Úvod > Co chcete dělat? > Letní sporty > Lanovka Skalka ve Ski areálu Ještěd – letní zábava v Jizerkách
Letní sporty

Lanovka Skalka ve Ski areálu Ještěd – letní zábava v Jizerkách

Ski areál Ješted to nejsou jen lyže a sníh. Již několik sezón je k dispozici také v letních měsících nejmodernější čtyřsedačková lanovka v České republice. Nechte se přepravit během pár minut od konečné tramvaje v Horním Hanychově na Ještědský hřeben.

Lanová dráha Skalka to není jen bezpečná a rychlá přeprava, ale také ideální výchozí bod pro turisty a cyklisty, kteří chtějí poznat krásy Ještědu a okolí. Součástí areálu je také Bike park s několika traily, půjčovna horských a sjezdových kol, půjčovna terénních koloběžek, občerstvení spolu s dětským koutkem přímo dolní stanice lanovky Skalka. Přeprava kol, kočárků a psů je na této lanovce zcela zdarma.
 

Tip na výlet: Ještědský okruh

Výlet začíná jízdou čtyřsedačkovou lanovkou Skalka nahoru, kde si každý z návštěvníků může prohlédnout krásu města Liberce, rozprostírajícího se pod Ještědským hřbetem. Po výstupu z lanovky následuje turistický výšlap po Vyhlídkové cestě v celkové délce 1,8 km k dominantě Liberce, Ještědu. Odtud je romantický výhled do širokého okolí. V současné době je nutné sejít z kopce po svých, lanová dráha z Ještědu do Hanychova stále není v provozu.

Sedačková lanovka Skalka se nachází v těsné blízkosti infocentra s pokladnami a P1 centrálního parkoviště. Cesta lanovkou na horní stanici trvá necelých 5 minut. Užijte si poklidnou jízdu lanovkou na čerstvém vzduchu. Horní stanice lanovky Skalka se nachází v nadmořské výšce 892 m.n.m. Cestou nahoru podél trati Bike parku lemující zdejší sjezdovku, si užijete nádherný výhled na Ještědský vysílač z neokoukané perspektivy. Cestou dolů si můžete vychutnat pohled na město Liberec, Bedřichov a Krkonoše. Lanovka je skvělým přístupovým bodem k aktivitám jak v horní části tak i v její dolní části, kde vznikla  odpočinková zóna pro malé i velké. Z horní stanice lze na kole dále pokračovat některým ze značených pěších nebo cyklo okruhů.
 

Ski areál Ještěd během letní sezony nabízí:

  • moderní čtyřsedačkovou lanovku Skalka v ČR
  • nový letní "produkt" GO PASS platný na lanovce Skalka a v bikeparku Ještěd
  • bike park Ještěd
  • přepravu kol na lanovce zdarma
  • cyklistické trasy
  • turistické trasy
  • půjčovnu a servis sjezdových a horských kol
  • vapku na mytí kol u dolní stanice lanovky Skalka zdarma
  • volnočasové aktivity pro děti i dospělé
  • občerstvení přímo u lanovky Skalka
  • dětský koutek u dolní stanice lanovky Skalka
  • parkování přímo v areálu na Centrálním parkovišti

Provozovatel

Sportovní areál Ještěd, a. s.

Jablonecká 41/27
460 01 Liberec
Tel.:
+420 737 222 499
Email:
info@skijested.cz
WWW:
https://www.skije...
GPS:
50,726677 14,999026
 
Region:
Liberecký kraj
Oblast:
Jizerské hory
Město:
Liberec
Tipy na výlet:
Liberec a okolí
 

Cena

Cena: 210 Kč

Snížená cena: 170 Kč

Poznámka:Ceny za 1 jízdu vzhůru. Gopass přes e-shop 160/130 Kč.

 

Časová náročnost

0,5 hodiny

 
 

Aktuality

Jízda veteránů pod Ještědem 2024

V sobotu, dne 25. května 2024, se bude konat již pátý ročník Jízdy veteránů. Letos opět přímo pod dominantou Liberce. Start i cíl proběhne na Centrálním parkovišti P1 ve Skiareálu Ještěd, Horní Hanychov.
Liberec, Liberecký kraj

Festival Karoliny Světlé ve Světlé pod Ještědem

Hledáte motivaci ke čtení? Potkejte postavy z románů a povídek velké české spisovatelky v přírodě Podještědí. Literatura naživo!
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

Dívčí válka

Legendární komedie autora Františka Ringo Čecha v novém nastudování Divadelní společnosti Vojan z. s. Český Dub.
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

Přednáška – Klasické britské motocykly

Přednáška formou prezentace, max. 6 účastníků. Téma (nejen britské) motocyklové veterány napříč desetiletími. Minimálně jeden motocykl přítomen na místě k ukázce dobových technologií.
Liberec, Liberecký kraj

Slavnostní otevření největšího motocyklového centra na Liberecku – K2 moto

Zveme vás na oficiální otevření největšího motocentra na Liberecku. Přijeďte to s námi oslavit v sobotu 27. dubna. Čeká na vás bohatý celodenní program.
Liberec, Liberecký kraj

PokéTour OC Nisa Liberec

20. 4. 2024 10:00-18:00.
Liberec, Liberecký kraj

Hobby Horsing v OC Nisa

Milujete koně, koníky a poníky? Rádi byste si vyzkoušeli nový atraktivní sport Hobby Horsing?
Liberec, Liberecký kraj

Motogymkhana v Liberci – 4. závod a veřejný trénink MMČR 2024

Motogymkhana je japonský sport zaměřený na techniku ovládání motocyklu. Naše akce jsou otevřené i veřejnosti.
Liberec, Liberecký kraj

Fotopoint ve Skiareálu Ještěd

Nápaditý fotopoint se nachází na horní stanici lanovky Skalka ve Skiareálu Ještěd.
Liberec, Liberecký kraj

Sáňkařská dráha Skalka ve Ski areálu Ještěd

Ve Ski areálu Ještěd můžete při dostatku sněhu využít i sáňkařskou dráhu, která začíná u horní stanice lanové dráhy Skalka. Měří přes tři kilometry a vede lesem k tramvajové zastávce Horní Hanychov.
Liberec, Liberecký kraj

Bikepark Ještěd

Bikepark Ještěd nabízí bikerům čtyři tratě různých obtížností a výukovou zónu. Všechny najdete v těsné blízkosti sedačkové lanovky Skalka, která vás nahoru pohodlně vyveze i s koly v průběhu celé letní sezóny. Přeprava kol je zdarma.
Liberec, Liberecký kraj

Minimuzeum Horské služby na Ještědském hřebeni

V chatě Pláně pod Ještědem se nachází expozice věnovaná horské službě, která zde byla založena 16. ledna 1954 pro oblast Jizerských hor.
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

Skiareál Ještěd – hory za rohem

Skiareál Ještěd – to pravé místo pro aktivní trávení volného času jak v zimě tak v létě. Skareál je vhodný pro individuální sportovce i rodiny s dětmi. Přijeďte k nám tramvají z centra Liberce nebo autem z Prahy za pouhou hodinku. Lyžařské středisko je položeno ve výšce 540 až 1012 metrů nad mořem.
Liberec, Liberecký kraj

Lanovka na Ještěd – z důvodu rekonstrukce do odvolání mimo provoz

Lanová dráha z Liberce na Ještěd je jedinou lanovkou Český drah. Z Horního Hanychova vás vyveze až k hotelu Ještěd, známé dominantě širokého i vzdáleného okolí. Za dobré viditelnosti se z vrcholu otevírá krásný pohled na Krkonoše, Jizerské a Lužické hory, Český ráj a České středohoří.
Liberec, Liberecký kraj

Ještěd – jedinečný výhled na všechny světové strany a originální ubytování

Vydejte se na výlet na vrchol Ještědu, kde stojí slavná věž ukrývající vysílač a horský hotel s restaurací. Těsně pod vrcholem je horní stanice kabinové lanovky z Horního Hanychova. Místo nabízí jedinečný pohled na Liberec a okolí. Na vrcholu můžete navštívit denně otevřenou restauraci nebo Bistro.
Liberec, Liberecký kraj

Socha Malý Marťan na Ještědu

Chcete být vyfoceni s Marťanem? V Liberci není nic nemožné, stačí se vydat k horskému hotelu Ještěd, kde mezi skalami nedaleko od této stavby, jež tak trochu připomíná kosmickou loď, jeden sedí a čeká na své přátele. Bronzovou sochu zhotovil sochař Jaroslav Róna.
Liberec, Liberecký kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Hotel Edelweiss

Wellness hotel Edelweiss nabízí 10 pokojů ve třech cenových kategoriích. Chloubou hotýlku je česká kuchyně připravovaná v moderním pojetí.
Liberec, Liberecký kraj

Treehouse pod Ještědem

Ubytování v domě na stromech v krásném lese na svazích Ještědského hřbetu.
Proseč pod Ještědem, Liberecký kraj

Wellness hotel Fénix

Wellness Hotel Fénix se nachází v Liberci, 7 km od Ještědu.
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

RozhledNa Ještěd – glamping v korunách stromů

Stojí na samotě v lese, v korunách stromů a s výhledem na jednu z nejznámější staveb Česka. Řeč je o unikátním stromovém domečku v podobě rozhledny nedaleko malebné vesničky Křižany, který nabízí glampingové ubytování.
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

Kupole Leontýnka u Ještědu

Kupole u Ještědu se nachází na samém vrcholku nejklidnější a nejméně obydlené místní části města Liberec – Hluboká u Liberce, přímo v srdci přírodního parku Ještěd. Dominanta Libereckého kraje a Česká stavba 20. století vysílač a horský hotel Ještěd je vzdálen pouhé 4 km chůze klidnou přírodou.
Liberec, Liberecký kraj

Hospoda Domov v Liberci

Připravujeme speciality české kuchyně, včetně pokrmů upravených před vašimi zraky v krbovém grilu, nabízíme čerstvé ryby z kádě.
Liberec, Liberecký kraj

Chalupa 33 – kvalitní ubytování v Hořeních Pasekách

Klasická poloroubená chalupa nabízí stylové ubytování na klidném místě v obci Světlá pod Ještědem – Hoření Paseky, na dohled od dominanty kraje – hory Ještěd.
Světlá pod Ještědem, Liberecký kraj

Hotel Petra

Hotel Petra se nachází v Liberci, v atraktivní lokalitě přímo pod Ještědem. Na tuto dominantu je situován výhled z většiny pokojů.
Liberec, Liberecký kraj