
Pokud jste milovníci
zlatavého pěnivého moku,
zaškrtněte si v kalendáři datum 19. března. V tento den se bude
v Kostelci nad Černými lesy od 11 do 17 hodin konat
21. výročí pivováru. Podávat se budou pivní speciály z minipivovaru a různé pochoutky.
Součástí prohlídek bude mimořádně
topení pod historickou varnou, napouštění chladicích štoků, předvedení sprchového aparátu.

Pořadatelé
oslav výročí si pro návštěvníky připravili také
prohlídky pivovaru. Pivo se bude kromě klasického točení čepovat také z transportních dřevěných čerstvě vysmolených sudů a v rámci hudebního doprovodu se můžete těšit na
harmoniku, housle a akordeon.
Připraveny budou také různé
exponáty, například historické reklamy nebo dobové fotografie v životní velikosti s vyřízlými hlavami, se kterými se mohou návštěvníci vyfotit.
Hlavním bodem programu bude
ukázka historických technologií, které pivovar postupně uvádí do provozu. Při prohlídkách se budete moct seznámit s
měděnou varnou z roku 1930, jedná se o největší varnu na světě na přímý otop dřevem. Varna se postupně zprovozňuje a vyzdívá. Dále budou k vidění
chladící štoly z roku 1930, které se v České republice používají jen v
pivovaru U Fleků. Dále vám průvodce představí klasickou spilku, sklep s ležáckými tanky či sprchový aparát, jediný svého druhu v České republice. V rámci letošního výročí jsou pro sběratele přichystány také
nové sběratelské předměty – etikety, tácky, pivetky, šátky nebo mikiny.
Do Černokosteleckého pivováru po celý rok

Pokud se vám datum 19. března nehodí, můžete se do
černokosteleckého pivováru a připravovaného
Národního muzea pivovarnictví vydat i v jiný termín.
Otevřeno je po celý rok, vždy
v sobotu od 14 hodin.
Můžete zde navštívit vyhlášený zájezdní hostinec nebo muzeum historie pivovarnictví a sladovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V hostinci se budou vaše chuťové pohárky rozplývat nad místními
specialitami. Ve stálém jídelním lístku naleznete vepřové pečené koleno, tataráček či pivovarský hovězí hamburger. Nechybí zde také dobrůtky k pivu jako například buřty na černém pivku, Sojkova tlačenka nebo Ďábelská masová směs. Po jídle se můžete vydat na prohlídku muzea, kde vás zase okouzlí
funkční pivovar z 30. let minulého století. Také je pro vás připraven malý pokusný pivovar, kde si můžete pod dohledem zkušeného sládka uvařit svou vlastní vysněnou várku piva.