Úvod > Aktuality > Ve Velkých Karlovicích startují pravidelné kurzy pečení frgálů a pizzy
Ve Velkých Karlovicích startují pravidelné kurzy pečení frgálů a pizzy
"> "> "> "> "> ">
Gurmánská turistika

Ve Velkých Karlovicích startují pravidelné kurzy pečení frgálů a pizzy

  • Vydáno8. dubna 2022
Valašsko, to je romantický kraj s přírodou, která vám nejprve vezme dech svou krásou, a pak vám vrátí potřebný klid. Také je to ale kraj slivovice, kyselice, frgálů, beránků, mazanců a dalších krajových specialit. Resort Valachy ve Velkých Karlovicích pořádá pro milovníky pečení a krajových specialit už několik let pravidelné kurzy pečení frgálů. Mimo to se můžete přihlásit i na kurz pečení pizzy a pozor, k dispozici je letos i kurz na pečení mazanců! Kurzy probíhají vždy od dubna do listopadu.
Frgalová manufakturaPrvní kurzy pečení frgálů v Resortu Valachy se konají již tuto sobotu 16. dubna od 10 a od 13 hodin. Vedou je pekařky Resortu Valachy, jejichž koláče patří k nejvyhledávanějším na Valašsku. Účastníci si během tříhodinového kurzu pod vedením pekařky zkusí celý postup a zhotoví si vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptářem a zástěrou na památku. Dozví se také různé tipy a zajímavosti o historii a současnosti frgálu. Ten se na Valašsku dělá podle ustáleného výrobního postupu zřejmě již několik století, první písemné zmínky o něm pochází z roku 1826. Kurzy v hotelu Galik probíhají v dubnu, červenci a srpnu.
 

Kurzy pečení pizzy pro malé i velké

pizza lanternaZpříjemněte si rodinné odpoledne v Bistru Razula a naučte se péct výbornou domácí pizzu! Kurzem vás provede výkonný šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka, který stojí také za novým gastronomickým konceptem bistra a je to právě on, kdo pro vás o víkendu peče stále oblíbenější a poctivou pizzu. Na kurzu se naučíte výrobu pizzy - od chystání těsta až po práci s ním včetně nahazování, ale i přípravu vlastního rajčatového základu. Ozdobit si ji budete moci dle vlastní chuti surovinami, které k pizze neodmyslitelně patří. Kromě nových zážitků a dovedností si z kurzu odnesete také vlastnoručně vyrobenou pizzu (kterou si můžete rovnou vychutnat k obědu nebo si ji odnést v krabici), čeká na vás ale také certifikát o přijetí do cechu pekařského a spousta zábavy. Kurzy probíhají v dubnu, červenci a srpnu.
 

Letošní novinka – kurz pečení mazanců a vánoček

/aktivity/peceni-frgalu-v-resortu-valachyChcete se naučit, jak upéct výborný mazanec a vánočku? Pak se vydejte v neděli 15. dubna od 15:00 do 17:00 hodin do hotelu Galik ve Velkých Karlovicích, kde vás to na unikátním kurzu naučí pekařky Resortu Valachy! Se svým receptem i mnoha tajnými tipy, jak upéct křehký a chutný mazanec i vánočku, se s vámi podělí Pavla Stoklasová, zkušená pekařka a cukrářka resortu, která tam vede také velice populární kurzy pečení frgálů. Naučíte se, jak správně zpracovat těsto, jak zaplést vánočku a mnohé další triky!
Resort Valachy – relaxace a zážitky v srdci Beskyd

Resort Valachy – relaxace a zážitky v srdci Beskyd

Resort Valachy ve Velkých Karlovicích nabízí jedinečné zážitky i chvíle plné pohody v srdci Beskyd. Dokonalou relaxaci zažijete v hotelech Lanterna a Horal, zabavit se můžete nejen túrami, cyklovýlety a lyžováním, ale také gastro kurzy nebo golfem.

Pečení frgálů v Resortu Valachy

Pečení frgálů v Resortu Valachy

V Resortu Valachy, který sdružuje trojici hotelů ve Velkých Karlovicích, si můžete frgály nejen zakoupit, ale také vyrobit vlastní pod vedením zdejších pekařek. Kdo by si je chtěl zakoupit, může tak učinit v recepcích hotelů kdykoli během dne.