Úvod > Co chcete dělat? > Hotel Císař Ferdinand nabízí jedinečný gurmánský zážitek

Hotel Císař Ferdinand nabízí jedinečný gurmánský zážitek

Gurmánská turistika
Každé úterý a čtvrtek se na terase hotelu Císař Ferdinand, pod hradem Loket, můžete zúčastnit grilování selátka a otevírání slovanské podzemní pece. Tu nenajdete nikde jinde na území ČR!
V této peci se nejprve minimálně na tři hodiny rozdělá oheň. Topí se především břízou a bukovým dřevem. Šamotové cihly do sebe natáhnou horkost a selátko je poté naložené a podlité domácím pivem spuštěno na grilu na žhavé uhlí, celá pec se zakryje a šest až sedm hodin se „griluje“.

Výhodou je nejenom lahodná chuť, ale i to, že na rozdíl od klasického grilování je sele hotové najednou a není třeba jej postupně odřezávat. Selátko je samozřejmě možné si kdykoliv objednat i pro uzavřenou společnost, ať se jedná o firemní večírek, oslavu narozenin, výročí, promoce, apod.
Celý popis
Naposledy změněno: 8. 10. 2019
3.10.
4.10.
Vinobraní na hradě Loket

Vinobraní na hradě Loket

Loket, Západočeské lázně
8.8.
9.8.
Středověké slavnosti purkrabího Půty na Lokti

Středověké slavnosti purkrabího Půty na Lokti

Loket, Západočeské lázně
26.6.
29.8.
Léto pod hradem Loket

Léto pod hradem Loket

Loket, Západočeské lázně
29.6.
3.7.
Letní tábory na Kozodoji

Letní tábory na Kozodoji

Karlovy Vary, Západočeské lázně

Ubytování a restaurace v okolí