Úvod > Co chcete dělat? > Restaurace Parnas
Gurmánská turistika

Restaurace Parnas

V restauraci Parnas se odjakživa potkávaly světy. Umělci s intelektuály. Bohéma s politikou. Establishment s undergroundem. Od roku 1902, kdy byl Parnas součástí kavárny Velká Slávie, si tu podávala ruce česká bohéma.
Po válce sem chodili nejvýznamnější světoví filmaři studující nebo přednášející na FAMU, která sídlí ve stejné budově. V roce 1977 se Parnas dokonce proměnil v jediný pražský profesionální jazzový klub. Vrcholné socialistické představitele tehdy na sedm let vystřídal pražský intelektuální underground.Naše rodina Kinclových sem začala chodit v devadesátých letech, kdy Parnas stále žil ze své legendy. Slavili jsme tu narozeniny, žádali o ruku své manželky, vedli obchodní jednání. Když jsme se dozvěděli, že z neprosperujícího Parnasu chce jeho provozovatel udělat bistro, rozhodli jsme se vrátit Parnas tam, kam podle nás patří. Od října 2019 je z Parnasu rodinná restaurace, jejíž koncept tvoříme my. Špičkovou gastronomii a prvotřídní servis zajišťují profesionálové, kteří sdílí naše nadšení pro společnou věc. Bez nich by to celé nebylo možné.

Restaurace s romantickým výhledem na Prahu, unikátní interiér a lokalita v centru Prahy v blízkosti pražských památek jako Karlův most a Národní divadlo.

Šéfkuchař Jiří Krulich společně s Davidem Jeništou připravili menu české kuchyně inspirované kuchyní Rakouska-Uherska a první republiky. V moderním pojetím se tak navracejí i k tradičním surovinám, jako jsou droby a jiné delikatesy.