Dinner in the Sky čili
hodování v oblacích nabízí speciálně upravený jeřáb nad Dvořákovým nábřežím v
Praze (u
Čechova mostu), který pohostí romanticky naladěné návštěvníky v padesátimetrové výšce. Letošní menu připravil nadšený
šéfkuchař Ondřej Koráb, který patří k nejzkušenějším šéfkuchařům mladé generace, čtyři roky měl na starosti kuchyni hotelu The Grand Mark, poté pracoval rok v michelinské restauraci v Londýně a nyní již tři roky vede kuchyni
Grandhotelu Pupp v
Karlových Varech. I proto obdržíte na přivitání jako pozornost od Ondřeje lázeňskou oplatku.
V oblacích nad
Starým Městem můžete pak ochutnat jeho
menu v běžné variantě anebo
i upravené pro vegetariány či osoby, které musí dodržovat bezlepkovou dietu. V běžném menu se podává
uzený losos s podmáslím, okurkou, bílou ředkví a chipsem z pohanky; jako další chod pak
hovězí Teres Major s divokou brokolicí,
konfitovanou bramborou a pyré z černého kořene s demi glace. Kdo přijde na večeři obdrží mezi těmito dvěma chody ještě
lanýžovou sedlinu s minerální vodou Mattoni, koprový olej, kopr a grenaille. Jako dezert se podává
čokoláda,
meruňkový kaviár a kokosová zmrzlina.
Samotnému hodování předchází usazení do pohodlného křesla, ke kterým jsou připásáni bezpečnostními pásy. Poté vás
jeřáb vytáhne plošinu do výšky 50 metrů nad zemí. Při západu slunce vyjde večeře o čtyřech chodech na cca 4 190 – 5 850 Kč. Večeře v jiný čas stojí okolo 3 390 Kč, oběd vás přijde asi na 2 690 Kč.
Konkrétní termíny si zarezervujete na webu dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Zbývá už jen pár posledních míst!