Šnečí farma ze Strážova se zabývá výrobou specialit ze šnečího masa a šnečího kaviáru. Své produkty vyrábí ze šneků z vlastního chovu na šnečí farmě ve Strážově na Šumavě. Nepoužívají se zde žádné konzervanty ani chemické přísady.
Jsme malá česká rodinná firma. Firmu jsme založili v roce 1992, tehdy jako čistě obchodní společnost. Firma zajišťovala nákup, prodej a posléze zprostředkování vývozu zboží pro zahraniční klientelu. V současné době se mimo obchodní činnosti zabýváme
výrobou a následným prodejem
šnečího kaviáru. Ten vyrábíme dle belgické receptury. Za tímto účelem
chováme již 5. rokem
šneky africké jedlé – Helix Aspersa Maxima. Šneci jsou u nás chováni celoročně v interiéru v plně automatizovaném šnekáriu. Šneky chováme
od vylíhnutí až po dospělé jedince. V březnu 2016 jsme započali s budováním potravinářské výrobny šnečího kaviáru. Výrobnu jsme úspěšně v prosinci téhož roku zkolaudovali. Proces registrace a schválení naší potravinářské výrobny Krajskou státní veterinární správou pro Plzeňský kraj proběhl v lednu 2017. Klademe velký důraz na
čistotu vlastního
chovu a
kvalitu našich výrobků. Naše výrobky –
šnečí kaviár a
šnečí jatýrka dodáváme do zahraničních luxusních restaurací, oceněných michelinskou hvězdou.
Šneci jsou u nás krmeni speciálně vyvinutým certifikovaným krmivem pro odchov šneků. Šnečí kaviár (šnečí vajíčka) je snášen do připravených nádob ve
šnekáriu a snášení vajíček je přirozeným procesem zdravých jedinců. Šneka není nutné pro získání vajíček zabíjet. Kombinace všech aspektů, tj. kvalitního krmení pro šneky, čistoty samotného chovu, dodržování hygienických předpisů ve výrobně a v neposlední řadě
kvalitní receptury výroby, zaručují hodnotný, kulinářský požitek z finálního výrobku.
Počátkem měsíce dubna 2017 nám byl za 25letou historii firmy udělen
certifikát Prověřená společnost. Od července 2018 jsme rozšířili naši výrobu o speciality ze šnečího masa. Zákazníkům můžeme nabídnout šnečí maso vařené v hovězím nebo zeleninovém vývaru, šnečí
jatýrka, šnečí
paštiku s brusinkami nebo s rozmarýnem, šnečí
ragú,
šneky po burgundsku. Šnečí masíčka jsou balena po 24 kusech nebo 250 gramech ve sklenici – sterilováno. Šnečí jatýrka jsou naložena v kvalitním slunečnicovém oleji – čistá gramáž balení 30 gramů.
Šnečí farma ze Strážova vyrábí šnečí kaviár a další produkty z českých zemí, určené pro luxusní restaurace s michelinskou hvězdou.
Firma byla založena v roce 1992.
Farma vyrábí šnečí kaviár, šnečí jatýrka, paštiku, ragú a šneky po burgundsku.
Na farmě jsou chováni šneci africké jedlé - Helix Aspersa Maxima.
Ne, šnečí kaviár je získáván přirozeným procesem snášení vajíček zdravými jedinci.
Farma klade důraz na kvalitní krmení, čistotu chovu, dodržování hygienických předpisů ve výrobně a kvalitní receptury.
Farma obdržela v dubnu 2017 certifikát Prověřená společnost za její 25letou historii.
Produkty z farmy směřují do zahraničních luxusních restaurací, oceněných michelinskou hvězdou.
Šnečí masíčka jsou balena ve sklenici sterilováno po 24 kusech nebo 250 gramech a jatýrka v kvalitním slunečnicovém oleji s gramáží 30 gramů.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.