Dotkněte se a ochutnejte šlechtický stůl přelomu 16. a 17. století.
Co skrývala tabule renesančního velmože?
Dotkněte se a ochutnejte šlechtický stůl přelomu 16. a 17. století.
Během jediného večera můžete:
VIDĚT naši nádhernou zahradu iluminovanou stovkami svíček (základní vstupné)
VYROBIT a ODNÉST SI z workshopu něco z historické gastronomie (vyšší vstupné)
OCHUTNAT renesanční jídlo servírované ve vile (prémiové vstupné)
Workshopy připraví a bude jimi také osobně provázet 3 skupiny po 12ti lidech Mgr. Milan Svoboda, expert na historickou gastronomii:
Budete mít možnost složit si svůj vlastní origamický ubrousek podle historických předloh z roku 1639.
Vytvoříte si marcipánovou ozdobu za pomoci historické dřevěné formy, které se používaly ke tvorbě cukrových ozdob už od konce středověku.
A napijete se z repliky renesanční sklenice z poloviny 16. století, která byla tehdy výkřikem módy v oblasti stolního náčiní.
Renesanční hostinu formou dekorativního studeného buffetového stolu, u kterého proběhne výklad, připraví skupina Mensa nobilium pro 2 skupiny po 30ti lidech dle kuchařky "De re coquinaria", připisované Marcu Gaviovi Apiciovi.
Můžete se těšit na:
zvěřinové paštiky
aspiky z ryb
sladké žele s ovocem
tvarovaný marcipán
ovoce na ozdobu i k jídlu