Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Praha letos v dubnu přivítá první ročník světového festivalu Restaurant Week v České republice. Od 12. do 23. dubna festival nabídne luxusní gastronomické zážitky ve výjimečných pražských restauracích.
Restaurant Week bývá po celé Evropě už od roku 1992. Každoročně ho pořádají v New Yorku, Chicagu, Londýně a dalších evropských městech. Letos se konečně dostal i do
Prahy. Jeho cílem je oslavit jedinečné gastronomické zážitky, letos pod heslem
: #JidloNevychaziZMody
První český ročník otevírá s
25 výjimečnými pražskými restauracemi. Mezi nimi jsou jak ty tradiční české, tak podniky s mezinárodní kuchyní, ale i nová trendy bistra. Najíst se tak budete moct nejen v
Polreichově Next Door, ale třeba v autentickém vietnamském bistru
Nhà hai hành, které se účastní Souboje restaurací v TV Nova.
Všechny restaurace budou připravovat to nejlepší, co jejich kuchyně nabízí, tak aby si návštěvníci užili nezapomenutelný gastronomický zážitek. Účastníci si už můžou na webu vybírat z různých menu, která obsahují předkrmy, hlavní chody a dezerty, a to většinou i ve vegetariánské, někdy dokonce ve veganské verzi.
Cílem je, aby speciální menu, které restauratéři pro tuto akci připraví, bylo dostupné pro širokou veřejnost. Tomu také odpovídá cena:
790 korun na osobu.
Partnerem festivalu jsou společnosti
Martini a Kinley, které přinášejí festivalový koktejl
Martini Fiero. Dostanete ho k menu ve všech restauracích
zdarma.