
Víte jak chutná koření
berber, dukkach, harisa, gomasio, khmeli suneli, garam masala nebo
adobo?
Na Chlli festu ochutnáte pokrmy, kde se tyto směsi po staletí používají. Tento rok se akce navíc pořádá společně s
Asia food festivalem.
Během festivalu se představí samozřejmě nejrůznější druhy papriček. Od klasické maďarské papriky, přes feferonky, jalapeño
, Piri piri, Habanero, Tabasco, Ancho až po nejpálivější chilli na světě - Carolina Reaper.
Těšit se můžete na pestrý doprovodný program po celý den, jehož součástí bude například velkoformátová ukázka japonské kaligrafie Shodo, čajový obřad, přehlídka ukázek asijského bojového umění v ČR od těch nejznámějších až po ty méně známé disciplíny anebo malování hennou.
Ostrý trh i ostré soutěže

Součástí festivalu bude i
trh s pálivými omáčkami, kořením a bylinkami. Nebude chybět ani tradiční
soutěž v pojídání chilli včetně zahraničních soutěžících, pojídání
chilli v kádích s ledem a jako zlatý hřeb programu – mezinárodní soutěž v
pojídání nejpálivějších papriček světa, kde se utká mistr světa Mike Jack (Mike Jack Eats Heat), který je držitelem i několika rekordů zapsaných v Guinessově knize a z Itálie k nám dorazí Giancarlo Gasparotto, známý jako "Jack Pepper", který je aktuální evropský šampión.
Akce se koná v sobotu 7. října na
Výstavišti v Holešovicích – na
Bruselské cestě, a to od
10:00 do 18:00 hodin. Vstupné je
160 Kč.