Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika > Zážitková gastronomie

Zážitková gastronomie celá ČR

Poradíme vám, kde zažijete hostiny pro všechny smysly, ať už plánujete romantickou večeři pro dva, založenou na propracovaném menu, anebo si chcete užít zemitý kolorit středověké krčmy. Nabízíme i gastronomické festivaly pod širým nebem či luxus ve starodávném stylu daleko od rušných měst!

Sladké kouzlo venkova

 V jednoduchosti je krása, proto je sezonní à la carte menu restaurace Piano Nobile Chateau Mcely velmi stručné, šéfkuchař a jeho tým jsou ale vždy připraveni splnit vaše přání. O mimořádný umělecký zážitek v restauraci v historických prostorách zámku Liblice se postarají barokní fresky, chutnat vám bude i kuchyně s nádechem jihu v příjemném a elegantním prostředí Hotelu a restaurantu Chateau Kotěra či jídla servírovaná v Zámecké restauraci Honoria v hotelu Chateau Herálec.
 

Chutě a vůně na čerstvém vzduchu

Pro milovníky vína má zážitková gastronomie podobu obcházení desítek otevřených vinných sklepů, gurmány ale zveme jinam: třeba do Litomyšle na Gastronomické slavnosti M. D. Rettigové, do Prahy na zmrzlinový festival Prague Ice Cream Festival, do Olomouce na Tvarůžkový festival, do Litoměřic na Jahodové slavnosti anebo do Ivančic na Slavnosti chřestu. A co byste řekli výletu do Velkých Karlovic na Karlovský gastrofestival?
 

Gastronomické zážitky v létě i v zimě

Chcete si užít romantické hodování na dekách a polštářích v působivých zákoutích zámeckých zahrad? Pikniková menu nabízí stále více zámků i restaurací! Koše plné dobrot vám nachystají například v zahradě zámku v Novém Městě nad Metují, na zámku Nelahozeves, v zámeckém parku na Loučeni anebo v romantickém parku zámku Jemniště. O voňavé zážitky nepřijdete ani v zimě: třeba v Mikulově si vychutnáte zimní atmosféru starobylého města při prohlídce města se šálkem svařeného vína.
Zobrazit celý popis
Když jde huba rundem aneb pět neobvyklých gastrofestivalů
11. květen 2018 8:00

Když jde huba rundem aneb pět neobvyklých gastrofestivalů

Brno
Gastronomické festivaly kdysi byly vítaným osvěžením v kalendářích akcí, dnes je jich opravdu velká spousta – a na rovinu, vybrat si mezi nimi je pořádně těžké. Svých festivalů se navíc už dočkaly třeba polévky, saláty, uzené, chřest, okurky, ryby, káva, guláše nebo tvarůžky. Přesto se dají najít festivaly neobvyklé, zvláštní a s delikatesami, které jste (možná) ještě nejedli.