Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Kraj Vysočina nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
K únoru patří masopust... A k masopustu lahodné pochoutky, dobré pití a cimbálová muzika. To vše si můžete užít během zámeckého Masopustního gastrovečera s luxusní degustační večeří o šesti chodech.
Při tvorbě banket menu byl kladen důraz kvalitu, lokálnost i příběhy jednotlivých surovin s přihlédnutím k sezónnosti. Chody budou navíc spárované s tím nejkvalitnějším moravským vínem i regionálním pivem.
BANKET MENU:
Přípitek: Cider z Foroty (originální „cider“ z jabloňového sadu zámku Kinských)
Studený předkrm I: Aspik z uzeného vepřového kolene s mozaikou z kořenové zeleniny
Studený předkrm II: Filírovaná kachní prsa připravovaná metodou „sous-vide“ na lůžku zázvorovo – medové červené řepy
Polévka: Kaštanové cappuccino s lanýžovým olejem
Teplý předkrm: Vepřový prejt podávaný se šouletem a fermentovanou cibulí
Hlavní chod: Pomalu pečený vepřový bůček servírovaný s domácími bramborovými noky (kapusta, slanina a cibule)
Dezert: Makové koblížky na švestkovém coulis doplněné vaječným likérem
Káva a digestive:
Espresso, cappuccino / Brazílie Santos (chuťové tóny: hořká čokoláda, sladké ovoce a arašídy) – výběrová káva 100% arabika (pražírna Kafe Křižka)
Jablkovice ŽUFÁNEK / osobitá výběrová ovocná pálenka z Boršic u Uherského Hradiště
Špičková piva a vína párovaná k jednotlivým chodům:
Bílá Dáma 12° – pšeničné, svrchně kvašený světlý ležák (pivovar Revolta ,Žďár nad Sázavou)
Pálava, 2019, polosuché (vinařství ILIAS, Pavlov)
Chardonnay 2018, suché (vinařství BÍZA, Čejkovice)
Naše červené, 2018-2019 – cuvée 4 odrůd “bordeux“, suché (vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)
Nealkoholické nápoje:
Džbány s vodou, citrusy a mátou
Hudební doprovod:
Po celý večer bude hrát cimbálová muzika Klaret z Mikulova, v čele s primášem Jiřím Vrbkou.
Díky pěveckým kvalitám, tradičnímu nástrojovému obsazení (housle, klarinet, viola, cimbál a kontrabas) a individuálním schopnostem svých muzikantů se soubor zabývá jak tradičním folklorním repertoárem Moravy či Slovenska, tak i interpretací světových evergreenů nebo slavných operních, operetních i filmových melodií ve vlastních aranžmá.
Menu pro vás připravuje tým kreativních mistrů kuchařů a jejich studentů žďárské Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga.
Studenti školy se mohou pyšnit také přípravou několika banketů pro prezidenty, papežského legáta, olympioniky a mnoho dalších známých osobností. „Stejně jako se náš tým stará o prezidenty, bude se starat i o vás. Gastronomický zážitek podpoří také tým pozorných číšníků a servírek,“ doplňuje Cočev.
Důležité informace:
Předepsaný dress code: nedbalá elegance (smart casual)
Kapacita je omezena na 60 míst.
Kapacita jednoho stolu je 10 osob.
Místo konání: Freskové sály zámku
Návštěvníkům z větších dálek doporučujeme zarezervovat si pro tento večer ubytování přímo v zámeckém areálu.
Vstupenky:
Cena vstupného na Gastrovečer: 1 700 Kč / osoba
V případě koupě dvou vstupenek: 3 000 Kč / 2 osoby
Vstupenka zahrnuje šestichodové menu s přípitkem, piva a vína spárovaná s chody a hudební zážitek.
Vstupenky zakoupíte v Turistickém informační centru Zámek Žďár a Turistickém informačním centrum Žďár nad Sázavou.
Rezervace míst do 16. 2. 2022