Úvod > Co chcete dělat? > Hotel Císař Ferdinand nabízí jedinečný gurmánský zážitek

Hotel Císař Ferdinand nabízí jedinečný gurmánský zážitek

Gurmánská turistika
Každé úterý a čtvrtek se na terase hotelu Císař Ferdinand, pod hradem Loket, můžete zúčastnit grilování selátka a otevírání slovanské podzemní pece. Tu nenajdete nikde jinde na území ČR!
V této peci se nejprve minimálně na tři hodiny rozdělá oheň. Topí se především břízou a bukovým dřevem. Šamotové cihly do sebe natáhnou horkost a selátko je poté naložené a podlité domácím pivem spuštěno na grilu na žhavé uhlí, celá pec se zakryje a šest až sedm hodin se „griluje“.

Výhodou je nejenom lahodná chuť, ale i to, že na rozdíl od klasického grilování je sele hotové najednou a není třeba jej postupně odřezávat. Selátko je samozřejmě možné si kdykoliv objednat i pro uzavřenou společnost, ať se jedná o firemní večírek, oslavu narozenin, výročí, promoce, apod.
Celý popis
Naposledy změněno: 8. 10. 2019

Ubytování a restaurace v okolí