Tato akce již proběhla a není tedy aktuální. Prohlédněte si
aktuální akce v okolí této již neaktuální akce, prozkoumejte
aktuální akce v regionu Praha nebo navštivte
Gastronomické akce v celé ČR.
Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce Letenské prase aneb zabijačka v muzeu. Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra.
Zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality můžete v rámci akce
Letenské prase aneb zabijačka v muzeu. Čtrnáctý ročník slavností přinese ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace
zabijačkových a dalších gastronomických specialit.
Navíc si v
muzejním gastrostudiu můžete sami uvařit vaše vlastní pivo a to za doprovodu zkušeného domovarníka. Na kurz, který pořádáme ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT, je potřeba se včas předem přihlásit.
Program
- 11:00, 13:00, 15:00 komentované ukázky práce řezníka (dvůr)
- 9:00-17:00 kurz Domácí vaření piva (gastrostudio)
- 11:30 a 13:30 vystoupení Řeznické kapely (dvůr)
- po celý den workshopy v přízemí budovy vyřezávání ze dřeva a výroba masopustních masek
- po celý den prodej zabijačkových specialit a dalších delikates na muzejním dvoře
- Řezník a přeštík zabijačkové zajímavosti (doprovodný program 3. patro)
- zpřístupnění všech expozic a výstav