Dinner in the Sky čili
hodování v oblacích nabízí speciálně upravený jeřáb v
Praze, který pohostí romanticky naladěné návštěvníky v padesátimetrové výšce. Novou lokací oblíbené akce je park
Mrázovka, blízko
Sokola a spodní
stanice lanovky hotelu NH Prague City.
Z ptačí perspektivy hosté uvidí
Smíchov včetně Vltavy a protějšího nábřeží s
Vyšehradem,
Podskalím a pankráckými
mrakodrapy. Z druhé strany se jim odhalí
Petřín a
Strahov.
Letošní menu připravil
skvělý slovenský šéfkuchař
Peter Slačkař, který patří k nejzkušenějším šéfkuchařům své generace. Prošel několika vynikajícími restauracemi - byl šéfkuchařem a menšinovým spolumajitelem bistra
Baroza v bratislavské Petržalce, které pozvedl mezi nejzajímavější podniky na
Slovensku. Později spolupracoval s jedním z nejlepších barmanů světa,
Erikem Lorinczem, kterému pomáhal s tvorbou jídelního lístku v jeho londýnském baru
Kwãnt. Byl také šéfkuchařem hotelu
Carlton v centru Bratislavy. Pět let působil také v zahraničí, vařil v Austrálii, v německém Baden-Badenu či ve Vídni, absolvoval stáže ve špičkových restauracích Gastrologik, Belcanto, Lyle’s a Da Vittorio. Aktuálně připravuje otevření vlastního podniku.

V oblacích můžete letos ochutnat
jeho menu v běžné variantě anebo
i upravené pro vegetariány či osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. Stejně jako v předchozích letech
tříchodový oběd, čtyřchodová večeře nebo
večeře při západu slunce, jejichž cena včetně nápojů a uvítacího drinku začíná na 3190 Kč za osobu, nově je v nabídce i kratší verze zážitku s dezertem a proseccem za 2000 Kč.
Užijte si unikátní gurmánský zážitek ve výškách v Praze s šéfkuchařem Peterem Slačkou. Večeře, výhledy a speciální menu čekají na hosty.
Lunch in the Sky se koná od 4. do 14. září 2025.
Speciální stůl v oblacích může pohostit 22 hostů.
Menu pro Lunch in the Sky 2025 připravuje slovenský šéfkuchař Peter Slačka.
Ceny za večeře začínají na 3190 Kč za osobu, včetně nápojů a uvítacího drinku.
Hosté mohou vidět Smíchov včetně Vltavy a Vyšehradu, Podskalí a pankrácké mrakodrapy, Petřín a Strahov.
Ano, menu je k dispozici i ve variantě pro vegetariány a osoby dodržující bezlepkovou dietu.
Nová lokace akce je park Mrázovka, blízko Sokola a spodní stanice lanovky hotelu NH Prague City.
Šéfkuchař Peter Slačka strávil v zahraničí pět let.
Peter Slačka absolvoval stáže ve špičkových restauracích jako Gastrologik, Belcanto, Lyles a Da Vittorio.
Vyšehrad tvoří areál někdejšího hradiště, hradu a pevnosti, který je Národní kulturní památkou.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.