Komponovaný program pro odborníky v oboru gastronomie i laickou veřejnost se zájmem o kulinářské umění. Na výstavišti v Praze – Holešovicích budou od 20. do 23. února 2014 opět k shlédnutí i k ochutnání práce profesionálů ze všech gastronomických oborů.
Pro letošní ročník gastronomického festivalu připravila pořádající společnost T&M CREATIVE ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR celou řadu inovací a inspirací.
Křižíkův pavilonu B Výstaviště Praha – Holešovice otevře brány do světa profesionální gastronomie specializovaný festival GASTRO TOUR 2014. Komponovaný odborný program pro majitele a provozovatele restaurací, kaváren, cukráren, barů, zařízení účelového stravování, či jiných gastronomických provozů přinese nejen oborové setkání s možností výměny zkušeností mezi profesionály, ale i zajímavou víkendovou nabídku pro milovníky kvalitní gastronomie z řad veřejnosti. Festival nabídne přehlídku gastronomických konceptů, odborné přednášky, semináře, kulaté stoly, kulinářské kurzy, kuchařské exhibice spojené s degustací nápojů a gastronomických výrobků. Na programových scénách vystoupí řada předních osobností české gastronomie a kuchařů zvučných jmen.
V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni ovšem v moderních úpravách a kombinacích. Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s perlami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, sushi a další. Cukráři nás potěší novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. GASTRO TOUR se nevyhne ani tématům, jakým je například problematika školního stravování.
Laický milovník gastronomie také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale jako už tradičně bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už využije šanci zúčastnit se degustace soutěžního labužnického bufetu, zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.
Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW.
Výběr z programu GASTRO TOUR 2014:
Matcha Tea – zelený čaj, jaký ještě neznáte
Čtvrtek 20.2.2014, 13:00 – 14:00, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE Café Creative
Čtvrtek 20.2.2014, 16:30 – 17:30, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE Řízená degustace kávových směsí. POLÉVKY AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ aneb ABY POLÉVKA NEBYLA NUDA
Pátek 21.2.2014, 10:30 – 12:00, SCÉNA – GASTRO REPORT & MINUTKA HLAVNĚ NEŘÍKEJTE ZDRAVĚ. Nové pohledy na problematiku školního stravování
Pátek 21.2.2014, 15:00 – 16:00, SCÉNA – GASTRO REPORT & MINUTKA Výroba tabulkových čokolád
Pátek 21.2.2014, 15:00 – 16:00, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE Výroba čokoládových pralinek
Sobota 22.2.2014, 11:30 – 12:30, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE Křest knihy Václava Malovického – Bez vody neuvaříš
Sobota 22.2.2014, 13:30 – 14:00, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE – Knihu pokřtí: Valerie Zawadská Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin
Neděle 23.2.2014, 10:00 – 16:00, SCÉNA – GASTRO REPORT & MINUTKA, spoluorganizátorem je Kulinářská akademie AKC ČR Svět čaje ve všech podobách
Neděle 23.2.2014, 10:30 – 13:30, SCÉNA – CAFÉ & PATISSERIE
10,30 – 11,00 ČAJOMÍR – Čajová škola Na Kampě
11,00 – 11,30 MATCHA TEA – bio energie v jedné sklenici
12,00 – 13,00 ČAJOVÁ MIXOLOGIE – Jiří Boháč – teatender – čajový specialista
13,00 – 13,30 TRENDOVÝ SERVIS ČAJOVÝCH NÁPOJŮ – Premium Gastro Malá škola Carvingu
Neděle 23.2.2014, 12:00 – 14:00, STÁNEK – CZECH CARVING STUDIO