ÚvodAktualityOchutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials
Gurmánská turistika

Ochutnejte valentýnské menu v restauracích CzechSpecials

  • 3. února 2025
Překvapte svou drahou polovičku a vezměte ji nebo jeho na valentýnské menu do některé z certifikovaných restaurací Czech Specials. Vyzkoušejte jedinečné pokrmy skvělých šéfkuchařů, zažijte neopakovatelnou atmosféru a romantické chvíle při svíčkách. A co pro vás jednotlivé restaurace připravují?

Valentinské lahůdky v Praze

Valentýnské menu složené ze šesti chodů pod vedením šéfkuchaře Tomáše Kohúta a za zvuku romantického klavíru si můžete vychutnat 14. 2. 2025 v restauraci Triton v hotelu Adria na Václavském náměstí. Připravují tu pro vás například ústřice, foie gras, tresku s omáčkou omáčka yakiniku, bramborové noky s lanýžem, perličku s dýní, brambory a houbami, a nakonec dezert z maliny, maracuji a čokolády.

Proslulá Restaurace Obecní dům zve na speciální Valentýnské menu od 14. do 16. 2. 2025. Oslavte svátek všech zamilovaných v secesním prostředí Obecního domu a vychutnejte si 3-chodové menu včetně welcome drinku a kávy. Jako předkrm si můžete vybrat tygří krevety nebo telecí vitello tonnnato s kapary, v případě hlavního chodu si zvolte mezi hovězím steakem s glazé s rozmarýnem, steakem z tuňáka s omáčkou Buerre blanc a flambovaným Chateaubriand. Nechybí ani dezert v podobě makronky s malinovým ganache, čerstvými malinami a malinovou omáčkou.
 

Romantika na Zámku Liblice

libliceNa Zámku Liblice můžete zažít romantický pobyt pro dva. V ceně pobytu je ubytování dle zvoleného typu pokoje na 1 noc, večeře o pěti chodech a možnost párové masáže nebo privátního wellness. Hlavním chodem valentýnského menu je hovězí “Top Blade”, terina z brambor a pančety, brokolice a koňaková omáčka a jako dezert soufflé z bílé čokolády s hořkou mocca omáčkou. Součástí balíčku Postel plná růží je kytice růží na pokoji pro dámu nebo romantická rozestýlka postele s lístky růží. Ráno nebude chybět velmi bohatá snídaně. Na závěr obdržíte lahev sektu z kolekce Chateau Liblice Limited jako dárek na rozloučenou. Balíček lze pořídit od 14. do 16. 2. 2025.
 

Valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

kuchařBohém restaurant – hotel Aplaus v Litomyšli zve 14. 2. 2025 na valentýnský degustační večer v brazilském stylu. Bude to opravdový zážitek! Čeká vás brazilský valentinský večer s živou muzikou. Těšit se můžete na neomezenou konzumaci z rautového stolu, kde objevíte nejen pokrmy z jižní Ameriky. Začátek degustačního večera odstartují v 18.30 v prostorách baru Muuza welcome drink a kanapky. Hudbu zajistí Oskar Sax – hudba s doprovodem saxofonu. Nezapomeňte si zarezervovat své místo včas, rezervace je nutná, a to telefonicky anebo emailem.
 

Valentýnské menu v kroměřížské Radniční restauraci

americká kuchyněUžijte si nezapomenutelné chvíle v jednom z nejromantičtějších měst České republiky, ať už plánujete víkendový pobyt nebo jen krátkou návštěvu. Na valentýnské menu vás zve Radniční restaurace a pivotéka v Kroměříži. Ve dnech 14. až 16. 2. 2025 si pochutnáte na amerických specialitách: podává se zde corn dog duo, bacon smash burger, chicken burger nebo halloumi burger – vždy s domácími steakovými hranolkami. Milovníci masa ocení přes noc pečená vepřová žebra s radniční BBQ omáčkou, nakládanou zeleninou a kváskovým chlebem. Na závěr nesmí chybět čokoládové brownies s ovocnou omáčkou. Romantický zážitek pak umocníte návštěvou kamélií v Květné zahradě.
 

Dopřejte si návštěvu vyhlášených restaurací Czech Specials

Angusfarm SoběsukyNa Valentýna je příležitost vydat se i na místa, která sice vylentýnská menu nepřipravují, ale jsou vyhlášená svou vynikající kuchyní. Mezi takové restaurace patří určitě Angusfarm Soběsuky, která je rájem hovězích steaků. Vyrazte na steak z nízkého roštěnce s lanýžovým demi glace.

Na luxusní zážitek vás zve Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech. Menu, které připravil šéfkuchař Ondřej Koráb, je založeno na moderním pojetí tradiční české kuchyně a dokonale zvládnutém kuchařském řemesle. Gurmánský zážitek navíc umocňuje jedinečný interiér s nádhernou uměleckou výzdobou a bohatou historií.

Restaurace Kolštejn v Jeseníkách nabízí typické české pokrmy obohacené o místní speciality. V restauraci doporučujeme ochutnat také místní pivo. Všechna piva se vaří ve svém Minipivovaru Kolštejn – jsou nefiltrovaná, nepasterizovaná a můžete si je také odnést s sebou.
 

Vyzkoušejte i některou z certifikovaných kaváren a cukráren

Jedinečné dorty a zákusky vám nabídne např. funkcionalistická Zemanova kavárna a cukrárna v Brně, Lánské cukrářství, Cukrárna Stáňa v Dobříši, Cukrárna Buchalovi v Čakovicích a mnoho dalších, které naleznete na webu: Czech Specials – Cukrárny a kavárny.
Brazilský valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

14. 2.
Brazilský valenýnský degustační večer v hotelu Aplaus

Bohém restaurant – hotel Aplaus zve 14. 2. na valentýnský degustační večer v brazilském stylu.

Valentýnské menu v Restauraci Obecní dům

14. 2.16. 2.
Valentýnské menu v Restauraci Obecní dům

Oslavte svátek všech zamilovaných v secesním prostředí restaurace Obecní dům a vychutnejte si 3-chodové menu včetně welcome drinku a kávy.

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli Gurmánská turistika

Restaurace Bohém v Hotelu Aplaus v Litomyšli

Restaurace Bohém sídlí ve skvěle situovaném Hotelu Aplaus v centru nádherné historické Litomyšle. Ve spojení s moderním designem nabízí jedinečnou atmosféru, špičkovou gastronomii se salonkem i příjemným posezením na terase.

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích Gurmánská turistika

Cukrárna Buchalovi v Čakovicích

Malá rodinná cukrárna. Dorty a zákusky zde připravují z tradičních a kvalitních surovin, to znamená z pravého másla, šlehačky a čokolády.

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích Gurmánská turistika

Restaurace Sezóna v Horních Počernicích

Jedinečná restaurace v Horních Počernicích, kde si zaručeně pochutnáte. Prostory k uspořádání svateb, rodinných i firemních akcí a také letní terasa.

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně Gurmánská turistika

Zemanova cukrárna a kavárna v Brně

Zemanova kavárna a cukrárna (známá také jako U Sedláčka) je prvorepublikový podnik, který v Brně funguje nepřetržitě v původní podobě od roku 1937.

Postel plná růží – Valentýnská noc na zámku Liblice

14. 2.16. 2.
Postel plná růží – Valentýnská noc na zámku Liblice

Romantická večeře v Zámecké restauraci při svíčkách bude nezapomenutelným zážitkem pro vás oba. V ceně pobytuje ubytování dle zvoleného typu pokoje na 1 noc, večeře o čtyřech chodech a možnost párové masáže nebo privátního wellness.

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky Památky

Zámek Liblice – relaxace i gurmánské zážitky

Zámek Liblice je jednou z nejcelistvějších památek českého venkovského baroka z dílny italského architekta Giovanna Battisty Alliprandiho, který v roce 1699 vypracoval, na podnět tehdejšího majitele panství, Arnošta Pachty z Rájova, osobitý projekt nového sídla.

Zámecká restaurace na zámku Liblice Gurmánská turistika

Zámecká restaurace na zámku Liblice

Přímo v historických prostorách zámku Liblice se nachází zámecká restaurace s kapacitou 80 míst. Každého z návštěvníků jistě zaujme její pozdně barokní výzdoba s freskami, která přispívá, společně s vynikající nabídkou zámecké kuchyně, k mimořádnému kulinářskému zážitku.

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary Zážitky

Grand restaurant Pupp – gastronomické zážitky v Grandhotelu Pupp Karlovy Vary

Uvažujete o uspořádání vaší rodinné oslavy v krásném prostředí Karlových Varů, klidného lázeňského města s unikátní atmosférou, a hledáte nejvyšší kvalitu ověřenou staletími? Ve všech restauracích Grandhotelu Pupp servírujeme českou kuchyni v tom nejlepším podání.

Restaurace Angusfarm Soběsuky Gurmánská turistika

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Angusfarm Soběsuky je rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus nabízí steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaří sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Valentýnské menu v Triton Restaurantu

14. 2.
Valentýnské menu v Triton Restaurantu

Romantická večeře 14. února 2025 v unikátní krápníkové jeskyni. Sedm mistrovských chodů, dokonalé vinné párování a neopakovatelná atmosféra secesního skvostu uprostřed Prahy. Překvapte svou drahou polovičku nevšedním zážitkem.

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic Památky

Hotel Zámek Valeč u Hrotovic

Zrekonstruovaný areál valečského zámku a wellness hotelu se nachází v malebné krajině Vysočiny patnáct kilometrů jihovýchodně od města Třebíč. Přímo v zámku je možnost se ubytovat v historických i moderních pokojích. Milovníky historie potěší možnost prohlídky zámku.

Lánské cukrářství Gurmánská turistika

Lánské cukrářství

Ochutnáte dorty z čerstvého špenátu, sušeného pivního sladu, máslových dýní ale i klasické karamelové větrníky. Denně nabízíme, zde vyrobené cukrářské výrobky, o kterých budete vyprávět svým známým .

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy Gurmánská turistika

Triton Restaurant – zážitková restaurace v srdci Prahy

Zážitková gastronomie v romantickém prostředí krápníkové jeskyně z roku 1912. Triton Restaurant se nachází v srdci Václavského náměstí v centru Prahy. Přijďte si vychutnat naše nové à la carte menu, jehož součástí je steak vytvořený umělou inteligencí.

Cukrárna Stáňa Dobříš Gurmánská turistika

Cukrárna Stáňa Dobříš

Naše dorty nejsou jen dezert, je to zážitek.

Restaurace Kolštejn Gurmánská turistika

Restaurace Kolštejn

Restaurace s nabídkou typických českých pokrmů obohacených o místní speciality.

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi Gurmánská turistika

Restaurant Chateau Petit v Hlohovci u Břeclavi

Chateau Petit je moderní a stylový à la carte restaurant vybudovaný v těsné blízkosti klasicistního Hraničního zámečku. Můžete si zde dopřát lahůdky z široké nabídky sladkých, slaných, teplých i studených snídaní domácí výroby a z lokálních zdrojů.

Další aktuality

Masopusty 2025: ostatky, fašank, voračky a maspustní průvody z celého Česka

Kam vyrazit za masopustním veselím? Masopustní období začíná od svátku Tří králů (6. ledna) a končí v úterý o půlnoci před Popeleční středou, přesně 40 dnů před Květnou nedělí. Máme pro vás velký přehled masopustních tipů z celé České republiky na rok 2025! Je čas se pořádně pobavit, najíst a napít, než přijde šestitýdenní půst, kdy se křesťané připravují na Velikonoce. K masopustu neodmyslitelně patří i zabijačky, soutěže o nejlepší masopustní masku, sousedské zábavy a samozřejmě průvody maškar. Máme pro vás tipy, kde poznat starobylé zvyky!
8. únor 2025 9:37
Gurmánská turistika

Užijte si Mezinárodní den pizzy!

Každoročně 9. února si můžete připomenout Mezinárodní den pizzy. Jedno z nejpopulárnějších italských jídel se těší velké oblibě i u nás, dle průzkumů Češi snědí za rok víc než 31 milionů pizz. Muži mají prý nejraději Capricciosu, ženy si nejčastěji objednávají Hawai. Další nejoblíbenější pizzou je v Česku Quattro Formaggi. Oslavte tedy Den pizzy stylově a dopřejte si voňavou pochoutku s vláčným sýrem. Odkud si pizzu objednat, vám napovíme v dnešních tipech. Určitě si vyberete tu svoji, vždyť pizz údajně existuje asi 22 tisíc druhů.
5. únor 2025 10:00
Gurmánská turistika

50 tipů na akce na Velký pátek

První jarní úplněk určuje datum Velikonoc – nejvýznamnějšího křesťanského svátku. Na jarmarcích můžete i na Velký pátek nakoupit čerstvá vajíčka z volného výběhu, kopřivy, velikonoční sladkosti, nebo také tradiční výzdobu – osení a kraslice. Pátek 18. dubna 2025 nabídne turistům tradiční velikonoční programy a prohlídky vyzdobených hradů i zámků, spoustu divadelních i hudební vystoupení, kejklířů nebo širokou nabídkou zboží na velikonočním jarmarku. Pestrý výběr kulturních akcí o prodlouženém velikonočním víkendu je inspirací pro zajímavé zážitky po celém Česku.
2. únor 2025 0:58
Gurmánská turistika

10 tipů na restaurace CzechSpecials s nabídkou prvorepublikových specialit

Co si má vlastně host představit pod pojmem Prvorepubliková kuchyně? První republika trvala od roku 1918 do roku 1938, tedy 20 let. Mladá Česká republika byla tehdy velmi hospodářsky silná a do země proudilo hodně surovin i turistů. Na jídelních lístcích lepších restaurací se objevovaly speciality jako jsou žabí stehýnka, ústřice, mořské ryby i exotické ovoce.
1. únor 2025 6:05
Gurmánská turistika

Přehled certifikovaných restaurací CzechSpecials je zárukou kvality

Pochutnejte si v restauracích, které jsou oceněny certifikátem, který nejlepším tuzemským restauracím a cukrárnám uděluje Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky. Jedním z hlavních kritérií je vaření a příprava jídel podle tradičních i moderních receptů české kuchyně. Projekt CzechSpecials prezentuje téměř sto certifikovaných restaurací! Českou kuchyni v rámci jednotlivých regionů představuje jako rozmanitou, plnou jedinečných pokrmů a reflektující využívání sezónních surovin.
31. leden 2025 15:38
Gurmánská turistika

Tradice pivní kultury: české pivo jako fenomén a symbol národní hrdosti míří do UNESCO

České pivo patří mezi naše národní poklady. I když město Žatec a okolní chmelařská krajina byly v září 2023 zapsány na Seznam světového dědictví UNESCO, samotná pivní kultura na seznamu UNESCO zatím není. Český svaz pivovarů a sladoven se to rozhodl změnit a podnikl první kroky na dlouhé cestě. České pivo patří mezi naše národní poklady. I když město Žatec a okolní chmelařská krajina byly v září 2023 zapsány na Seznam světového dědictví UNESCO, samotná pivní kultura na seznamu UNESCO zatím není. Český svaz pivovarů a sladoven se to rozhodl změnit a podnikl první kroky na dlouhé cestě. V lednu 2025 byla pivní kultura zapsána na Seznam nemateriálních statků tradiční lidové kultury České republiky, což je nutná podmínka pro případný zápis na seznam UNESCO.
31. leden 2025 8:21
Gurmánská turistika

Etiketa a společenská pravidla: návštěva restaurace a jak odcházet s úsměvem

Návštěva restaurace je docela běžná záležitost: na výletech, při pracovních cestách, na dovolené i jen tak s rodinou nebo s přáteli. Možná vás překvapí, na kolik pravidel byste měli pamatovat. Etiketa a pravidla společenského chování jsou plné záludností. Seznamte se s nimi na Kudy z nudy!
29. leden 2025 11:13
Gurmánská turistika

Jaro na talíři: bylinky, tvarůžky, chřest a další dobroty

S jarem nepřichází jen čas chřestu a čerstvých bylinek. Olomouc se těší na další voňavý ročník tvarůžkového festivalu, milovníci streefoodu se sjedou do Neratovic a do Litomyšle zvou všechny mlsné jazýčky Gastronomické slavnosti Magdaleny Dobromily Rettigové. Zkrátka jarní tabule je opět bohatě prostřená a vy můžete cestovat a ochutnávat, co hrdlo ráčí.
27. leden 2025 12:30
Gurmánská turistika