Úvod > Aktuality > Praha získala dvě nové michelinské hvězdičky
Praha získala dvě nové michelinské hvězdičky
">
Zážitky

Praha získala dvě nové michelinské hvězdičky

  • Vydáno16. března 2012
Prestižní michelinskou hvězdičku získaly hned dvě pražské restaurace – Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise. Poprvé tak toto ocenění poputuje k českým šéfkuchařům Romanu Paulusovi a Oldřichu Sahajdákovi.
Nové hvězdičky zveřejnila edice michelinského průvodce zaměřená na hlavní evropská města. Praha je v tomto směru velice úspěšná. Poprvé totiž získaly hvězdičku Michelin hned dvě restauraceAlcron v hotelu Radisson Blu Alcron, kde kuchyni šéfuje Roman Paulus, a La Degustation Bohême Bourgeoise, jejíž šéfkuchař Oldřich Sahajdák se specializuje na klasickou českou kuchyni z konce 19. století.

Restaurace Alcron se pravidelně umísťuje v TOP 10 žebříčku nejlepších restaurací, které sestavuje český průvodce pro gurmány Maurerův výběr Grand Restaurant, přičemž v roce 2009 se umístila na 1. místě tohoto žebříčku.
Slow Food v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise

Slow Food v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise

Myšlenka „Slow Food“ dobývá svět. Znamená vědomou volbu stravy a svědomitou přípravu v rámci tří slov: Dobrý, čistý a fair. Unikátní podnik La Degustation nemá v Čechách obdobu. Nabízí klasické pokrmy místního kulinářského umění z konce 19. století v moderním zpracování.

Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice

Restaurant Alcron v Praze – nejlepší v republice

Svou labužnickou kuchyní, nádherným prostředím a zdvořilou obsluhou je restaurace Alcron příslibem skutečně nezapomenutelného večera.