Poslední květnovou neděli provoní celý areál plzeňské kreativní zóny DEPO2015 výběrovou kávou ze všech koutů světa.
Festival Lógr návštěvníky provede celým procesem počínaje pěstováním, přípravy až po samotné ochutnávání kávy. Naučí se také, jak poznat dobrou kávu a jak ji připravit jako profesionál. V Tržnici DEPO bude možnost si vybrat mezi nejlepšími pražírnami z okolí a případně si dokoupit i potřebné vybavení k přípravě té nejlahodnější kávy.
Na Lógru organizátoři chtějí ukazovat nejen rozmanitost výběrové kávy, ale i rozmanitost jejího využití přes kosmetiku po zemědělství, a také rozmanitost lidí, kteří se o kávu zajímají, kteří s ní pracují a přetvářejí jí ve společenský a smyslový zážitek, co dokáže změnit nejednu perspektivu.
Mezi farmářem, baristou a zákazníkem je velká vzdálenost a přece je to tak těsné spojení. Farmář si nemůže a nechce dovolit dodat nekvalitní zrna, barista a zákazník to pozná. Barista si zase nemůže a nechce dovolit připravit nekvalitní kávu z kvalitních zrn. Obě strany mají úctu k práci toho druhého. Na Lógru poznají návštěvníci obě strany díky
přednáškám o konkrétních farmách, o složitostech pěstování i dopravy, také pomocí
workshopů, na kterých se seznámí s přípravou kávy a s různorodostí chutí. A hlavně se
seznámí s konkrétními baristy, s jejich způsobem práce i jejich příběhem. Že to sice není sranda ani na jednom konci, ale že to je i i velká radost, dělat něco pořádně a s odpovědností nejen vůči sám sobě.
Lógr podporuje české pražírny a kavárny, které pracují s výběrovou kávou a snaží se dostat jejich existenci a činnost do povědomí co nejvíce lidí.
Na Lógr jsou zvány nejen plzeňské podniky, ale i ty z Brna, Olomouce, Prahy a ostatních měst, kde si našla výběrovka svoje místo.
Připojte se k Festivalu kávy Lógr v Plzni a objevte tajemství výběrové kávy od pěstování po degustaci. Seznamte se s profesionály a naučte se jako je!
Koná se poslední květnovou neděli.
Festival se koná v areálu plzeňské kreativní zóny DEPO2015.
Návštěvníci se mohou naučit o procesu pěstování, přípravy a ochutnávání kávy, poznat různorodost výběrové kávy a jejího využití a setkat se s farmáři a baristy.
Na festivalu probíhají přednášky o farmách a pěstování kávy, workshop o přípravě kávy a je zde tržnice s možností nákupu kávy a vybavení.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.