Jedenáctý den listopadu přijíždí dle tradice Martin na bílém koni a přiváží se sebou nejen první sníh, ale také první víno roku. Svatomartinská menu a další podzimní speciality v místních restauracích a kavárnách ale můžete ochutnat již o pár dní dříve!
Jedenáctý den listopadu přijíždí dle tradice Martin na bílém koni a přiváží se sebou nejen první sníh, ale také první víno roku. Během
svatomartinského týdne začíná v Českém Krumlově
Svatomartinské hodování a vybrané místní restaurace nabízejí nejen svatomartinské víno nebo husu.
Pizzeria Latrán | 9. – 12. listopadu
husí kaldoun / jemná husí paštika s ořechovou drobenkou a pečenými cibulkami s višňovou omáčkou / glazované husí prso v portském víně a višních s batátovým pyré a bylinkovým olejem s pečenou fermentovanou cibulkou / křehké konfitované husí stehýnko se spáleným zelím, zelnou espumou a perníkovými noky / crumble s hruškovým pyré s mákem, čerstvé hruškové carpaccio a karamel.
Restaurace Barvírna | 9. – 12. listopadu
paštika z husích jater s Portským vínem a koňakem, hruškové chutney, bílé pečivo / husí kaldoun s žemlovým knedlíčkem / pečené husí prsíčko vařené metodou sou vide, švestková omáčka, bramborové škubánky / konfitované husí stehno, pomerančové červené zelí, domácí špekový knedlík / vanilkový trhanec s malinovou omáčkou a zakysanou smetanou / svatomartinské víno.
Restaurace Tenis-Centrum | 9. – 12. listopadu
husí kaldoun / pomalu pečená husí noha, červené zelí, bramborový knedlík / lívanečky s hruškami se zakysanou smetanou.
Papas Living Restaurant, Český Krumlov | 10. – 12. listopadu
flambovaná husí játra, domácí chléb / dýňová krémová polévka se zázvorem / konfitované husí stehno, červené a bílé zelí a variace domácích knedlíků / Husí prso sous-vide, dýňové kroupy / maková pannacotta / svatomartinská vína.
Restaurace Krumlovský mlýn | 10. – 12. listopadu
rillettes s trhaným husím masem, červená cibulka, cornichons, chléb / husí kaldoun s celestýnskými nudlemi a kořenovou zeleninou / pečená 1/4 husy, perníkové červené zelí, bramborové lokše / hruška pošírovaná ve víně, vanilkový tvaroh, karamelizované ořechy / svatomartinská vína.
Restaurace Maštal | 10. – 12. listopadu
husí kaldoun s knedlíčky a nudlemi / husí paštika s brusinkami a opečeným toastem / konfitované husí stehno s bramborovými plackami, červeným zelím a opečenou cibulkou+ 0,1dcl mladého vína / ořechový dort se šlehačkou.
Krčma Šatlava | 10. – 12. listopadu
husí kaldoun s nudlemi / Husí paštika s bagetou a brusinkami / pečené konfitované husí stehno, červené zelí, knedlík / jablečný dort s karamelem.
Food & Wine Bar Klika | 10. – 12. listopadu
staročeský kaldoun / česnečka s uzeným, sýrem a krutony / domácí paštika s husím masem, mandlemi, brusinkami a pečivem / chléb s trhaným husím masem, cibuládou, parmezánem, dipem a microgreens / bagel s trhanou husou na Guinessu, cibuláda, dresing z dijonské hořčice, pečené brambory se smetanou, salátek / lokše s trhaným husím masem, červené zelí s perníkem, restovaná cibulka / vege lokše s cibuládou, uzeným sýrem, salátkem a dipem / sladká lokše s vínoládou a šlehačkou / svatomartinská vína.
Caffé Klášter | 10. – 12. listopadu
teplé husí škvarky / konfitované husí stehno s lokšema a vánočním zelím / kynuté koláče s povidly.
Restaurace Zdroj | 11. – 12. listopadu
domácí paštika, brusinky, bylinková bageta / husí kaldoun s nudlemi / 1/4 husa pečená a konfitovaná přes noc, variace zelí a knedlíků / flambované karamelizované hořící jablko se zmrzlinou s vlašskými ořechy / svatomartinská vína.
Restaurace Jelenka| 11. – 12. listopadu
domácí husí paštika s fíkovým chutney, bílé pečivo / husí kaldoun s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi / konfitované husí stehno, červené a bílé zelí, drbáky / cheese cake / tvarohový dort se švestkami/ svatomartinské víno.
Hostinec Depo | 11. – 12. listopadu
restovaná husí játra na červeném víně s domácím chlebem / husí kaldoun se špekovým knedlíkem / pečená husa, červené a bílé zelí, houskový knedlík a lokše / husí roláda s kaštanovou nádivkou, červené zelí, houskový knedlík a lokše / zvolna pečený vepřový bůček, bílé zelí a smažený bramborový knedlík / pečený kapr s koprovou omáčkou a opečeným bramborem / špecle s opečenou dýní / švestkový tvarohový knedlík s makovo – vanilkovou omáčkou.
Nenechte si ujít další gurmánské krumlovské akce