!

Upozornění: Vzhledem k aktuálním vládním opatřením jsou akce a provoz turistických cílů výrazně omezeny. Doporučujeme před vlastní návštěvou ověření u organizátora.

Úvod > Aktuality > Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x na rande s večeří!
Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x na rande s večeří!
"> "> "> "> ">
Gurmánská turistika

Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x na rande s večeří!

Vydáno 15. září 2020
Chcete si užít báječného jídla, báječného servisu a prostředí, chcete si užít těch, se kterými na večeři budete? Pak si dobře vyberte místo, kam zajdete. To totiž může večeru dodat ty nejlepší grády. Pokud chcete udělat dojem, neměli byste se ve svém výběru zmýlit. Do čtrnáctky restaurací jsme dali místa, která přesahují stín svého města i kraje, která dělají něco výjimečného. Jsou to místa, na která se můžete spolehnout.
Loft

Loft

Ano, Loft je opravdu otevřený prostor s velkými okny, odhaleným stropem z železných nosníků a cihlových kleneb. A je to taky restaurace hotelu City.City (rozuměj city jako město a city v něm).

Kovárna Frýdštejn

Kovárna Frýdštejn

Tady vždycky byla kovárna! Křižovaly ji dvě cesty, formanská a saská. Kousek od Malé Skály, jen pár desítek metrů od zříceniny hradu Frýdštejn, opravili bratři Cidlinští ruinu z roku 1835, která je teď jednou z nejvyhledávanějších restaurací v tomto kraji.

Adam’s Bistro

Adam’s Bistro

Adamova barmanská cesta začala doma v Třebíči na hotelovce, pokračovala přes Prahu v Itálii a Irsku, aby pak v Praze pracoval v Black Angels. Do rodného města se vrátil a všechno co se ve světě naučil, přetavil do svého podniku na autobusovém nádraží.

Endemit

Endemit

Vojenská zotavovna Hit lehla popelem, aby tady vyrostl jeden z nejhitovějších designových hotelů. Je plný skla, kamene, lokálního dřeva, kůží a hlavně nadšení. Z Horní Bečvy na konci světa se rázem stalo vyhlášené relaxační místo – díky báječnému wellness a stejně dobré kuchyni.

Tišnovská rychta

Tišnovská rychta

Martin Klouda řediteloval velkým masokombinátům, rozjížděl staření vepřového masa u nás a po letech si otevřel se svou ženou Zuzanou vlastní provoz. Maso Klouda dodává pro skvělé podniky, od streetfoodu po fine dining.

Sůl a řepa

Sůl a řepa

I fine dining jde dělat za dostupné peníze. A to i v gastronomicky nepolíbených Strakonicích, kde to rozjela restaurace Sůl a řepa.

Angusfarm

Angusfarm

Vesnická hospoda tu byla už v roce 1872. Vyhlášená je dodnes, přes deset let jako Angusfarm. Nejde jen o famózní steaky, tataráky, jejichž mistrovství republiky se tu každoročně koná, nebo pečené či dušené hovězí z plemene angus.

Tusculum

Tusculum

Již staří Římané nazývali Tusculum místem klidu a pohody a přesně o tohle se snaží v Karlových Varech tým s šéfkuchařem Pavlem Provázkem v restaurantu Tusculum. Podnik si zakládá na skvělém servisu a originálních jídlech.

Republika

Republika

Ve sklepě tu vaří chmelový mok První občanský pivovar v Chomutově – Karásek a Stülpner, ale Restaurant & Cafe Republika má také skvělou vinnou kartu. Hosta se tu snaží potěšit během celého stolování.

Zas a znova

Zas a znova

Kamarádi Karel Šimůnek a Petr Hajný vystřídali tolik špičkových restaurací, až si na „stará kolena“ otevřeli svůj podnik, kde chtějí lidi rozmazlovat tak, aby se k nim zas a znova vraceli.

Restaurant U Dvou Kohoutků v Pardubicích

Restaurant U Dvou Kohoutků v Pardubicích

Malá nekuřácká restaurace v blízkosti centra Pardubic nabízí vybraná jídla z domácí i zahraniční kuchyně, široký nápojový a vinný lístek. V restauraci myslí také na nejmenší hosty, pro které je na zahrádce připraven dětský koutek.

Šatlava - regionální speciality s kreativním přístupem

Šatlava - regionální speciality s kreativním přístupem

Restaurace se nachází v objektu bývalé městské šatlavy. Ve vlastní restauraci je 40 míst, dále 20 míst v původních vězeňských kobkách a 50 míst v zimní zahradě s okouzlujícím výhledem na Žižkovy sady.

The Eatery

The Eatery

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

U Labutě - pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

U Labutě - pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

Grilovaná kolena, kuřecí křidélka, vepřová žebírka jsou zde běžnou součástí každého posezení. Děláme gastronomii tak, aby ji host mohl vnímat celou škálou pocitů, vjemů a aby uspokojila maximálně jeho potřeby.