Tradiční gastronomická akce opět v Českých Budějovicích. Těšte se v období sv. Martina na dobré jídlo i vyhlášené víno.
Svatomartinské České Budějovice ožijí díky speciálnímu menu v místních restauracích. V období okolo 11. listopadu je přípraveno v desítkách restauracích speciální menu, které spojuje jedno hlavní téma – svatomartinská husa.
Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun. To jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku. Tradiční pečenou husu si na Svatého Martina nenechá ujít většina Čechů, a tak jsou budějovičtí restauratéři připraveni a na husí týden nachystali to nejlepší ze svých receptů. Nabídka láká také přespolní, kteříi si dopředu rezervují pobyty. Původ připravované drůbeže je stále častěji důležitým tématem pro řadu restauratérů.
Husí hody v Českých Budějovicích
Hotel Budweis
od 03. 11. do 19. 11. (do vyprodání zásob)
celá husa (celoroční nabídka „Husa v pekáči“), ½ nebo ¼ na objednávku
k dispozici i na volný prodej
Restaurace minipivovar Kněžínek
od 04. 11. do 12. 11. (do vyprodání zásob)
ideálně na objednávku, k dispozici i na volný prodej
celá husa, ½ i ¼
Restaurace Klika kitchen & coffee
od 06.11. do 12.11.
v době oběda klasická 1/4 pečené husy, husí kaldoun, bramborové knedlíky plněné husím masem a další husí nabídka – farmářské od Tůmových z Chelčic
večerní hostina pro 2-20 osob (rezervace s kompletním menu)
Restaurace Metropol
od 08.11. do 11.11.
pouze na OBJEDNÁVKU, celá husa nebo ½, ¼
Restaurace Masné krámy
od 09.11. do 12.11. (do vyprodání zásob)
na objednávku, volný prodej
budou husy celé, ½ i ¼ ze šlechtěného chovu „BYŇOV“
Original pivnice Budvarka Budvar
od 09.11. do 11.11.
na objednávku, volný prodej
budou husy celé, ½ i ¼ ze šlechtěného chovu „BYŇOV“
Bouda Burgers
od 09.11. do 12.11.
na objednávku i na místě (objednávky na webu nebo telefonem)
husí stehna, kaldoun, burger s trhaným husím masem
Minipivovar a restraurace Krajinská 27
od 09.11.
pivo Čertice na čepu
Grandhotel Zvon – restaurace
od 10.11. do 12.11.
ideálně na objednávky, ale bude k dispozici i na volný prodej
péct se budou ¼ husy
Restaurace Solnice
od 10.11. do 12.11. (do vyprodání zásob)
celá husa nebo ¼, a to na objednávku, ale bude i volný prodej
Kozlovna
od 10.11. do 12.11.
POUZE na objednávku
celé husy, ½ i ¼
Restaurace Vrbenská točna
10.11. – 19.11.
husí stehna
rezervace – 734 323 898, nebo v restauraci na baru
Restaurace Perla
od 11.11. – do vyprodání zásob
pouze husí stehna (600g)