Polévka podle originálního receptu kuchařů organizátora trhů, společnosti Taiko, bude k ochutnání v pátek 23. prosince od 11:00 do 13:00 hodin.
Na tradiční rybí polévku zpracuje tým kuchařů společnosti Taiko
více než 1 500 kilogramů surovin. Kromě 260 kilogramů kaprů, kteří letos opět pochází z českých chovů z jižních Čech, do ní přidají
130 kilogramů zeleniny, především mrkve, celeru a petržele,
40 kilogramů cibule,
90 kilogramů hladké mouky,
65 kilogramů másla a
60 litrů smetany. Nebude chybět koňak pro zvýraznění chuti ani osmažené krutony na másle. Bude se rozdávat před pódiem na
Staroměstském náměstí.
Program na Staroměstském náměstí pokračuje 23. prosince odpoledne:
11.00 – 13.00 Rozlévání štědrodenní polévky
16.00 – 16.30 Karolina Čížková – vánoční vystoupení
17.00 – 18.00 Let's Go! – spirituály