Chystáme odpoledne plné gurmánských zážitků a kulinářských dovedností v krásném prostředí farmy na venkově nedaleko Benešova.
Statkář
Jarda Zajíček ukáže farmu i nádherné pastviny a představí své stádo plemene Salers. Dobytek můžete krmit i obdivovat hodně z blízka, ale uvidíte taky kde se maso bourá. Díky 2týdennímu zrání přímo na farmě, můžete ochutnat skutečně výjimečné maso rovnou na statku.
Lukáš Strnad bude celé odpoledne vyzrálé hovězí připravovat a vy jste vítání k neomezenému ochutnávání.
~ 3 druhy tataráku na uvítanou
~ Dršťková polévka uvařená v předstihu.
~ Gulášovka se bude vařit v průběhu odpoledne
~ Játra a srdce na grilu
~ A to nejlepší na konec; Steaky z vyzrálého hovězí!
Neunikne vám jediný recept a bude spousta času probrat vše, na co jste se kdy chtěli zeptat ohledně přípravy masa. Kurz vaření v přírodě, na otevřeném ohni obřího grilu, který vyrobil statkář Jarda, se stane zážitkem, na který jen tak nezapomenete.
Co víc zažijeteNejen, že budete hodovat k prasknutí, ale celé odpoledne budete poslouchat o chovu dobytka, jeho bourání, a hlavně zrání masa. Odnesete si spoustu tipů, a získáte přístup k farmářskému bio hovězí, ale taky budete přímo u jeho přípravy. Kromě neomezené konzumace můžete posedět u vychlazeného piva a odpočinout v prodejně přímo na farmě.
Saunování s výhledem na pastviny nebo procházka po okolních loukách na slehnutí; těšte se na mimořádný jarní den pod širým nebem na venkovském vzduchu a kdyby náhodou pršelo, vše se přesune pod otevřenou stodolu.
Pro koho je Kurz vaření
Vaření na statku je pro všechny fanoušky kvalitního masa a obzvlášť pro ty, kteří rádi tráví volno v přírodě; u skvělého jídla na čerstvém vzduchu, vzdáleni od ruchu velkoměsta. Nezáleží, zda jste ostřílený kuchař, nebo povoláním manželka. Pokud vyhledáváte neobvyklé zážitky a rádi se učíte nové kulinářské dovednosti je tohle tip přímo pro vás; opravdové vaření z farmářských surovin na statku s chovem dobytka Salers.
V sobotu 23. března; od 14 hodinKurz vaření neformálně začne ve 13.30 a vařit se bude až do tmy. Pokud byste chtěli nocovat v okolí a zažít výjimečný víkend, mrkněte níže.
Cena je startovací; 1 990 Kč na osobu a zahrnuje mimořádné hodování a neopakovatelné zážitky.
Vaření na Statku