Úvod > Aktuality > Okoštujte klobásy, víno i slivovici na Východní Moravě!
Východní Morava bude plná chutí a vuní
"> Východní Morava bude plná chutí a vuní
Gurmánská turistika

Okoštujte klobásy, víno i slivovici na Východní Moravě!

  • Vydáno13. března 2013
Plná chutí a vůní bude o nadcházejícím víkendu 16. až 17. března Východní Morava, díky různým koštům – klobás, vína, slivovice… Vybírat můžete z Valašské žranice v Pozlovicích, Josefského koštu a výstavy vína v Březí, ochutnávky domácích klobás v Machové nebo degustaci slivovice v Uherském Brodě.
V Pozlovicích u Luhačovic chystají na sobotu 16. a neděli 17. března Valašskou žranici. Navštívit ji bude možné v Hotelu a Valašském šenku Ogar. Jak už název napovídá, podávat se budou místní speciality. Hlavním koštovacím dnem bude sobota.

V Kostelci u Holešova na Kroměřížsku se bude ochutnávat pivo, pořádají zde totiž IV. ročník mezinárodního setkání amatérských sládků Kostelecké Chmelovárek 2013. Ochutnávky začnou v 10:30 a potrvají do 17. hodiny.

V Březí na Uherskohradišťsku připravují výstavu a košt vína. V sále místního obecního úřadu akce začne v 13 hodin.
Víno poteče proudem i ve Vážanech na Uherskohradišťsku. Tam se půjde od 14 hodin na tradiční Josefovský košt. K dobré náladě bude vyhrávat cimbálová muzika Rubáš z Buchlovic. Josefovský košt vína zažijí i Popovice na Slovácku, který zde začne v 14 hodin, od 17 hodin akci zpříjemní cimbálová muzika Burčáci.

V Machové na Zlínsku pořádají už pošesté Košt domácích klobás, k navštívení bude od 15 hodin v místním kulturním domě. Zájemci, kteří chtějí do soutěže o nejlepší klobásu zařadit své výrobky, mohou přinést šest párů této dobroty dopoledne od 9 do12 hodin a přihlásit je u organizátorů.

V Uherském Brodě – Havřicích poměří kvalitu slivovice na už XXI. degustaci. Připravená bude i bohatá tombola a zabijačkové speciality. Akce začíná v 19:30 hodin.

Další aktuality