Úvod > Aktuality > Ochutnejte pivo z čerstvě vysmolených sudů na Černokosteleckém vysmolení

Ochutnejte pivo z čerstvě vysmolených sudů na Černokosteleckém vysmolení

Vydáno 15. května 2019 Gurmánská turistika
V Černokosteleckém pivovaře proběhne v sobotu 18. května již osmý ročník Černokosteleckého vysmolení. Jedná se o jarní paralelu tradičního podzimního Černokosteleckého vykulení, které se svým bohatým řemeslným programem zaměřeným na bednářské řemeslo zařadilo mezi přední pivovarské trachtace. V pohybu bude myčka dřevěných sudů, nýtovačka, válcová ohýbačka na obruče, ...atd. Exkukrze po pivováru se budou konat po celý den.

Černokostelecké vysmoleníPřijďte na pivní slavnosti Černokostelecké vysmolení, které se konají 18. května v kosteleckém pivovaru. Těšit se můžete především na řemeslný program zaměřený na bednářské umění, kdy bednáři zaměří svůj um na smolení dřevěných transportních sudů.

Hlavním tématem akce je samotné smolení dřevěných transportních sudů a jejich oprava. V nedávné době muzeum získalo 92 dubových sudů z jednoho německého pivovaru. Přijďte se podívat na dávno zapomenuté řemeslo, zaposlouchat se do rytmického stahování obručí, přivonět si k pivovarské smole a objevit neopakovatelnou chuť Černé svině z čerstvě vysmolených dřevěných sudů.

PivoNebude chybět ani odborný program, v rámci kterého si budete moci poslechnout příběhy z průzkumů starých pivovarů. Zájemci se mohou zúčastnit prohlídek stále se rozrůstajícího pivovarského muzea a také o jídlo opravdu nebude nouze. Speciálně pro letošní Vysmolení byla navařena piva 12% MášALE od Davida Máši z jeho pivovaru v Řevničově, 13% PADALE – ESB od Pavla a Martina Paloušových v Cobolisu a podávat se bude také Májový ležák z hliníkových sudů. Nebudou chybět ani zdejší pivní evergreeny, jako je 10% Dešťovka, 12% Vycpaná vydra, 13% Černá svině či 14% Žitovec.

Černokostelecký zájezdní pivovár

Černokostelecký zájezdní pivovár

V prostorách pivováru v Kostelci nad Černými lesy se nachází i zcela ojedinělé a rozsáhlé muzeum historie pivovarství a sladovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V pivováru je v provozu pivovarská restaurace.