Úvod > Aktuality > Valentýnské menu v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Valentýnské menu v restauracích CzechSpecials

  • Vydáno1. února 2023
Překvapte svou drahou polovičku a vezměte ji nebo jeho na valentýnské menu do některé z certifikovaných restaurací Czech Specials. Vyzkoušejte jedinečné pokrmy skvělých šéfkuchařů, zažijte neopakovatelnou atmosféru a romantické chvíle při svíčkách. A co pro vás jednotlivé restaurace připravují?
Valentýnské menu složené z pěti chodů pod vedením šéfkuchaře Tomáše Kohúta a za zvuku romantického klavíru si můžete vychutnat 13.-14.2. v restauraci Triton v hotelu Adria na Václavském náměstí. Připravují tu pro vás např. pečenou petržel s tymiánem, kefírem a koprem, kachnu se špenátem, lanýžem a brambory nebo hořkou čokoládu s jahodami a chilli.

Na Zámku Liblice můžete zažít romantický pobyt pro dva se čtyř chodovým valentýnským menu, jehož součástí je jako hlavní chod hovězí “Top Blade”, terina z brambor a pančety, brokolice a koňaková omáčka a jako dezert soufflé z bílé čokolády s hořkou mocca omáčkou. Vynikající valentýnské degustační menu pro dva vyzkoušejte 14.2. v restauraci Sezona v Horních Počernicích. Těšit se můžete na mušle sv.Jakuba v šafránovo/máslové omáčce sypané drceným růžovým pepřem podávané s malinovým sorbetem v kapce prosecca.

EFI hostinec Osmec vás srdečně zve na oslavu svátku zamilovaných v podobě čtyř chodového valentýnského menu pro dva, kde mimo jiné jako dezert nabízejí čokoládový fondant s pistáciovou zmrzlinou, višňovou omáčkou a grilovaným ananasem. Hotel Zlatá Hvězda v Třeboni nabízí ve svém valentýnském menu Šafránové rizoto s mořskými plody a hoblinami parmazánu nebo nepečený matcha tea cheesecake se skořicí a omáčkou z maracuji Restaurant Bohém hotelu Aplaus v Litomyšli láká své hosty 10.-19.2. na velkou porci nezapomenutelné romantiky a jedinečného valentýnského menu. Na hudební večer s valentýnským menu zavítejte 11.2. na Zámek Valeč a ochutnejte třeba do růžova pečenou telecí panenku s glazovanou zeleninou a ratte brambory a jako desert valentýnské srdce ze smetanové pěny zdobené malinovým coulis. V restauraci Beachklub Ládví si pro vás připravili Valentýnské menu s luxusním dezertem v podobě krémového mascarpone s jahodami a čerstvou mátou.

Jedinečnou  valentýnskou noc zažijete v Gourmet Restaurantu Villy Patriot v Mariánských Lázních. Od 10. do 19.2. si místní šéfkuchař po vás připravil speciání valentýnské menu v podobě počené křepelky v tyrolském špeku, pyre z červeného zelí, žemlové nádivky a kaštany nebo selečí hřbet pečený v soli s kukuřičnou kaší a omáčkou s medem a chilli. Jako desert pak čokoládový fondán s horkými višněmi a pomerančovým gelem.
Vyjímečný kulinářský zážitek prožijete v Restaurant Chateau Petit v podobě šesti chodového  slavnostního menu pod vedením šéfkuchaře Davida Viktorina s pečlivě  vybranými víny  Burgundy & Champagne.
 

Vyzkoušejte některou z našich certifikovaných kaváren a cukráren

Jedinečné dorty a zákusky vám nabídne např. funkcionalistická Zemanova kavárna a cukrárna v Brně, Lánské cukrářství, Cukrárna Stáňa v Dobříši, Cukrárna Buchalovi v Čakovicích a mnoho dalších, které naleznete na webu: Czech Specials – Cukrárny a kavárny.
Zemanova cukrárna a kavárna

Zemanova cukrárna a kavárna

Zemanova kavárna a cukrárna (známá také jako U Sedláčka) je prvorepublikový podnik, který v Brně funguje nepřetržitě v původní podobě od roku 1937.

Triton Restaurant – zážitková restaurace v jedinečném interiéru v srdci Prahy

Triton Restaurant – zážitková restaurace v jedinečném interiéru v srdci Prahy

Triton Restaurant nabízí zážitkovou gastronomii v romantickém prostředí krápníkové jeskyně z roku 1912. Restaurace se nachází v srdci Václavského náměstí v centru Prahy. Vybrat si můžete jak z jídelního lístku, tak i z prémiových menu.

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Cukrárna Stáňa Dobříš

Cukrárna Stáňa Dobříš

Naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek.

Lánské cukrářství

Lánské cukrářství

Ochutnáte dorty z čerstvého špenátu, sušeného pivního sladu, máslových dýní ale i klasické karamelové větrníky. Denně nabízíme, zde vyrobené cukrářské výrobky, o kterých budete vyprávět svým známým .

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Cukrárna Buchalovi

Cukrárna Buchalovi

Malá rodinná cukrárna. Dorty a zákusky zde připravují z tradičních a kvalitních surovin, to znamená z pravého másla, šlehačky a čokolády.

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

Gourmet Hotel & Restaurant Villa Patriot

Malý hotel přímo v centu Mariánských Lázní.

Restaurace Sezóna

Restaurace Sezóna

Jedinečná restaurace v Horních Počernicích, kde si zaručeně pochutnáte.

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle.

Restaurace Beachklub Ládví

Restaurace Beachklub Ládví

Restaurace leží uprostřed jednoho z největších sportovních areálů v Praze – Beachklubu Ládví, kousek od metra C Ládví a Ďáblického Háje. Restaurace má certifikát CzechSpecials a šéfkuchař Josef Holkup pro vás denně chystá menu z čerstvých a kvalitních surovin. Na čepu máme Plzeň.

EFI Pivovar & Hostinec

EFI Pivovar & Hostinec

Navštivte řemeslný pivovar a poctivý český hostinec v nádherné, pečlivě zrekonstruované historické budově v centru Brna.

EFI Spa Hotel & Pivovar

EFI Spa Hotel & Pivovar

Dopřejte si ubytování v luxusních pokojích a apartmánech. Pro ubytované i veřejnost je k dispozici unikátní wellness, řemeslný EFI Pivovar a restaurace EFI Hostinec Osmec.

Hotel Zlatá hvězda – nezapomenutelné chvíle v Třeboni

Hotel Zlatá hvězda – nezapomenutelné chvíle v Třeboni

Chcete strávit příjemné chvíle se svou drahou polovičkou nebo si jen prostě odpočinout od všedních dní? Rádi byste svůj volný čas trávili aktivně? Nezáleží na tom, co preferujete. Každý si zde najde to své.

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka z dílny italského architekta Giovanna Battisty Alliprandiho, který v roce 1699 vypracoval, na podnět tehdejšího majitele panství, Arnošta Pachty z Rájova, osobitý projekt nového sídla.

Další aktuality

Je libo čokoládové pokušení? Podlehněte sladkým dobrotám od vyhlášených mistrů

Nechte se zlákat čokoládovým pokušením – podlehněte vábení čokolády a vychutnejte si ji na jazyku i jako pleťovou masku. Za sladkým potěšením můžete však vyrazit také do vyhlášených cukráren nebo pralinkáren. Milovníky sladkého a historie nadchnou určitě také naše tipy na zajímavé výstavy a muzea týkající se sladkých pochutin.
Gurmánská turistika

Kam jít na skvělé obložené chlebíčky? Vyberte si ze stylových chlebíčkáren

Také si dáte rádi chlebíček k rychlé svačině anebo jako lahůdku na nejrůznějších oslavách? Možná vás překvapí, že se obložené chlebíčky považují za výhradně českou specialitu. Světlo světa poprvé spatřily roku 1916 a následného rozkvětu se dočkaly za 1. republiky. Ostatně populární jsou dodnes, kdy se bez nich neobejde žádná společenská událost. A jaký chlebíček máte rádi vy? Humrový, šunkový, s vajíčkem, roastbeefem, hermelínem anebo třeba s husími játry či lososem? Kde si vychutnáte ten nejlepší vám poradí Kudy z nudy.
Gurmánská turistika

Tradice: příběh obloženého chlebíčku aneb nejchutnější český vynález

Typická součást silvestrovských oslav, dobrota na dvě tři kousnutí a zároveň bytostně česká tradice, dokonalá ve své jednoduchosti: to jsou obložené chlebíčky. Do pražského lahůdkářství Jana a Štěpánky Paukertových na Národní třídě se na ně chodilo ještě dřív, než vznikla samostatná Československá republika.
Gurmánská turistika

Advent provoněný vanilkou aneb tajemství vánočního cukroví

V mnoha českých domácnostech to již od konce listopadu voní vanilkou, skořicí a čokoládou. České hospodyně zachovávají tradici, že na vánočním stole musí být nejméně tolik druhů vánočního cukroví, kolik je členů rodiny, kteří usednou ke štědrovečerní večeři. A některé přebornice pečou i více než dvacet druhů… Zamysleli jste se ale někdy nad tím, na čem si vlastně pochutnáváme? Kde se vzaly názvy jako medvědí pracny, marokánky, vosí hnízda anebo proč se pečou zrovna vanilkové rohlíčky? Všechny tyto otázky se pokusí objasnit Kudy z nudy.
Gurmánská turistika

25 tipů, kde se naučit poznávat víno

Ochutnávejte víno při odborném a zábavném výkladu sommelierů! Poznejte to nejlepší moravské a české víno, které bylo oceněno zlatou medailí Salonu vín 2023. K degustaci vás zve nejen Salon vín, ale především sami vinaři, kteří nabízí řízené ochutnávky vína spojené s prohlídkou vinařství pod vedením zkušeného someliéra přímo ve vinném sklípku.
Gurmánská turistika

Sezóna lanýžů je tady: 10 tipů, kam na lanýže v Česku

Ačkoli listopad nepatří k zrovna nejoblíbenějším měsícům v roce, gurmáni se ho každoročně přímo nemohou dočkat. Jeho druhá polovina bývá totiž spojena s lanýži a pokrmy, kterým tato vzácná houba dominuje. Sezóna lanýžů je v plném proudu a Kudy z nudy vám přináší přehled několika vybraných restaurací, kde vám nyní nabídnou lahůdky světové kuchyně okořeněné touto výjimečnou a chuťově jedinečnou houbou.
Gurmánská turistika

Svatý Martin je tu – a s ním mladá vína a tradiční husa!

Dne 11. listopadu se každoročně slaví svatý Martin, který podle tradice má přivézt první sníh, mladá vína a husí pochoutky. Sněhu se možná letos dočkáme v horských polohách a koštování mladého vína, martinské trhy i husí speciality budou určitě! Kam se za prvními letošními víny a gastronomickými dobrotami vypravit vám pradí Kudy z nudy. A nezapomeneme ani na připomenutí života svatého Martina a nejznámější legendy s ním spojené!
Gurmánská turistika

Dvacet výletů za svatým Martinem, vínem a pečenými husami

Přiveze letos svatý Martin do Česka sníh? I když to vypadá, že asi ne, s jistotou to tvrdit nemůžeme. Ale už teď je jisté, že společně s ním dorazí 11. listopadu v průvodu svatomartinská vína, pečené husy a zábava pro malé i velké. Za svatomartinskými oslavami, kratochvílemi a radovánkami vás zve portál Kudy z nudy.
Gurmánská turistika