Kozlovický pivovar najdete v původních hospodářských budovách starého fojtství, jehož hlavní budova má ve svém štítě letopočet 1822. Mezi malými pivovary má své zvláštní postavení, kouzlo a specifikum.
K základním rysům interiéru patří zachování původních cihlových klenutí stropů společně s prvky kamene a dřeva. K výrobě využívá otevřené kvasné kádě z nerezu a prostorové chlazení, což umožňuje kvalitnější kontrolu kvašení i zrání piva. Sládek tak může velice pečlivě a vizuálně vyhodnotit spoustu ukazatelů výroby. Pivo, které se pak dostane ke konzumentovi, může být kalnější, ale to právě díky tomu, že je v něm spousta výživných a zdraví prospěšných látek.
Zázemí kamenné pivní restaurace, obohacené pestrou sbírkou historických pivních džbánů, dýchá atmosférou první republiky a nabízí kapacitu 80 míst. Na stěnách naleznete mezi originálními akciemi a dobovými pivními etiketami našich nejvýznamnějších pivovarů také výuční listy sládků sahající až do 18. století. Cech řádu pivovarnického tak drží pomyslné oko nad kvalitou místního kvasničáku…
Obřadní sál v prvním patře pivovaru je zajímavostí i raritou. Podle zájmu a požadavků snoubenců zde oddává kozlovický starosta.
Personál, oblečený do oděvů vycházejících z místních lidových tradic, nabízí tradiční českou a moravskou kuchyni. Mimo jiné zde můžete ochutnat kozí sýr v několika kombinacích a příchutích, produkovaný certifikovaným výrobcem z Moravy. Záleží na vás, čím svou specialitu zapijete. Největší oblibě mezi konzumenty se těší domácí kvasnicové nefiltrované ležáky plzeňského typu – světlý Valašský vojvoda a tmavý Kozlovický fojt.
V areálu Fojtství můžete uspokojit nejen své chuťové buňky v pivovaru, ale i ducha, a to v místních muzejních expozicích. Najdete tu autentickou malotřídku obecné školy z dob Rakousko-Uherska, sbírku lidového sakrálního umění i menší expozici věnovanou historii obce a vztahu hudebního skladatele Leoše Janáčka k ní.