Proč vznikla Gourmet Academy? Z jednoduchého popudu: aby spojila vás, gurmány, gurmety, milovníky kvalitního vaření ale i kuchaře začátečníky, a dala vám možnost sdílet společné nadšení pro dobrou gastronomii.
Gourmet Academy najdete v samém srdci
Prahy, ve Vodičkově ulici, v prostorách prodejny
Potten & Pannen – Staněk, které jsou natolik unikátní, že získaly
ocenění GIA 2017 pro nejlepší prodejnu domácích a kuchyňských potřeb na světě! Těšit se proto můžete na luxusní zázemí i vybavení prémiovými kuchyňskými spotřebiči německé společnosti Miele.
To nejlepší vám nabídneme v každém ohledu. Individuální přístup (každý kurz otevíráme
maximálně pro osm účastníků), inspirativní prostředí,
prvotřídní suroviny a opravdu
špičkové lektory, kterými jsou TOP šéfkuchaři a oblíbení bloggeři současné české gastronomické scény. Mezi lektory najdete například
Zdeňka Pohlreicha,
Martina Staňka, Josefa Maršálka, Mirka Kalinu, Lukáše Čížka, Petru Burianovou, Janu Králikovou, Ilonu Bansal, Editu Paulusovou,
Karolínu Kamberskou,
Filipa Sajlera či Zdeňku Mazúrovou.
Kurzy vaření a pečení máme pro všechny. Nezáleží vůbec na tom, kolik je vám let nebo jak intenzivní jsou vaše kuchařské zkušenosti. U nás se na vzrušující výpravy do kulinářského světa vydávají
začátečníci i pokročilí, jednotlivci i firemní týmy a speciálně
pro děti máme program dětských kurzů vaření a pečení Le Petit Chef.
Díky široké nabídce kurzů reflektujících aktuální sezónu se k nám můžete také vracet. A pokaždé své gastronomické obzory rozšíříte o další a další originální recepty, praktické dovednosti nebo nové zkušenosti například s
francouzskou,
americkou,
japonskou,
italskou,
asijskou či
českou kuchyní.
A my vás při tom budeme hýčkat: péčí lektora i personálu, skvělým vínem, prémiovými čaji, kávou…
a hlavně
přátelskou atmosférou, díky které se – doufáme – v naší společnosti budete cítit jako doma.
Na jaké kurzy se můžete přihlásit
Maso & ryby
- Nejlepší steaky
- Speciality z masa
- Fenomenální steaky & omáčky
- Grande Beef
- Losos od A do Z
- Čistě masová záležitost
Asie a Indie
- V hlavní roli… Chicken Tikka Masala!
- Mistrovský kurz Sushi
- Pikantní Thajsko
- Křížem krážem Indií
- Tradiční vietnamská kuchyně
- V hlavní roli … Butter chicken!
- Inspirativní asijská kuchyně s Honzou Davídkem
Italská kuchyně
- Aperitivo buono a italské chuťovky
- Poctivá "Itálie"
- Přímořské menu Marka Raditsche
- Sardinie na talíři
- Menu mořem vonící
Vegetariáni
- Jde to i bez masa!
- Úžasné vegetariánské menu
- Vegetariánská Indie
České speciality
- Kachní hody s Karolínou
- Česká kuchyně 21. století
- Jarní kuchyně podle prababiček
- Noblesa první republiky
- To je zlaté posvícení
Další kurzy
- Dobrá večeře pro dobré přátele
- Menu à la Červený jelen
- Zdeněk Pohlreich: v jednoduchosti je síla
- Comfort Food Mirka Kaliny
- Muži v kuchyni
- Šťavnaté chřestové menu
Dezerty a pečení
- Odpalte to (těsto)
- Severoevropské dezerty se Sugarmama
- Moderní česká cukrařina
- Perníčková romance Petry Burianové
- Domácí pečivo
- Sladce křehké tartaletky
- Napečeno ke kafíčku!
- Josefovy královské koblihy a donuty
- Boží bábovky!
- Josefův magický dort
- Sladké radosti od SugarMAMA
- CheeseCAKEs & CupCAKEs
a řada dalších