Úvod > Co chcete dělat? > Podhorský Pivovar v Hotelu Beskyd ve Frýdlantě nad Ostravicí
Gurmánská turistika

Podhorský Pivovar v Hotelu Beskyd ve Frýdlantě nad Ostravicí

Podhorský pivovar v Hotelu Beskyd je prvním minipivovarem ve Frýdlantu nad Ostravicí, založen byl v roce 2013. Vaří Podhorský polotmavý, třinácti stupňový ležák z prvotřídního sladu a žateckého chmele a světlou výčepní jedenáctku z prvotřídních surovin.
Historie vaření podhorského piva ve Frýdlantu nad Ostravicí sahá až do roku 1765, o tomto pivě se říkalo široko daleko, že je nejlepší v okolí. Novodobá historie minipivovaru v Hotelu Beskyd začala 30. března 2013. V ten den poprvé pan sládek uvařil první várku Podhorského ležáku.

Podhorské pivo se vaří tradiční českou technologií na dva rmuty. Co je to rmutování? Jedná se proces, při kterém enzymatický komplex obsažený ve sladu štěpí složité polysacharidy (škroby) na zkvasitelné cukry. K výrobě Podhorského piva se používá slad z moravského ječmene, žatecký chmel, kvalitní pivovarské kvasnice a vodu z Beskyd. Díky žateckému chmelu má Podhorské pivo jemnou hořkost a příjemnou chmelovou vůni, plnější chuť a větší říz.

Podhorské pivo je pěnivé, nefiltrované a nepasterizované. Můžete ochutnat Polotmavou třináctku, Extra hořkou dvanáctku, Výčepní desítku a Borůvkový speciál. Všechna piva jsou speciálně chmelena, a proto jsou tak příjemně hořká.

Ubytování a restaurace v okolí

Ubytování na faře ve Frýdlantu nad Ostravicí

Ubytování na faře ve Frýdlantu nad Ostravicí

Frýdlant nad Ostravicí, Moravskoslezský kraj
RoubenKafe ve Frýdlantu nad Ostravicí

RoubenKafe ve Frýdlantu nad Ostravicí

Frýdlant nad Ostravicí, Moravskoslezský kraj
Pikopivovar Letohrádek ve Frýdlantu nad Ostravicí

Pikopivovar Letohrádek ve Frýdlantu nad Ostravicí

Frýdlant nad Ostravicí, Moravskoslezský kraj
Areál Ydykseb – ubytování a jízdárna

Areál Ydykseb – ubytování a jízdárna

Frýdlant nad Ostravicí, Moravskoslezský kraj