Na návštěvníky festivalu již tradičně čeká bohatý program plný vynikající kávy z nejrůznějších koutů světa, prezentace více než padesáti tuzemských i zahraničních pražíren a kaváren, profesionální degustace kávy, tzv. cuppingy, nebo oblíbený milk battle – soutěž v latté artu, což je kreslení mléčnou pěnou do kávy.
Obsahově se festival mimo jiné zaměří na jedno z aktuálních témat rezonujících nejen kávovým světem – jak zpomalit, a to konkrétně v rámci kávových projektů.
Vše kolem kávy, s kávou a o kávě a to s lidmi, které káva také zajímá. Od toho jak se káva pěstuje, po degustace káv ze světových pražíren.
Festival kávy se bude konat v kavárnách po celém městě 18.–22. října a poté se 23. října uskuteční festivalový den v Pražské tržnici. Milovníky kávy čeká celá řada workshopů a přednášek