Úvod > Aktuality > Mořští ježci a nadívaná holoubátka? Ochutnejte nevšední lahůdky ve třech městech!

Mořští ježci a nadívaná holoubátka? Ochutnejte nevšední lahůdky ve třech městech!

Vydáno 14. května 2019 Gurmánská turistika
Beko Fresh festival by se letos dal nazvat festivalem zážitkovým. Nejen, že se budou prezentovat ty nejlepší restaurace z celé České republiky svými vybranými pochoutkami, ale ochutnat bude možné i opravdu extrémní jídla – mořské ježky, šneky po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata. Stálicí festivalu zůstává Zdeněk Pohlreich, kterého v programu doplní kuchaři Paulus a Vaněk a také autor Gastromapy Lukáš Hejlík. První zastávkou festivalu bude 18. a 19. května Plzeň.
Fresh festivalMožnost ochutnat skvělou gastronomii si opět nenechají ujít desetitisíce lidí z celé republiky. Města Plzeň (18. - 19. 5. ), Liberec (24. - 25. 5.) a Pardubice (15. - 16. 6.) se během víkendů stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa.

Trendem doby jsou zážitky a gastronomie v tomto ohledu nezůstává pozadu. Festival proto letos organizátoři pojali zcela jinak a chtějí, aby lidé ochutnali nejen extrémní jídla, ale zažili také jejich netradiční přípravu například na uhlících, ohni nebo ve food trucku.

Fresh festivalŽe vaření venku na ohni není jen opékání buřtů, to bude chtít návštěvníkům dokázat kočovná škola vaření Fuego, ale také pojízdné „restaurace“ – food truck nebo street bistra. Hmyz na talíři je zážitkem, který na Beko Fresh festivalu chodí ochutnávat někteří návštěvníci tradičně už několik let. Letos si ovšem přijdou opravdu na své, šéfkuchař Petr Ocknecht bude připravovat smaženou tarantuli se solí, tequilou a agáve sirupem nebo saranče s vegetariánským chilli con carne. Z jižních Čech pak přiveze svoje speciality Fine Food Academy, která bude nabízet například open burger s mečounem nebo softshellkrab burger v sépiové housce či burgery s hovězím plemene wagyu.

VínoI na milovníky vína je festival letos perfektně připraven, bude zde totiž připravena zcela nová vinařská zóna, která má navodit dojem moravského vinného sklípku. Úplnou novinkou jsou pak řízené degustace vína pro 16členné skupiny osob. Pozor, tady je nutné si místo a vstupenku rezervovat přes webové stránky nebo přímo na místě.

V souladu s ekologickými trendy se i pořadatelé festivalu letos soustředí na maximální omezení používání plastu. Kromě ekologického nádobí budou mít návštěvníci možnost donést si vlastní příbor nebo sklenici.„Nemusíte se bát, že nebudete mít sklenici kde umýt, v areálu bude dostatek oplachovačů sklenic, stejně tak bude zajištěn oplach sklenic v pivním stanu, abyste si mohli svoje pivo správně vychutnat.

Fresh festival se koná o víkendu 18. a 19. 5. 2019 v Plzni, parku za OC Plzeň Plaza. V sobotu od 10:00 do 20:00 hod., v neděli od 10:00 do 17:00 hodin. Vstupné v předprodeji je 100 Kč, na místě pak bude stát 150 Kč.

Další aktuality

20.5.
2019
Muzejní nocí v Plzni oslaví 60 let Pivovarského muzea

Muzejní nocí v Plzni oslaví 60 let Pivovarského muzea

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
11.5.
2019
Festival polévky provoní v neděli areál Plzeňského Prazdroje

Festival polévky provoní v neděli areál Plzeňského Prazdroje

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
9.5.
2019
Do plzeňského Prazdroje na pivo, polévky, burgery a za mistry bednáři

Do plzeňského Prazdroje na pivo, polévky, burgery a za mistry bednáři

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika
12.3.
2019
Festival pouličního jídla nabídne v Plzni světovou gastronomii

Festival pouličního jídla nabídne v Plzni světovou gastronomii

Plzeňsko a Český les | Gurmánská turistika