Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika > Piknik v zámeckém parku na Loučeni
Gurmánská turistika

Piknik v zámeckém parku na Loučeni

Máte smysl pro romantiku? Pak pocit prázdného žaludku nezaháněje jen tak obyčejným způsobem. Objednejte si piknikový koš v zámeckém parku na Loučeni!

Objednejte si piknikový koš – podle počtu a složení vašich blízkých buď piknikový koš pro romantické chvíle ve dvou, nebo piknikový koš pro rodinnou pohodu.

Infocentrum přijímá objednávky předem i poptávku na místě na kterou budou naši kuchaři schopni zareagovat do 2 hodin od objednávky – až si projdete zámek nebo park, bude připraven váš piknikový koš pro privátní party pod širým nebem.

Servírovat můžete v libovolné části parku, na dece, kterou vám zde zapůjčí s košem a veškerým piknikovým vybavením za zálohu 500 Kč.
 

Pikniková neděle uprostřed magické síly labyrintů

Zámek Loučeň, známý svým největším Labyrintáriem v Evropě přichytal pro návštěvníky piknikové neděle. Louky v zámeckých zahradách uprostřed magické síly labyrintů nabídne všem milovníkům dobrého jídla i dobře stráveného času.

Zámečtí kuchtíci pod vedením šéfkuchaře Tomáše Petráně připravili speciální piknikové menu na zahradním grilu, nebo si můžete vyzvednout celý piknikový koš. V nabídce jsou také domácí limonády, sekty a výborné pivní speciály od Pivovaru Kamenice. Na piknik je třeba objednat se předem.

Aktuality

Zimní prohlídky zámku Loučeň

Zámek Loučeň je otevřen nepřetržitě po celý rok! Nebojte se proto přijet i v zimní sezóně.
Nymburk, Středočeský kraj

Velikonoce u Thurn Taxisů

Již tradičně je zámek Loučeň otevřen celoročně, ale tím opravdovým zahájením nové sezóny jsou až Velikonoce. Nechte se ve dnech 28. 3. – 7. 4. 2024 provést zámkem některým ze členů knížecí rodiny.
Loučeň, Středočeský kraj

Slavnostní zahájení festivalu Smetanovy Jabkenice 2024

Slavnostní zahájení 103. ročníku nejstaršího hudebního festivalu k uctění památky našeho národního skladatele. Smetanovy Jabkenice 2024 – hudební festival pro slyšící i neslyšící je umělecky tlumočen do znakové řeči.
Jabkenice, Středočeský kraj

Jabkenice Open Air 2024

Jabkenice Open Air vás přenese do historie. Výjimečný koncert se koná v autentickém prostředí Památníku Bedřicha Smetany v Jabkenicích – v domě, kde Smetana žil v posledních letech svého života a vytvořil svá nejslavnější díla.
Jabkenice, Středočeský kraj

Putování za rodokmenem Bedřicha Smetany

Výstava v Památníku Bedřicha Smetany v Jabkenicích přibližuje rodopisné pátrání spojené s osobností Bedřicha Smetany. Základem výstavy jsou dva ilustrované genealogické stromy, nahlédnete i do rodinných fotografií.
Jabkenice, Středočeský kraj

Oslava Velikonoc všemi smysly na Chateau Mcely

Velikonoce na zámku ve Mcelích budou i 18. sezónu plné tradic, zážitků, laskavé péče, bohaté výzdoby, hlubokého odpočinku ve spa i relaxace uprostřed přírody.
Mcely, Středočeský kraj

Smetanovy Jabkenice 2024 – slavnostní vyvrcholení

Vyvrcholení 103. ročníku nejstaršího hudebního festivalu k uctění památky našeho národního skladatele. Smetanovy Jabkenice 2024 – hudební festival pro slyšící i neslyšící je umělecky tlumočen do znakové řeči.
Jabkenice, Středočeský kraj

Dětský sportovní den

Dětský sportovní den je věnován radosti z pohybu a společenskému setkání při příležitosti rozloučení s prázdninami! Na programu budou různé sportovní disciplíny a soutěže pro jednotlivé věkové kategorie a s drobnými cenami pro vítěze.
Kosořice, Středočeský kraj

Zámek Loučeň – zámek, kde to žije

Zámek Loučeň – romantický zámek s rozlehlým parkem, labyrintáriem a celou řadou dalších zajímavostí. Expozice české větve rodiny Thurn-Taxis a života na zámku na přelomu 19. a 20. století. Dozvíte se tak nikoli suchá fakta, ale příběh života na zámku zhruba před sto lety.
Loučeň, Středočeský kraj

Labyrintárium Loučeň – první v České republice, jediné v Evropě

Jestliže hledáte něco, co nemá obdoby v Čechách, ba ani v Evropě, pak jste se ocitli na správné adrese. Přesně takovou raritou, kterou hledáte, ať už vědomě, či podvědomě, je labyrintárium, umístěné v loučeňském zámeckém parku.
Loučeň, Středočeský kraj

Prameniště Boží voda v Loučeni

Studánku Boží Voda dala vybudovat Marie Alžběta, vdova po generálu Karlu Boromeovi, knížeti z Furstenberku současně s pomníkem knížete padlého v napoleonských válkách.
Loučeň, Středočeský kraj

Národní přírodní rezervace Čtvrtě u Mcel

NPR Čtvrtě na Loučeňsku nedaleko městečka Mcely je chráněna z důvodu pestré mozaiky lesních typů a růstem vzácné květeny. Patří sem například bledule jarní či kruštík drobnolistý. Ze živočichů zde můžete pozorovat skokana štíhlého či ještěrku obecnou.
Mcely, Středočeský kraj

Jívový rybník

Nedaleko městečka Loučeň se nachází Jívový rybník, nazývaný také Jívák. Turisty sem láká okolní příroda, lesy nebo koupání.
Loučeň, Středočeský kraj

Mcely Bouquet Spa – lázně Chateau Mcely

Lázně Mcely Bouquet Spa jsou zasvěcené přírodní, místně inspirované bylinné aromaterapii.
Mcely, Středočeský kraj

Přírodní koupací jezírko v areálu Chateau Mcely

V pětihektarovém anglickém parku, který zámek obklopuje, si můžete vychutnat odpočinek na lehátkách, ve venkovní vířivce a saunovém domečku nebo se osvěžit v koupacím přírodním jezírku.
Mcely, Středočeský kraj

Jabkenická obora

Jabkenická obora leží 1 km východně od Jabkenic. Byla založena roku 1750 rodem Fürstenberků pro chov divoké a cizokrajné zvěře. Roku 1943 byla zrušena a po roce 1964 opět obnovena. Dnes se využívá pro chov daňků a přístupná je jen po vyhrazených cestách.
Jabkenice, Středočeský kraj

Ubytování a restaurace v okolí

Zámecký hotel Maxmilián – romantika zámecké noci na zámku Loučeň

Noc na zámku je snem mnoha romantických duší. Splňte si ho na Zámku Loučeň. Zaručený způsob, jak potěšit svého partnera: romantika zámecké noci v zámeckém hotelu Maxmilián, zámeckém apartmánu nebo Domečku knížete Alexandra.
Loučeň, Středočeský kraj

Lovecký hotel zámek Jívák

Hotel stojí na hrázi rybníka Jívák, uprostřed lesa. Původní stavba byla zbudována v roce 1935 jako pivnice s tančírnou. Později byla přestavěna na zájezdní hostinec. Zdejší kuchyně je známá nejen svými zvěřinovými specialitami, ale také přípravou na lávovém venkovním grilu a v domácí udírně.
Loučeň, Středočeský kraj

Restaurace Piano Nobile

Restaurace Piano Nobile sídlí v Chateau Mcely, necelou hodinu jízdy z Prahy uprostřed přírody. Pravidelně se řadí mezi nejlépe hodnocené restaurace v České republice dle Maurerova výběru, průvodce nejlepších restaurací oceněných Zlatými lvi i Gastromapy Lukáše Hejlíka.
Mcely, Středočeský kraj

Chateau Mcely – zámecký eco-chic hotel

Zámecký eco-chic hotel leží necelou hodinu jízdy z Prahy. Je ideálním místem pro romantické pobyty, odpočinek v lázních, rodiny s dětmi, svatby i netradiční firemní setkání.
Mcely, Středočeský kraj

Pivovar Tahoun

Ležák s názvem Tahoun je základem a vlajkovou lodí pivovaru Všejany. Vaří tu také lehká a moderní piva svrchně kvašená, ochutnáte i kyseláče co vás zvednou a zase usadí a na čepu májí i černý ležák. Pro dobrý mix, děti a řidiče vaří i přírodní limonádu.
Všejany, Středočeský kraj

Cukrová homole z Polabí

Dnes se s homolemi cukru běžně nesetkáváme, a tak působí trochu exoticky. V současnosti se vyrábí snadněji než za dob našich prababiček a slouží především jako suvenýr. Stále se však jedná o ruční výrobu a její tvar připomíná počátky řepného cukrovarnictví.
Dobrovice, Středočeský kraj

Kavárna Art Deco Nymburk

Na rohu ulic Palackého a Na Rejdišti naleznete příjemnou kavárnu Ar Deco. Objednat si zde můžete kávu i další nápoje.
Nymburk, Středočeský kraj

Charlie’s Coffee & Garden

Manželé Dominika a Karel Palmovi dělali každý něco jiného. Karel byl více než zdatný český kanoista, ale když dostal do rukou rodinný domek v nejvíc romantické uličce Malé Valy, které stojí na místě bývalé opukové hradby, udělal z pádla věšák své krásné kavárny.
Nymburk, Středočeský kraj