Úvod > Aktuality > Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x na rande s večeří!
Gurmánská turistika

Doporučuje Lukáš Hejlík: 14x na rande s večeří!

  • Vydáno15. září 2020
Chcete si užít báječného jídla, báječného servisu a prostředí, chcete si užít těch, se kterými na večeři budete? Pak si dobře vyberte místo, kam zajdete. To totiž může večeru dodat ty nejlepší grády. Pokud chcete udělat dojem, neměli byste se ve svém výběru zmýlit. Do čtrnáctky restaurací jsme dali místa, která přesahují stín svého města i kraje, která dělají něco výjimečného. Jsou to místa, na která se můžete spolehnout.
Loft v Ostravě

Loft v Ostravě

Ano, Loft je opravdu otevřený prostor s velkými okny, odhaleným stropem z železných nosníků a cihlových kleneb. A je to taky restaurace hotelu City.City (rozuměj city jako město a city v něm).

Kovárna Frýdštejn

Kovárna Frýdštejn

Tady vždycky byla kovárna! Křižovaly ji dvě cesty, formanská a saská. Kousek od Malé Skály, jen pár desítek metrů od zříceniny hradu Frýdštejn, opravili bratři Cidlinští ruinu z roku 1835, která je teď jednou z nejvyhledávanějších restaurací v tomto kraji.

Adam’s Bistro

Adam’s Bistro

Adamova barmanská cesta začala doma v Třebíči na hotelovce, pokračovala přes Prahu v Itálii a Irsku, aby pak v Praze pracoval v Black Angels. Do rodného města se vrátil a všechno co se ve světě naučil, přetavil do svého podniku na autobusovém nádraží.

Endemit

Endemit

Vojenská zotavovna Hit lehla popelem, aby tady vyrostl jeden z nejhitovějších designových hotelů. Je plný skla, kamene, lokálního dřeva, kůží a hlavně nadšení. Z Horní Bečvy na konci světa se rázem stalo vyhlášené relaxační místo – díky báječnému wellness a stejně dobré kuchyni.

Tišnovská rychta

Tišnovská rychta

Martin Klouda řediteloval velkým masokombinátům, rozjížděl staření vepřového masa u nás a po letech si otevřel se svou ženou Zuzanou vlastní provoz. Maso Klouda dodává pro skvělé podniky, od streetfoodu po fine dining.

Sůl a řepa ve Strakonicích

Sůl a řepa ve Strakonicích

Restaurace Sůl a řepa propojuje gastronomii a přírodu. Provozovatelé ctí zásadu, že základ kuchyně nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli.

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Restaurace Angusfarm Soběsuky

Jsme rájem hovězích steaků. Díky dokonale vyzrálému hovězímu masu plemene Angus vám můžeme nabídnout steaky připravené ze známých i z méně obvyklých partií, jako je oponka, karabáček nebo pupek. Vaříme sezónně, lokálně a bez kompromisů.

Tusculum

Tusculum

Již staří Římané nazývali Tusculum místem klidu a pohody a přesně o tohle se snaží v Karlových Varech tým s šéfkuchařem Pavlem Provázkem v restaurantu Tusculum. Podnik si zakládá na skvělém servisu a originálních jídlech.

Republika

Republika

Ve sklepě tu vaří chmelový mok První občanský pivovar v Chomutově – Karásek a Stülpner, ale Restaurant & Cafe Republika má také skvělou vinnou kartu. Hosta se tu snaží potěšit během celého stolování.

Zas a znova

Zas a znova

Kamarádi Karel Šimůnek a Petr Hajný vystřídali tolik špičkových restaurací, až si na „stará kolena“ otevřeli svůj podnik, kde chtějí lidi rozmazlovat tak, aby se k nim zas a znova vraceli.

Restaurant U Dvou Kohoutků v Pardubicích

Restaurant U Dvou Kohoutků v Pardubicích

Malá nekuřácká restaurace v blízkosti centra Pardubic nabízí vybraná jídla z domácí i zahraniční kuchyně, široký nápojový a vinný lístek. V restauraci myslí také na nejmenší hosty, pro které je na zahrádce připraven dětský koutek.

Šatlava – regionální speciality s kreativním přístupem

Šatlava – regionální speciality s kreativním přístupem

Restaurace se nachází v objektu bývalé městské šatlavy. Ve vlastní restauraci je 40 míst, dále 20 míst v původních vězeňských kobkách a 50 míst v zimní zahradě s okouzlujícím výhledem na Žižkovy sady.

The Eatery

The Eatery

Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a vizuálním představením.

U Labutě – pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

U Labutě – pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

Grilovaná kolena, kuřecí křidélka, vepřová žebírka jsou zde běžnou součástí každého posezení. Děláme gastronomii tak, aby host mohl vnímat celou škálou pocitů, vjemů a aby uspokojila maximálně jeho potřeby.

Další aktuality

Projekt CzechSpecials pokračuje

Již od roku 2008 jsou pod logem projektu Czech Specials-Ochutnejte Česko, certifikovány a marketingově podporovány restaurace, které dobře vaří českou kuchyni. Czech Specials je nejen certifikační značkou, ale i průvodcem po těchto kvalitních restauracích. Od roku 2022 je podpora a certifikace rozšířena i o cukrárny a kavárny, které nabízejí kvalitní české zákusky. V současné době je certifikováno 65 restaurací a 20 cukráren po celé České republice a další na certifikaci čekají.
Gurmánská turistika

Červené a sladké jahody: kam se vypravit na samosběr?

K brzkému létu patří voňavé a sladké jahody! Někdo je rád čerstvě utržené přímo do pusy, jiní milují jahodové knedlíky, dorty a další se těší na jahodovou marmeládu… ať už patříte k jakékoliv skupině milovníků tohoto ovoce, budete potřebovat místo, kde si jahody opatřit. S tím vám pomůže Kudy z nudy, které pro vás má tipy na místa, kam můžete přijet na samosběr. A pro ty, kterým se sbírat nechce, jsou připravené již natrhané košíky čerstvých plodů!
Gurmánská turistika

Kam vyrazit na letní piknik v Česku

Máte rádi letní pohodu a svůj volný čas nejraději trávíte v přírodě nebo na netradičních místech? Už se dlouho chystáte na romantické odpoledne se svou drahou polovičkou, ale stále nemůžete přijít na to, co by bylo nejlepší? Období na začátku léta přímo vybízí k pikniku v přírodě, daleko od stresu a starostí všedních dní. Pojeďte s námi…
Gurmánská turistika

10 tipů na výlety do bylinkových zahrad aneb ve stínu i na výsluní

Propadli jste kouzlu bylinek? Ať už je používáte na provonění interiéru, na léčení, k dochucení jídel anebo jen tak pro dobrou náladu, určitě vás okouzlí bylinkové zahrádky. Rozhodně nepatří jen do pohádek, i když tak leckdy vypadají. Vypravte se s Kudy z nudy za tradicemi bylinkářství do míst, kde se hospodaří šetrně a moderně, s láskou ke krajině a respektem k životnímu prostředí. Vydejte se s námi do stínu i na výsluní a provoňte si život bylinkami!
Gurmánská turistika

Cesta za chlebovou vůní: na Hamousův statek, do Lenory i na Valašskou dědinu

Tentokrát vás portál Kudy z nudy neláká jen na vůni, ale také další inspirující zážitky. Uvidíte, jak se připravuje mouka, budete svědky zadělávání a pečení, a nakonec hotový chleba s křupavou kůrkou přímo na místě ochutnáte.
Gurmánská turistika

10 tipů na výlety do hradních a zámeckých krčem a restaurací aneb ve stínu i na výsluní

Také při prohlídkách hradů a zámků dostáváte hlad? Obdivujete překrásně naaranžované jídelny a rádi byste uždibovali z dobrot, věrohodně vyrobených z umělé hmoty a tím pádem žalostně nejedlých? Pro ty, které honí mlsná, přináší Kudy z nudy výběr hradních krčem a restaurací. Pojďte s námi do stínu i na výsluní!
Gurmánská turistika

Dvacítka gastroakcí, pivních a vinařských slavností, které si nenechte ujít v květnu

Festivaly, kde hraje hlavní roli dobré jídlo a pití, okouzlily Česko už před několika lety a jejich počet stále stoupá. Portál Kudy z nudy vás na ně láká pravidelně, a výjimkou není ani letošní květen. Budete se divit, kde všude se chystá královské hodování plné překvapení!
Gurmánská turistika

Čas na čaj: 10 tipů, kde si vychutnáte šálek horkého čaje

Dopřejte si chvilku klidu a šálek dobrého horkého čaje ve vyhlášených čajovnách, kde také nahlédnete do tajů čajových obřadů. Milovníci asijské čajové kultury, kteří dávají přednost tichému splynutí s přírodou mohou i se svými přáteli zavítat do některých z volně přístupných čajových pavilonů, které se nacházejí vždy na krásném místě nedaleko vody nebo lesa.
Gurmánská turistika