurzem vás provede výkonný šéfkuchař
Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka, který stojí také za novým gastronomickým konceptem bistra a je to právě on, kdo pro vás o víkendu peče stále oblíbenější a poctivou pizzu. Na kurzu se naučíte výrobu pizzy -
od chystání těsta až po práci s ním včetně
nahazování, ale i přípravu vlastního rajčatového základu. Ozdobit si ji budete moci dle vlastní chuti surovinami, které k pizze neodmyslitelně patří. Kromě nových zážitků a dovedností si z kurzu odnesete také
vlastnoručně vyrobenou pizzu (kterou si můžete rovnou vychutnat k obědu nebo si ji odnést v krabici), čeká na vás ale také certifikát o přijetí do cechu pekařského a spousta zábavy.
Kurzy probíhají v dubnu, červenci a srpnu.
Letošní novinka – kurz pečení mazanců a vánoček

Chcete se naučit, jak
upéct výborný mazanec a vánočku? Pak se vydejte v
neděli 15. dubna od 15:00 do 17:00 hodin do
hotelu Galik ve
Velkých Karlovicích, kde vás to na unikátním kurzu naučí pekařky
Resortu Valachy! Se svým receptem i mnoha tajnými tipy, jak upéct křehký a chutný mazanec i vánočku, se s vámi podělí
Pavla Stoklasová,
zkušená pekařka a cukrářka resortu, která tam vede také velice populární kurzy
pečení frgálů. Naučíte se, jak správně zpracovat těsto, jak zaplést vánočku a mnohé další triky!