Úvod > Aktuality > Michelinský šéfkuchař Gaetano Trovato předvede své umění v Grand Cru

Michelinský šéfkuchař Gaetano Trovato předvede své umění v Grand Cru

Vydáno 4. února 2020 Gurmánská turistika
Začátkem února se chystá do Prahy michelinský šéfkuchař Gaetano Trovato, aby poškádlil chuťové buňky hostů restaurace Grand Cru. Ve třech po sobě následujících večerech od 5. do 7. února 2020 nabídne možnost ochutnat speciální degustační menu připravené pod taktovkou tohoto dvouhvězdičkového michelinského šéfkuchaře z Itálie.
Gaetano TrovatoJedninečný gastronomický zážitek připravila pro své hosty restaurace Grand Cru v Lodecké ulici na Starém Městě pražském. Ve třech po sobě následujících večerech od 5. do 7. února 2020 vám nabízí možnost ochutnat speciální degustační menu pod taktovkou hostujícího dvouhvězdičkového michelinského šéfkuchaře Gaetana Trovata z Itálie.

Gaetano Trovato, šéfkuchař proslulé toskánské restaurace Arnolfo, v letošním roce oceněné dvěma michelisnkými hvězdami, vytváří moderní jídla se základem v nejkvalitnějších regionálních surovinách a s respektem k velkým kulinářským tradicím Itálie. Jeho talíře s sebou nesou autentický umělecký rukopis a naleznete na nich pokrmy lahodící nejen oku, ale zejména plné ryzí chuti, šťavnatosti a lehkosti.

kuchař Gaetano TrovatoV michelinském menu se návštěvníci dočkají svatojakubských mušlí, holuba na kaštanech, srny a foie gras s červenou řepou, jako dezert se pak bude podávat tmavá čokoláda, zázvor a pralinka z lískového ořechu. Samozřejmostí jsou vhodně napárovaná italská vína, která zážitek z dokonalé chuti lahodných pokrmů ještě umocní. Cena degustačního menu je 2 990 Kč, vinného párování pak 1 490 Kč. Speciální menu se bude v restauraci podávat od 17:30 do 23:00 hodin.

 
Restaurace a bar Grand Cru

Restaurace a bar Grand Cru

Restaurace Grand Cru sídlí v barokním domečku s dvorem jen pár kroků od pražského Petrského náměstí. Díky pestrosti menu se Grand Cru řadí mezi restaurace s mezinárodní kuchyní.