Úvod > Aktivity & akce > Aktivity > U Labutě - pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

U Labutě - pivnice a restaurace s novou dimenzí služeb

Zážitky
Grilovaná kolena, kuřecí křidélka, vepřová žebírka jsou zde běžnou součástí každého posezení. Děláme gastronomii tak, aby ji host mohl vnímat celou škálou pocitů, vjemů a aby uspokojila maximálně jeho potřeby.
Obzvlášť populárními se stala grilovaná křidélka, která jsou zhotovována dle vlastní receptury. Jejich popularitu charakterizuje dnes všeobecně známé heslo: „kdo neochutnal křidélka, nebyl na Labuti“.

Také volba ponechat na čepu pouze přerovské pivo Zubr, sice zavání patriotismem, ale ukázala se jako naprosto správná. Toto pivo podtrhuje charakter přerovské pivnice, uspokojuje chuťovou tradici u hostů o to víc, když se v každoroční soutěži tuzemských pivovarů umisťuje na čelních místech, což pochopitelně vyvolává uspokojení a hrdost štamgastů.

Spoustu jídel grilujeme přímo před hostem nebo upravujeme na rožni a potom porcujeme u stolu hosta. Snažíme se používat moderní, ale hlavně šetrné postupy při přípravě pokrmů (např. pošírování). Rozšiřujeme nabídku pokrmů z čerstvých ryb, „zdravé“ moučníky s nízkým obsahem tuku a cukru, samozřejmostí je čerstvé ovoce, salát bar s celoročně čerstvou zeleninou.

Velkou výzvou je pro nás nabídnout hostovi komplexní chuťový servis. Ke každému chodu jídla se snažíme doporučit víno (popř. jiný nápoj), který se s jídlem snoubí, nechá ho vyniknout nebo je kontrastní s tím, že máte hned dva kulinářské vjemy. Proto se snažíme na novém jídelním lístku ke každému jídlu doporučit alespoň dvě vína.  Zlepšit a zavést vinnou kulturu při stolování se snažíme při řízených degustacích. Vedoucí degustace provede charakteristiku předváděných vín a závěrem doporučí ke každému vínu vhodné jídlo, které je v nabídce a host si tuto kombinaci může okamžitě oddegustovat. Tato disciplina tzn. Kombinace jídel a nápojů je naše specializace a zároveň velký koníček.

Ochutnejte z nabídky jídelního lístku:
  • Speciality české a slovenské kuchyně
  • Domácí kachnička se zelím a bramborovými knedlíky - Svatovavřinecké jakost Kobylí, Ryzlink rýnský výběr Michlovský
  • Moravský vrabec se zelím a houskovým knedlíkem - pivo, Svatovavřinecké jakost Kobylí, Rulandské Modré jakost Kobylí
  • Špikovaný králičí hřbet na smetaně s bramborovou šiškou plněnou uzeným masem - Sauvignon jakost Podluží
  • Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem připraveno dle receptu původní majitelky restaurace U Labutě paní Vanderkové - Rulandské bílé jakost Kobylí
  • Čachtický guláš s houskovým knedlíkem zdobený vějířkem pečené klobásy s mutěnicí a feferonkou - pivo, Frankovka jakost Kobylí
  • Rostbíf na omáčce z whiskey a bílého pepře - přesně tak růžový, jak ho ochutnal Arnošt na válečném tažení v Anglii - Cabernet Sauvignon jakost Kobylí
  • Špenát s vepřovými výpečky a bavorské špecle - Rulandské Modré jakost Kobylí
  • Grilované vepřové koleno s křenem, hořčicí, okurčičkou - Cabernet Sauvignon + Merlot J.A.R.
  • Nadívaný labutí krk z vepřové panenky, uvnitř se sýrem, uzeným masem, nahoře zdobený sezamem a podávaný s křenovou omáčkou - Kerner Mosela SRN 1990, Ryzlink Rýnský p.s. Reisten
  • Řízek Förchgotta Tovačovského obalovaný v těstíčku s kyselým zelím, sypaný sýrem - Cabernet Sauvignon Templářské sklepy Čejkovice, Frankovka p.s. Marcinčák
Celý popis
Naposledy změněno: 29. 11. 2018
31.12.
Silvestrovský výstup na Stráž v Brodku u Přerova

Silvestrovský výstup na Stráž v Brodku u Přerova

Brodek u Přerova, Střední Morava a Jeseníky
24.11.
24.1.
Bára Bendová - Vývržky

Bára Bendová - Vývržky

Velká Bystřice, Střední Morava a Jeseníky
1.12.
31.12.
Řeka Bystřice - výstava fotografií

Řeka Bystřice - výstava fotografií

Velká Bystřice, Střední Morava a Jeseníky
30.11.
19.12.
Betlémy

Betlémy

Kojetín, Střední Morava a Jeseníky
Ornitologická stanice Muzea Komenského v Přerově

Ornitologická stanice Muzea Komenského v Přerově

Přerov, Střední Morava a Jeseníky
Zumba Přerov

Zumba Přerov

Přerov, Střední Morava a Jeseníky

Ubytování a restaurace v okolí

Wellness centrum Hotel Jana

Wellness centrum Hotel Jana

Přerov, Střední Morava a Jeseníky
Přerovský pivovar Zubr

Přerovský pivovar Zubr

Přerov, Střední Morava a Jeseníky
Polévkárna Aniččin dvůr

Polévkárna Aniččin dvůr

Přerov, Střední Morava a Jeseníky
Pivovar Osečan v Oseku nad Bečvou

Pivovar Osečan v Oseku nad Bečvou

Osek nad Bečvou, Střední Morava a Jeseníky